Tuesday, November 30, 2010

selamat tambah umur :)


dengan rasminya abang kecil saya yang telah dibesarkan oleh puan ibu telah mencecah umur 22 tahun pada hari ini. well, HAPPY BIRTHDAY , bro! semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, adik doakan supaya abang kecil menjadi anak yang soleh dan mencapai kejayaan di dunia juga di akhirat! sorry laa, takde hadiah. bak kata puan ibu pagi tadi, "hari ni boleh wish je, celebrate hari jumaat". sebabnya jumaat nanti, abang besar balik so, celebrate skali laa eh? :)

Monday, November 29, 2010

let me tell you something :p



1,2, 1 2 3 4
give me more lovin then i've ever had.
make it all better when i'm feelin sad.
tell me that i'm special even when i know i'm not.
make me feel good when i hurt so bad.
barely gettin mad,
im so glad i found you.
i love being around you.
you make it easy,
as easy as 1 2,(1 2 3 4)

theres only one thing two do three words four you.
i love you.
(i love you)
theres only one way two say those three words
and that's what i'll do.
i love you.
(i love you)

give me more lovin from the very start.
piece me back together when i fall apart.
tell me things you never even tell your closest friends.
make me feel good when i hurt so bad.
best that i've had.
im so glad that i found you.
i love bein around you.
you make it easy as easy as 1 2,(1 2 3 4)

theres only one thing two do three words four you.
i love you.
(i love you)
theres only one way two say those three words
and that's what i'll do.
i love you.i love you
(i love you)
you make it easy, its easy as 1234

theres only one thing two do three words four you i love you
(i love you)
theres only one way two say those three words
thats what ill do i love you
(i love you)
i love you i love you.
one two three four i love you.
(iloveyou)

:)

Sunday, November 28, 2010

currently missing you

ahha! siapakah gerangan si dia?
siape tahu?angkat kaki!
siapa?

para peminat?kurang tepatt.
O M E Y!
yess, memang dia yang saya rindu..
ouh,kat mana laa omey sekarang.
:'(
kamu sihat ke omey?
few things yang buat saya lagi rindu pd omey.
1. bila dia duduk di penjuru blok, dan dengar saya ketuk tin makanan, omey akan lari macam ta cukup tanah ke arah saya!
2. bila dia meninggalkan 'khazanah negara' di tangga blok! then, ramai orang akan tegur miss azma
                 "mila!!!omey berak lagi.busuk!!!"
3. bila omey dapat highlighter. dia akan bermain sorang sorang dengan aktifnya macam terkena sawan!
4. bila lepas makan, omey akan pergi dekat one of his mommy and landing baekk punya,pastu pejam mata.

*harap harap nanti dapat jumpa omey lagi.

Saturday, November 27, 2010

gubahan tembikai oleh puan ibu :)

bunga apakah? :p

hellosSs!! :p
hari ni saya belajar satu benda baru.
cara menggubah buah tembikai.
actually, puan ibu diminta untuk menggubah buah masa kenduri kahwin puan jiran.
selalunya puan ibu suka buat bakul je.seperti ini.


tapi kali ini puan ibu nak try lain sikit.
jadi lepas lunch tadi, operasi pun bermula.
saya? pasti ta ketinggalan.menyebok sama lahh! :)
expert tak saya?HAHA.
ok tak?

haaa..cantik tak cantik tak??(ala ala Eric Leong dalam Casa Impian)
maybe kurang kemas, tapi untuk first trial rasanya ok je kott.kann?
haha. masuk bakul angkat sendiri.
PRACTISE MAKES PERFECT! :)
and last but not least, selepas habis ukir bentuk bunga, puan ibu dapat idea baru pulakk.jadi selepas digodek godek, inilah hasil terakhir kami.
agak agak apa terjadi lepas ni?

lepas dah puas hati, isi tembikai dikorek menggunakan scoop supaya kelihatan comel berbentuk bulat bulat :)
*sekarang, isi tembikai dah habis tapi puan ibu kelihatan berat hati dan sayang nak buang pulakk.maklumlaa hasil kerja sendiri.faham faham :p

Friday, November 26, 2010

profesion keSURIRUMAHan.


dengan ini saya mengumumkan bahawa tidak lagi berkecimpung dalam bidang kebakalguruan buat sementara waktu. ya, saya sekarang surirumah.HAHA. well, memang sepanjang cuti sem ni, rutin hidup saya hampir sama setiap hari.
bangun pagi, cuci pinggan, sidai kain, sapu rumah, masak, buang sampah, cuci toilet, siram bunga, kemas semua bilik, lipat kain.
hebat tak?? sila jangan percaya. saya hanya akan buat semua sekali kalau tiba tiba mood rajin datang :)


