Thursday, September 23, 2010

presentation.

hype!
hari ini saya nak bagitahu.
saya ada presentation EQ tadi.
untuk kali pertama saya rasa saya tidak gentar
dan seronok membentangkan isi isi saya.
tajuk tidak lah hebat sangat.
hanya tentang emosi.
tapi saya berjaya kurangkan 'aaa...' dan 'errr...' saya .
mungkin kerana hanya di hadapan kawan sekelas.
tapi.tetap.
tahniah buat diri saya. :)
semoga saya semakin improve.

love,
GJD wannabe~

Tuesday, September 21, 2010

sudah rindu !

hye,baby diary :)
masuk hari ini, dah 4 hari saya berada di kedah.
dan... saya dah mula rindu pada ibu, kakak, adik dan abang.
sangat rindu! rasa nak nangis. :(

hari ini juga, adik kecil saya
menduduki peperiksaan UPSR..
goodluck, adik kecil ! :)
saya selalu berdoa supaya ALLAH beri awak kefahaman dan ketenangan masa
menjawab soalan soalan itu.
ya Allah, kau berikanlah kejayaan yang cemerlang buat adik saya pada UPSR tahun ini.
amiiinnn...

love,
GJD wannabe~

Sunday, September 12, 2010

perasaan hari raya 1 malaysia ;)

last day puasa : tayar kereta pancit pd jarak 1 jam p'jalanan dari kampung halaman pada jam 6 ptg ++
punca : t'langgar lopak yang sangat besar
kerosakan : rim tayar kiri depan pecah
mood : risau.tapi kembali ok.

selesai tukar tayar. meneruskan perjalanan. tidak sampai 15 minit,
ibu berhenti d tepian gara- gara pemanduan seperti tidak selesa seperti biasa.
turun dari kereta, melihat keadaan tayar. sah! tayar kiri belakang pula rosak.
mood : "adoii..cmne nih..tayar dh xde.."
keadaan semasa : jalan sunyi. kiri kanan hutan. kereta yang banyak lalu, tetapi hanya memandang.sebuah kereta berjaya ditahan.tetapi malangnya tidak dapat memberikan bantuan kerana saiz tayar berbeza.
jalan penyelesaian : terpaksa meminta tolong dari sepupu yang menggunakan jenis kereta yang sama untuk datang ke tempat kejadian dan meminjam tayar spare.
masa : semakin menghampiri waktu berbuka.selesai azan, minum air oren yg dibawa oleh ibu. 07:50 pm,sepupu sampai m'beri bantuan. 09:10 pm smpai ke kg halaman.memakan masa kerana tayar spare kurang memberi keyakinan untuk dibawa laju.

1st day raya
agenda seperti biasa.
semasa bersalaman, sanak saudara mengeluarkan airmata tanda banyak dosa telah dilakukan dan memohon maaf. selesai bersalaman, acara 'kutip duit raya' dari pakcik dan makcik.
mood : sedih dan gembira
masa: 12:30 pm,ibu ke kedai tayar. abang tidak m'jadi bodyguard kerana akan pergi menunaikan solat jumaat.4:00 pm ibu pulang bersama kakak dan adik. 05:45 pm kami sekeluarga ingin pulang ke rumah.
haru biru : sekali lagi, abang yang memandu tidak berasa selesa dengan pemanduan.berpatah balik ke kedai tayar tadi.bermalam semula di kampung halaman.
keadaan di bengkel : sangat bosan! b'gambar bersama adik dan kakak untuk menstabilkan emosi.
mood : "alamakkk..dh la ak xbwk bju spare.. "

2nd day raya
semua berjalan lancar dan selamat sampai ke rumah :)
mood : syukur alhamdulillah..

love,
GJD wannabe~

Thursday, September 09, 2010

sedar tak sedar............???

wah,,
xsgka sudah d pnghujung ramadhan rupanya..
terasa seperti baru semalam menikmati sahur bersama rakan seperjuangan d hostel..
huhu..

pejam celik pejam celik
lagi sehari saya berpuasa..
n............ RAYA RAYA RAYA!!!!!!!
insyaallah..
d kesempatan ini, saya nk ucapkan kat awak...

-salam lebaran-

love,,
GJD wannabe~

Monday, September 06, 2010

wahhh!

assalamualaikum cinta.. :)
akhirnye smpai juge sy d rumahku syurgaku.
lega rasanya..
sronok smpai rumah n tgk semua tidak berubah..
dapat pulak bermesraan dengan laptop yg sekian lama telah ditinggalkan..
ayohai..rindunya,rasa macam nk cium2 lappy nih!
tp kang adik kate ak gila plak!hhehe..
nway anyhow..
xlame lagi nak raya..
wah, sangat xsabar :)

mood : CERIA..........tontonlah astro ceria 611..hehe

love,
GJD wannabe~