Monday, May 31, 2010

C H E N T A

hikhik :)
kedengaran agak gatal tentang title di atas.
jangan salah faham.
actually sy nk cerita something kat awak.
malam tadi sy dok lepak kat bilik kawan
(lepak hapemende law dh tertdo smpai pagi ?!)

then, sy ada tanya satu soalan yang sy rasa malu+ segan gila kot kat kawan D. =]

sy : weyh,korang seronok ke berchenta?
kawan 1 : (laugh) ko ni soalan nth pape la..
sy : cepat la weh. ak siyez nih nk taw.
kawan 2 : mcm la ang xpenah couple?
sy : mmg la pnh..tp bg ak,b4 ni ak couple je bkn cinte..bg ak as a teenager mesti try even once utk bercouple..baru lengkap idop sebagai remaje..hehe .. (wat muke kerang busuk)
kawan 1 & kawan 2 : -silent-
sy : (ckp dlm ati..) xpela,dorang xnk gtaw. -hampa-

lepas bberapa minit,otw naek tangga lepas amik air kat water cooler.

kawan 2 : ang taw x, law ang b'cinta kn,ang akan wat bnde yg ang ase b4 ni mcm "eei,perlu ke wt cmtu?"
sy : mksdnye??
kawan 2 : yela mcm bab mknn ke ape kan,contohnye bf ang suke bnde tu tp ang xske..nti ble ang jmpe bnde tu,ang akn ase nk try gk..law bleh ang nk taw gk ase bnde yg bf ang suke sgt tuh.
sy : ouh.

cerita 2

 psst,psst..korang..janji kat aku something boleh tak??nanti, kalau aku dah berchenta,korang jangan gelakkan aku ek =]

bhahahahahahaha [they laugh at meyhh!]
tu lah, aku pun teringin nak tengok macam mana ang berchenta nanti.



erkk..=/

Sunday, May 30, 2010

sMiLey banyak2 :):):):)

setelah 3 hari bosan duduk saja x buat apa,baru lah tadi saya dan kawan2 decide nak gi jalan2..
nak keluar kawasan asrama rm2 untuk pergi balik..
so,kami pun gi jalan2 kat dalam kawasan institut je..hehe.
duit pun bajet sikit.. :)

jalan sikit, snap gambar ,jalan sikit, snap gambar !
syok tau :)

atleast terisi la juga waktu lapang pada hari ini.
saya seronok! :)

ada banyak lagi gambar kami.
tapi sory kepada geng2 yang lain.kami pergi tanpa awak.
sebab awak keluar kan tadi ? :]
hope next tyme kita boleh enjoy macam ni lagi eh ? :)

love,,
GJD wannabe~

Saturday, May 29, 2010

apa impian saya ?

diary, boleh tak kalau saya nak tanya awak beberapa soalan?
best kan kalau awak dapat bagi saya respon.
ala-ala cerita hikayat putera shazlan.
mesti ada yang tak tau kan kenapa saya kata macam tuh?
sebab dalam cerita tuh,ada sebuah buku ajaib yang boleh bercakap dengan budak(shazlan) tuh..

tapi sekarang ni bukan pasal putera shazlan yang saya nak cakap.
tapi pasal impian saya.
diary,awak rasa kan cerita2 dongeng macam cinderella tu wujud tak?
tiba2 saya rasa best la kalau saya ni watak kartun dalam cerita2 macam tuh.
syok kan?
semua happy ending :)

diary,awak rasakan semua impian saya akan tercapai tak?
kalau saya bagitau awak,awak jangan gelakkan saya taw!
sebab impian saya agak childish.
tapi saya nak!
camne tuh?!


saya nak jadi macam........
  •   yoo rin dalam cerita mygirl :)
  • jan di dalam cerita boys over flowers :)
  • maya dalam cerita adamaya :)

sebabnya saya tengok..sweet sangat lah watak dorang dalam cerita2 tuh..saya nak macam tu juga boleh tak? 