*hanya 4 dari yang t'senarai akan dilakukan oleh saya. cuba teka? :)


Wednesday, November 24, 2010

cita cita nak gempak je.HAHA.

setiap orang pasti ada impian kann?ok laa tak payah sebut impian.sekadar angan angan :)
kalau macam saya, ada tiga benda yang nak buat sangat sangat.

antara university yang di aim :)

pertama : nak belajar di university mana mana asalkan luar negara. sebab tu la dari kecik boleh kata semangat nak belajar english memang tebal!kalau dapat B masa exam, rasa macam sedih je. tapi sekarang dah selamat foundation programme punn belajar di kedah. tak dapat luar negara, luar negeri punn jadi lah :)

agak agak bila boleh naek?

kedua : bila dah belajar kat luar negara konon konon nak try semua benda menarik yang ada kat sana. yang paling teringin sekali dari dulu ialah naik belon udara panas. hotairballoon. best kann kalau dapat naik and tengok view yang cantik dari atas. lagi lagi kalau kat paris :)

bajet nak comel je.HAHA :)

ketiga : nak menetap kat oversea.haha. bukan nak curang kat negara sendiri, tapi mesti seronok kann kalau dapat besarkan anak anak kat sana? oops!lari tajuk dah kott :)
hari tu cerita kat ibu pasal anak buah kawan yang dibesarkan di sana. bila balik cuti raya, speaking kalah aunty dia! bayangkann laa budak budak cakap english dengan slang lagi. tak ke comel?huhu. 
then ibu cakap : boleh je kalau nak. sambung master kat Institut Pendidikan Bahasa Antarabangsa (IPBA). mintak kos yang dihantar ke oversea.
HAHA.rasa best plakk ada orang support. tapi masalahnya diri sendiri. kat kedah punn rindu macam nak nangis nangis, apa lagi kat oversea!

*jangan cakap banyak. diam je.

Monday, November 22, 2010

advance wish!

comel kan?saya pilih gambar ini untuk kamu semua supaya dapat jawab soalan pun dengan happy :)


specially dedicated to :
nabel aimi
anis
ali
east
adam
yan
farah
hane
syukur
amri
ijat
put
azlina
wan
*rasanya tak cukup page kot kalau nak listkan semua nama.hehe ;)

takde benda menarik nak tulis pagi pagi ni.
jadi saya nak ucapkan gudluck bagi kawan kawan yang akan berSTPM dan adik adik yang akan berSPM esok! :)

Sunday, November 21, 2010

tak sempat nak panas pungkoq punn

saya ada ayah, ibu, abang besar, abang kecil, kakak, saya, adik besar dan adik kecil :)


currently at home.
just came back dari kampung :)
and again. esok akan ke shah alam pula.
sebab esok malam nak jemput kakak dan abang kecil di airport.
bunyi macam hebatt je kan?? no no no jangan salah faham.
mereka dari sarawak je. bukan london bukan mesir bukan mana mana ;)
serius penat. baru sehari duduk di rumah, pergi keluar pulakk.
bak kata orang utara : (seperti tajuk entry di atas )
* pungkoq = punggung
tapi takpe asalkan selalu dengan family.
love it! i do :)

*ouh satu perkara! happy birthday to miss azma :)

Friday, November 19, 2010

i am a lucky person!

yummy yummy :)

err, actually entry kali ni nak cerita pasal makanan.macam tak kena je kann dengan tajuk? sabar. sabar.
nanti kamu akan tahu kenapa saya letak tajuk macam tu :)
okayy nak dijadikan cerita, selepas lama saya tak balik cuti, baru hari ni saya dapat makan lagi masakan ibu. kalau dah namanya punn 'ibu', masak ikan masin punn anak anak akan suka!nak tahu sebab apa? sebab diorang masak ngan kasih sayang..*laen macam je aku puji nie?HAHA.
nak tahu apa saya makan hari ni? (kalau soalan ini ditanya kepada peminat bernama syu, pasti dia akan jawab 'makanan..' dengan selamba!sakit hati aku.HAHA.)
opkos laa nasi.makanan ruji malaysia kott :)
dan yang paling best ialah jering masak lemak cili api!memang sedap :)
jering ni adik beradik ngan petai sikit. kalau kat indon, diorang panggil 'jengkol'..
mula mula dulu memang tak makan, tapi bila dah pernah try, memang best!
 
