Sunday, October 31, 2010

mommy monsters

heh?
tolong jangan salah faham.
maksud saya mommy monsters bukan giant mommy tapi
mommy yang ada banyak kuantiti.
sebab?
okeyh back to basic.
actually saya nak beritahu
yang saya telah jadi mommy
yeayy!
bukan saya je tapi lagi 5 orang kawan baik saya.
anak kami namanya omey.
nak dijadikan cerita sebenarnya omey adalah seekor kucing yang
miss identity.
haha.mula mula kami ingat omey adalah baby girl.
tapi pelik juga sebab ciri ciri yang mengatakan dia girl sangat lah mengelirukan.
then lepas seminggu baru kami dapat kenalpasti
rupa rupanya omey adalah baby boy!
itupun sebab hari hujan petang tu.
and segalanya explored!hehe.
omey memang seekor baby yang manja.
dia suka cari port tersembunyi untuk tidur.
bila mommy2 omey study punn dia akan duduk disebelah dan
lentokkan kepalanya pada mommy.
omey baby yang baik.
selalu dengar cakap mommy2.
kalau dia nak utt utt..
dia tak melepas merata rata.
bagus kan?

love,,
GJD wannabe~

Wednesday, October 27, 2010

heart song

tanya pada hati
apa sebab suka
nanti jawab hati
nak wat cam mana

hati sudah suka
apa boleh buat
bila nampak dia
hati melekat

otak nanti cakap
jangan nak menggatal
kena tendang maktab
baru nak cekal

hati jawab balik
aku pndai beza
belajar molek-molek
dua-dua berjaya..

INSYAALLAH...amin :)

p/s : tone lagu "tanya sama pokok"..

love,
GJD wannabe~

maafkan kakak comel.

aduii..
dah tengah tengah malam baru saya teringat nak letak entry tentang adik besar saya!
aish..teruknya saya..
FYI..hari ini 26 oktober birthday adik besar saya.
selamat hari lahir, adik besar.
sorry ye..kakak comel terlupa nak letak entry tentang bithday adik besar.
walaupun hari ni dah masok 27 oktober, takpe.
at least ada gak kan pasal adik besar dalam blog kakak comel.
kan kan kan??hehe.
ok. alang lang kakak comel dah mempopularkan adik besar dalam entry ni,
kakak comel nak cakap yang...
kakak comel sayang adik besar!
belajar rajin rajin taw!
jadi anak yang baik.
jangan buat orang lain susah hati.
last but not least..
semoga adik comel berjaya dalam hidup.
ily gurl! :)

love,,
GJD wannabe~

Tuesday, October 26, 2010

selepas 6 hari.

yeah.selepas 6 hari saya bagi baby lappy saya
kepada rakan sekelas untuk digodek-godek!
finally, again.dapat tulis blog semula dan bermuka buku :)

and..malam tadi.
rentetan dari malam kelmarin.akhirnya malam tadi.
saya kalah! adoiiii~
jumaat ni result final exam BBcm (budak banyak cm = tinggi sangat!) akan keluar.
hari itu juga saya janji nak bagi jawapan.
erm. what do you think?
saya tak tahu la :(

Tuesday, October 12, 2010

heaven gile class takde!

haha.saya pasti + yakin.
itulah perasaan pelajar institut normal macam saya jika
class dibatalkan.
anda tidak?
mungkin perlukan rawatan ncik doctor.hihi

pagi2 tadi terrrbangun lambat.
alarm terrrset jam 6.30 PM! adess~
then dapat mesej class batal.
nak tido balik, dah segar la pulak.sebab dah mandi.

so, saya berblogging je la.
ouh, pasal malam tadi.saya chat letop letop ngn seorang kawan.
*chat letop letop : kat fb,kan ble ad org chat bunyi mcm meletup2 kat bwh 2.hehe.
bila saya bagi advice macam tu, terasa macam dah ade je.
ciri ciri cikgu.haha.perasan!
cerita yang last ni motif lain senanye tapi tersasar.

love,,
GJD wannabe~

Monday, October 11, 2010

selesai sudah ! 1 more to go...

huh!lega saya.
akhirnya speaking test telah habis.
tajuk yang diberikan
"FRIENDS"
agak senang.jadi apa susah.
saya cerita tentang kawan baik saya.
miss FA.. :)
tiba tiba rindu kat dia..hihi..

satu lagi cerita.
tentang budak lelaki yang saya edit dalam gambar post sebelum ni.
dia demam.
haih..semoga cepat sembuh ye kawan..

satu lagi cerita.
ada kawan saya mungkin exam kott hari ni.
saya tak pasti.
nak mesej dan tanya tapi tak nak.
jadi saya macam pasti je dia exam hari ni.
well, kalau betul pun takpe.
kalau salah punn takpe.
tapi kalau betul.
GOOD LUCK for you! :)

*sedemenjak ni (singkatan bagi semenjak dua menjak =b ) , saya suka tulis ayat merapu.
agaknya saya pernah ada keturunan suranggani tak? HAHA. okeh abaikan.

love,
GJD wannabe~

Friday, October 08, 2010

isolated

yes.mood tidak stabil.
ignored.isolated.no ones care about me.
itu apa yang saya rasa sekarang.
kata kawan.tapi kenapa tak faham saya?
bila dikatakan masih tak kenal saya.
kamu marah.itu je kamu tahu.
sedangkan saya?
mungkin awak ada seseorang yang.
selalu.ye sangat selalu.bila bila masa.
boleh awak cari untuk meluahkan.
tapi saya?
hanya ada awak.tahu?

huh.sekali lagi post ini minta diabaikan!

love,
GJD wannabe~

Wednesday, October 06, 2010

selamat berjaya.

ouh,saya hampir terlupa.
semalam adik besar saya sudah mula menduduki PMR.
wah! gudluck adik besar ! :)
semoga kamu berjaya dengan cemerlang.
*malam tadi kami berbual di telefon.adik besar kata dia hanya target untuk 3 subject sahaja.haish.adik besar, adik besar. tak mengapa.asalkan kamu buat yang terbaik saya akan bangga dengan kamu.

love ,
GJD wannabe~