*okeyh,saya sedang merepek!*sila tengok jam .. 02:23 am..hehe :)
nway,thx diary sebab sudi bagi saya tulis benda tak masuk akal ni kat awak! :)
jumpa lagi  <3 (",)


love,
GJD wannabe~



Friday, May 28, 2010

comel macam saya ;)

tadi saya buka FB..
jumpa gambar baby danish dalam FB mummy dia..
dia comel sangat!
suka tengok muka comel dia tuh.
wat saya rasa xsabar nak balik umah dan jumpa dia :)
comel kan baby danish??
hehe... :):):)

love,,
GJD wannabe~

HOW I MISS YOU !

sekali lagi..
umur dah nk masuk 19 tahun.
tahun depan dh 20..
tapi
HOMESICK
penyakit tuh memang tak boleh lari dari dirisy.
why ??
maybe sebab sangat jauh dengan family.
7 jam babe dari sini ke selangor.
ya ALLAH, bagilah ak kekuatan..
perasaan rindu kat family ni, tuhan saja yang tahu..
=(

duk kat sini bukan boleh wat apa..
bosan je..
kalau setakat makan sembang2 tido.
baik ak ade kat umah je.
nak balik awal
takut gak nti kena borang kesalahan.
adoiyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........

sabar jela ..

love,
GJD wannabe~

Thursday, May 27, 2010

kembali bersinar

hye, diary!
happy jumpa awak lagi.
dan lagi happy bila hari ini saya dah habis exam!
wah......seronoknye rasa.. :)
how nice.
even tadi ada gak la xberapa pasti jawapan tu betul ke tak.huhu.

dan lagi, lagi dan lagi happy bila lappy saya yang dihantar hospital telah sembuh.. :)
pelbagai gadjet baru telah di install.bestnye bestnye..wikiwikiwoww!!! :):):):)

cerita bertambah menarik apabila minggu hadapan saya akan pulang  bercuti di rumah selama 3 minggu!

menjadi lebih bahagia bila membayangkan dapat makan masakan ibu, jumpa ibu,abang,akak n adik2,jumpa kawan-kawan dan jalan-jalan naek kereta!wah,,xsabarnya menanti saat itu! huhu :)

isu  yang masih lagi mengganggu saya : hey you,sampai bila awak nk jadi penakut?c'mon lah, u kene berani sikit..

love,
GJD wannabe~

Sunday, May 23, 2010

saya akan sentiasa kenang awak !

kepaca pembaca,
pernah tak anda semua merasakan pemergian sesuatu yang paling awak sayang ?
awak menangis tak ?
 hm,, saya tidak menangis tetapi saya sangat sedih.
tahu kenapa?

dia selalu ada apabila saya hendak ke bilik teman- teman saya.
dia selalu menemani saya ketika saya hendak membeli makanan.
dia selalu bersama saya ketika saya sakit perut.
dia selalu bersama saya ketika saya sedang busuk juga ketika wangi.
dia selalu menemani saya ke pasaraya YAWATA untuk membeli baju-baju SALE.
dia selalu ada di hadapan bilik untuk mengawasi saya.
sebelum ke kuliah, saya jumpa dia.
selepas pulang kuliah saya jumpa dia lagi.
dan yang paling penting, sudah hampir 2 sem (1 tahun) saya bersama dia.
banyak betul jasa dia kepada saya.

malangnya, semalam dia telah pergi meninggalkan saya.
dia tidak dapat lagi berkhidmat untuk saya.

OH, SELIPAR JAMBANKU !

walaupun kau dah putus dan tidak lagi boleh berjasa untukku, aku akan mengenangmu sampai bila2..
GRACIAS! :)

love ,
GJD wannabe~

Sunday, May 16, 2010

hari baru , memori baru

bermulanya dengan maki hamun,sekarang berkawan baik.
ade sorang gurl ni.hari tue dy maki saya, dy kte saya rampas bf dy.
ouh takde mase!
pdhal actually bf dy yg start contact saya dlu.
saya pn bkn knl bf dy tuh.
lps saya slow talk ngn dy, finally dy say sorry sbb dh kte yg bukan2.
saya pn ok je...FORGIVE AND FORGET.