maaf empunya gambar. saya curi dari blog awak :]

senang cerita memang ulam ulaman yang saya pernah makan semuanya sedap. lagipunn, banyak khasiat untuk kesihatan. kalau macam jering ni elok sebab mengandungi sebanyak 3.5% protein, 0.1% lemak, 1.7% karbohidrat, kalsium, fosforus, besi, dan vitamin A, B, dan C. plus, elok untuk orang yang ada sakit kencing manis. 
bukan apa, actually saya ni dah terbiasa dibesarkan dengan cara minang. belah ibu. so, setakat ulam ulam macam ni memang takde hal laa. tapi ikut tempat gak. mana taknye, kalau macam jenis biasa takpe, tapi kalau jenis macam ni, sekadar kat umah je kott. effect jangka masa panjang!haha. lagipun kalau dah namanya 'melayu'.. tak perlu nak bajet oversea sangat laa taknak makan benda benda macam ni. konon busuk lah ape lah..heyy, kat hotel pun everyday ada serve kott! :)
so, kepada anda anda yang tak pernah makan, sila try. memang tak rugi ! :p

15 november 2010 : 1130 pm :)


okehh..pada wktu tersebut saya dah sampai selangor :)
on the next day, kami sefamily gerak ke negeri sembilan plakk untuk sambut raya haji.
stay semalam then balik semula ke s.alam.. sampai s.alam dah nak dekat maghrib so stay lagi d rumah makteh sehari. khamis balek rumah sendiri! :)
esok nak gi balik kampung d kuala kubu pulakk. kenduri arwah.
to all my friends HAPPY HOLIDAY! :)

Sunday, November 14, 2010

ditag oleh cikgu mila ;)



~berikan satu nickname~

ozie yang comel

~ucapan untuk pemberi award ini~ 

haha. TQ miss AZMA :)

~enam feveret artis / band~ 

1. pancaindra keenam.sixth sense lahh
2. kiroro
3. SHINEE
4. m2m
5. alaa yang muka macam ada iras saya sikit tuh..sape ekk name dia? ouh ingat! siti nurhaliza :)
6. shayne ward

~bagi award ini kepada 10 orang kawan kawan blog atau followers anda yang cantik lawa gedik manis masam pahit tu~

1. c pinky lala. miss FA
2. pasangan merpati dua sejoli. arisya
3. empunya blog abadan abada :)
4. cik imam muda. hehe jgn marah :p
5. you! hah. awak lahh! siapa lagi?? amanah ni..baek buat!hihi :)

Saturday, November 13, 2010

kasut taichi baru :)

okeyy.tadi pergi teman sahabat sayang hantar motor untuk di pos ke rumah sempena cuti sem. alang alang dah pinjam kereta orang, saya dan 3 orang sahabat sayang terus melencong pergi TESCO pulakk! :)
hasilnya duit saya tiba tiba bersayap.tau tau dah takde dalam purse! HAHA.
niat dalam hati taknak spend duit langsung.tapi apakan daya. kasut taichi menjadi pilihan!
nampak macam comel. apalagi GRAB terus! :)


fokus fokus!
siapa pernah nampak nyonya mana mana guna kasut ni buat taichi, sila angkat tangan!HAHA. cap ayam punn cap ayam lahh. comel punya pasal! :)
ada lagi satu! jam tangan. tapi tak sempat snap plakk .

*ini bukan kasut taichi okeyy! HARAP MAKLUM :)

Friday, November 12, 2010

DOT DOT in my dreams.

okeyy. ni nak cerita. malam tadi ncik boipren merajuk. jadi setiap mesej yang saya hantar dia reply dengan 
 ... 
hasilnya, malam tadi saya punn mimpi tentang dot dot! HAHA :)
lepas ni sila reply pizza ke, duit ke.. syok sikit mimpi saya ;)


*satu perkara. saya sedang menahan sakit perut sekarang.

Thursday, November 11, 2010

- are ga anata no mirai -

Mirai E
( Menuju Masa Depan )

Hora asi moto wo mite goran
( hora...lihatlah langkah kakimu..)
Korega anata no ayumu michi
( Itulah jalan kehidupanmu....)
Hora mae mo mite goran
( hora...lihatlah pula ke depan..)
Arega anata no mirai
( Disanalah masa depanmu..)


Haha ga kureta takusan no yasashisa
( Begitu banyaknya bunda telah memberikan kasih sayangnya....)
Ai wo idaite ayumeto furikaesita
( Bersama Cinta bunda dapatku mengerti....kehidupan yg silih berganti )
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai
( Saat itu aku masih terlalu kecil...belum mengerti erti semua itu )
Sonna watashi no te wo nigiri
Isyoni ayunde kita
( Bunda yang selalu membimbingku dalam menjalani masa
depan )


Yume wa itsumo sora takaku aru kara
( Cita cita selalu tinggi di atas langit )
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno
( Bila tak tercapai memang menyedihkan , tetapi jangan
takut tetaplah melangkah bercita-cita

Jibun no sutoori dakara koso akira metakunai
( Tentukan langkah sejarah hidupmu..Janganlah berputus
asa)
Fuang ni naru to te wo nigiri isyoni ayundekita
( Jangan cemas dan jangan takut...doa bunda selalu
menyertaimu )

Sono yasashisa wo tokiniwa iyagari
( Kasih sayang itu ..dulu selalu kulecehkan...selalu
kusakiti hati bunda )
Hanareta haha he suna wo ni narezu
( Sekarang jauh terpisah dari bunda....baru ku sadari
segalanya )

Hora asi moto wo mite goran kore ga anata no ayumu
michi
( hora..lihatlah langkah kakimu...itulah perjalanan
hidupmu )
Hora mae mo mite goran arega anata no mirai
( hora...lihatlah pula kedepan...di sanalah masa
depanmu )

Mirai e mukatte
Yukkuri to aruite iko
( Perlahan namun pasti...jemputlah masa depanmu dengan
hati penuh keyakinan )

*specially dedicated untuk adik kecil. nyanyi laa lagu ni banyak banyak. mana tahu suatu hari nanti dapat belajar kat jepun ke? so kat sana, bila orang tanya dan adik kecil tak paham, sebut je mana mana ayat dalam lirik ni. hahaha. jangan sedih sedih ye sayang.. :)

smile!! XD

Wednesday, November 10, 2010

tak mengapa sayang :)


erm..
baru je dapat mesej dari adik kecil.

"kakcik..xyh laa blnja KFC. sbb nana xde A langsung.just dapat 3B2C je.. "

ouh.sangat tersentap bila baca mesej ni tadi.
mana tak nye, sehari sebelum UPSR hari tu iye iye je adik kecil cakap tepon ngan aku.

adik kecil : kalau ade A belanja KFC tau! kalau 5A nak yang lagi best!
aku : okeyy.beres! anything for you! (kata kata perangsang seorang kakak untuk adik yang selama ni memang dia lahh paling malas study. setakat KFC ape ade hal kan.. )
*untuk adik kecil, kamu jangan risau. i bet semua orang bangga on what u've achieved!
kakak juga. bangga dengan pencapaian kamu. atleast penat lelah kakak ajar kamu maths berbaloi sebab bukan D atau E :)


Tuesday, November 09, 2010

paul smith la sangat kann..


erm..kesian betul nasib hari ni.
dah la soalan maths tadi susah. then ingatkan bila keluar boleh laa hilangkan sikit rasa tension.
rupa rupanya hampeh!
tak pasal pasal duit kena spend beli purse.
* okayy dah boleh stop mengeluh.

haha.mesti nak tahu kenapa kann?
okayy saya cerita dari A sampai Z.
tadi lepas jawab paper maths saya keluar ngan para peminat. (sila rujuk belah kanan blog)
ouh tambah lagi sorang. keyna :)
konon nak pergi laa tengok baju murah.
ye la kann sempena banjir minggu lepas.
sampai sampai kedai baju tuh, memang superb lahh!
murah gila kott.
kain baju kurung 4 meter rm6 jer! nak kata kotor takde punn.
siap dalam plastik lagi. tapi kena la pandai pilih kann.
tapi takde sorang punn beli.
sebabnya terlalu sesak. macam macam bau ada. pening !
then, kami punn jalan laa ke kedai sebelah.

dengan gaya ala ala penari mak inang, sambil jalan tangan dihayun. tiba tiba..
'pluppp!!' (macam tue la kott bunyinya)
selamat lahh sudah beg duit saya berenang renang dalam longkang yang airnya macam teh ais.
marvellous! terpesona kejap , tau tau ada sorang pakcik ni tolong ambilkan beg duit saya.
hehe thanks pakcik ,semoga murah rezeki pakcik :)
cepat cepat keluarkan 
  • duit yang takdela banyak sangat
  • tiket bas nak balik selangor 15hb nih!
  • resit ic baru
  • kad ATM
  • lesen
ambik kauu! ngan bau purse dah memang kengggg giler. pasrah jela..
terus pergi cari purse baru.
takde lahh sebijik macam  nih..ada laa iras iras sikit cuma mine is blue! :)


haha. walaupunn tak ori yang penting cantekk! :)


Sunday, November 07, 2010

5 minutes man




orang tanya betul betul dia main main pulak.
okay then. pergi la menggatal lama lama sikit. 
memang seronok punn.