lps dy dh cte mcm2 psl dy,bg sy dy adalah seorang budak kecil yg sangat2 perlukan bimbingan.
sy ase psni sy akan terus bg support kat dy n bwk dy ke pangkal jalan.
insyaallah.. :)

cerita lain :

sy semakin sibuk skrg ..prepare utk exam selasa ni.wish me luck k! :)

love,
GJD wannabe~

Wednesday, May 12, 2010

kawan atau teman lelaki ?

jika anda sedang bercinta pada usia remaja
siapakah yang perlu anda utamakan?
kawan atau teman lelaki?
 wajar x law anda diketepikan oleh kawan anda semata-mata untuk teman lelakinya?

sebelum anda bercouple ngan bf anda
wajar x law anda mintak pendapat kawan-kawan?
jika ada di antara kawan yang kurang menyokong
wajar x law anda teruskan berteman lelaki dengan 'dia'?

bila dh bercouple
tiba-tiba ada kawan yang x puas hati
ada yang bagi pendapat anda mcm dh berubah sket sejak couple ngn 'dia'
apa jalan terbaik yang perlu anda lakukan?
suruh 'dia' kurangkan berkepit ngn anda dan hubungan berkekalan atau
biarkan saje dan bermasam muka ngan kawan-kawan?

dalam soal cmni
apa yang anda perlu lakukan?
ikut rasa syg kepada bf yang baru kenal atau
ikut kata kawan-kawan yang dh lama kenal dan phm dan tahu yang terbaik untuk kita?

love,
GJD wannabe~

Tuesday, May 11, 2010

tounge twister 4 today ! :)




"ulaq melingkaq ataih pagaq , lalu menyusoq ataih tikaq "

alahai .. bila dh dok kat tempat org, kte kne la blaja care dorang dari segala aspek..lagi2 tang bahasa ni..yg ade dialek! bukan ape,,sng la law nk berurusan ngn org di sekeliling..kot la ade jenis bangsa suke pekena org 2, law kte xphm ape dorang ckp, sng2 je kne tipu la ape la.. so better kte amek taw sket2 dr xtaw lgsg..

btol tak ?
anggap jela ulasan yang bernas. boleh ? :)

cube sebut ayat di atas warne pink 2 banyak2 kali..:)
law mmg org utara sah2 la sng je..
law org pantai timur or bleh2 kl nu..
mau xberbelit lidah menyebut??
hahaha :)

okeh! my advice is
PRACTICE MAKES PERFECT!
hihi.. :)

love ,
GJD wannabe~


Monday, May 10, 2010

pheww~~

wah! hebat rasenye bile dh bergelar guru :)
haish! merepek!
back to basic ..
okeh, na cte ni..
td saya g MUET (speaking)!
wow!
seronok dh lepas sume 2..
so tinggal exam final sem je skrg nih..
then balik cuti sebulan d rumah!
HORRAAYYYYY!!!!!!!!!!!!!

nk taw x,
geram sy d wtnye..
topic yg diberikan ialah

''more people are trying to lose weight because of health problem"

haish! makan dalam btol topic nih..
dh la 3 candidates yg laen kurus!
cih! trase ak ble dorang ckp psl gmok2 ni td..adeiiiii...
sad sad sad !
*walaupun ade yg kate bdn ak xdela gmok sgt smpai xde saiz baju..
ok2 je..xgmok sgt x kurus sgt..
tp ak tetap terasa sebab ak ase gmok sgt2 sudah! eish...
:(

tp ape2 pon ak dh xyh pk sal muet lg..
xlepas ape susah..
g la register untuk next tyme punye..hehe :)

smile !!

love ,
GJD wannabe~

Sunday, May 09, 2010

perjanjian tidak terancang tetapi .......