*nahh..takmau kawan 5 minit!



Saturday, November 06, 2010

such a candy song :)

Yang Sempurnakanku
- 6ixth Sense -
  
Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku 
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku


Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga


Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

*tadi gi jalan jalan cari stok makanan. tiba tiba t'dengar lagu ni.sedap la plakk.balik je bilik terus search lagu ni :)

Friday, November 05, 2010

pictures speak faster than words

nampak sedap tak ?


pinggan pakai buang. terima kasih ANEKA sebab sponsor kami plastik.

nampak je macam tu tapi sedap tau!

bukan lagi RAHSIA

okeyy. hari ni blog saya telah terbongkar. haha.. tahniah buat kawan kawan yang sudah puas menjamu mata anda membaca blog saya! haha. jangan gelak banyak sangat. saya segan.

cerita sedih untuk hari ini.
tadi makan tengahari makan atas plastik yang dibahagi 4 bahagian. rasa hebatt dan seronok dah berpengalaman hidup dalam keadaan banjir.
ouh saya lupa beritahu.
bekalan air dah terputus di sini jadi kami jimatkan penggunaannya.

sudah la. malas nak tulis banyak banyak.

love,,
GJD wannabe~

Thursday, November 04, 2010

tiup lilin dalam banjir

semalam.
03 november 2010.
saya ialah seorang gadis berumur 19 tahun!
tahniah buat diri sendiri
semoga menjadi lebih matang!
saya suka hari lahir saya pada tahun ini.
ia disambut dengan menarik oleh kawan kawan
terharunya saya dengan kalian.
kek birthday saya ada gambar princess!
comel betul.
then, mereka ada sediakan movie maker tentang saya.
ouh, soo sweet my friends!
sayang anda.walaupun ada terselit beberapa gambar yang menunjukkan ke 'loklaq' an saya :)

hari ini.
saya telah berumur 19 tahun 1 hari.
air bah semakin surut.
ouh, malam tadi ibu tanya keadaan saya.
ibu risau.
setelah dapat tahu keadaan banjir di sini agak teruk.
ibu kata dia baru tonton berita.
saya tergelak kecil.
sebab..
hari ketiga banjir yang ibu fikir agak teruk dan berbahaya
sebenarnya adalah hari ketiga yang sudah surut sedikit dari hari pertama.
bayangkan!tapi saya tak mahu ibu risau.
jadi saya tak beritahu ibu.
"jangan guna air sembarangan.pastikan minum air yang dah dimasak"
itu pesan ibu.
BAEKKK MUM! don't worry :)

love,,
GJD wannabe~

Tuesday, November 02, 2010

hullahupp!!

hari ni saya exam paper bm1..
alhamdulillah..lega bila soalan yang keluar semua saya dapat jawab.
lepas ni ada gap.
sempena deepavali
saya and geng punn dah plan awal awal.
kali ni cadang nak gi jalan jalan kat sungai petani
nak g tanjung dawai lah, makan gulai lokan lah,
mandi kat 'the carnival' lah.
tapi semua tu akan tinggal harapan dan impian
kalau cuaca berterusan macam sekarang.
hujan hujan dan hujan.

malam tadi saya tension study lahh konon.
boring sangat then saya ada edit gambar kawan kawan dan saya.

jamuan akhir ppismp di Bendang D' Kelubi :)

so so so.
itu je entry untuk kali ni.
semoga ketemu lagi.. wink! ;)

love,
GJD wannabe~

Monday, November 01, 2010

rain rain go away

assalamualaikum..
hari ni masuk hari ketiga hujan renyai+lebat sekejap+renyai semula kat sini.
sejuk je sepanjang masa.macam duk kat genting la plak :)
tapi takpe.rela macam ni daripada cuaca panas.
walaupun baju yang disidai tak kering kering.
walaupun setiap malam kena sidai baju yang nak dipakai di dalam bilik.
walaupun kena gi mana mana dalam keadaan lembab.
walaupun setiap masa rasa macam nak tidur je.
takpe. much better :)

ouh, tadi exam dah start.
subject bi.
soalan senang!
tapi.. jawapan SUSAH!
haish..
tawakkal je la..insyaallah berbaloi dengan usaha saya :)

p/s :: ada satu benda yang bukan lagi rahsia sekarang. haish!..

love,,
GJD wannabe~