WAJIB DIPATUHI !

saya ulangi

PERJANJIAN TIDAK TERANCANG TETAPI WAJIB DIPATUHI

wah,bunyi hebat! haha..
post kali ini saya nk wt pengumuman khas untuk kawan2 yg sedang bertungkus lumus cari url blog nih.
hehe. sori bangat ya temen2 kerna gue terpksa dong sembunyiin blog gue ini.. :)
saya nk gtaw bhwesenye jika ada dalam kalangan kawan2  yg dh berjaya jumpa blog ni,
of coz sekalung penghargaan dan TAHNIAH sgt2 kpd anda :)
saya mmg xpernah larang awak baca blog ini.
it's ok..nk follow tiada masalah..
tapi...............
DON'T U EVER ulang2 semula apa yang saya tulis dalam blog ni d khalayak ramai..
contohnye mcm..erm.......
yela perli2 dgn ape yg saya tulis kat sni kat public or pape.
okeyh ??
jika anda berjaya lakukan , adalah amat digalakkan..
tapi kalau anda ckp psl blog ni kat public dgn niat nth pape..
hanya ALLAH je yg akan tlg saya balas perbuatan tidak bermoral anda itu.
deal ??
okeh ? <3 u kawan :):):)

love ,,
GJD wannabe~

hey, sibuk lah!

post kali ni adlh post utk meluahkan perasaan!
tlg sediakan saya 1 bantal besar utk saya tumbuk2!!
jerit sekuat hati!
cakap macam2 benda yang saya tidak puas hati!
boleh bagi bantal itu ?

hehe..emosional lah saya ni..
actually 2 bnde kecik je..

"dh2 jgn nk besar2kan cite..juz calm down okeyh!chill .:)"

ok skrg saya xnk meluahkan tp bercerita.
tentang sesuatu yang lain.
boleh ?
ha?nk tau juga?
mna boleh itu rhsia saya..:):):)
sorii..

bukan juga bercerita tetapi persoalan.

"nape org laen perlu paksa melakukan sesuatu sedangkan dh byk kali saya ckp yg saya belum bersedia utk semua itu ?? "

p/s :: kalau pandai sila jawabkan.

love ,
GJD wannabe ~

Saturday, May 08, 2010

masalah teman.

sape yg xpernah ade mslh ngn mmbe2 ??
whoa!!solute lah!
tp mungkin anda lah penipu yg kte cari!
setiap org pasti ade mslh ngn mmbe..
kn,kn,kn??
 so do i..
hm,,cmne lah nk erase all this things from my life?
how huh?
undefined answer.

love ,
GJD wannabe~

cerita menarik !

tadi petang saya ada la..
eh,pelik3!!xmo tulis mcm 2..skema sgt!
ok,start!
td ptg adela saya sembang2 sket ngn mmbe2..
skali dpt taw satu berite menarik!
teruje mlnde diri.
huhu
berita berbunyi :
"guru yg posting ke kawasan pedalaman boleh mengurangkan tempoh 4 tahun kepada 2 tahun bagi yang telah berumahtangga sahaja"
haish,mule2 best dpt taw brite nih..
tp pk2 blek xkn la abs grad ni je dh kne kawen?
or kne kawen b4 kua study lg?
mungkin tidak membawa byk mslh..
yeke xbyk??
tp mslh yg plg besar dan ketara skang nih.
"hey you, boyfren pon xde, dh ade ati nk pk2 psl kawen! "
yes,dat's the prob!BIG prob! hahaha :)
xpe2 sy tgu awak, my prince charming! hoho (*_*)
p/s :: post kali ini memang saya sedang menggatal! hahaha..


love ,
GJD wannabe~

Thursday, May 06, 2010

selangkah maju ke hadapan !

i used 2 have my own blog b4,

but then it was distracted!

virus found i guessed!

hehe.


saya nak cakap bahasa ibunda pada blog kali ini.

boleh ?


suka hati saya, ini blog saya !

huish, panjang sungguh ayatnya jika kita menggunakan bahasa baku ini.

hahaha..sounds weird.

but i proud 2 be malaysian! yeah !! :)


sila jamu mata anda membaca blog saya .

jika menyampah, sila halakan cursor anda ke atas kanan bertanda 'x' dan tekan.


love,

GJD wannabe ~