Wednesday, November 24, 2010

cita cita nak gempak je.HAHA.

setiap orang pasti ada impian kann?ok laa tak payah sebut impian.sekadar angan angan :)
kalau macam saya, ada tiga benda yang nak buat sangat sangat.

antara university yang di aim :)

pertama : nak belajar di university mana mana asalkan luar negara. sebab tu la dari kecik boleh kata semangat nak belajar english memang tebal!kalau dapat B masa exam, rasa macam sedih je. tapi sekarang dah selamat foundation programme punn belajar di kedah. tak dapat luar negara, luar negeri punn jadi lah :)

agak agak bila boleh naek?

kedua : bila dah belajar kat luar negara konon konon nak try semua benda menarik yang ada kat sana. yang paling teringin sekali dari dulu ialah naik belon udara panas. hotairballoon. best kann kalau dapat naik and tengok view yang cantik dari atas. lagi lagi kalau kat paris :)

bajet nak comel je.HAHA :)

ketiga : nak menetap kat oversea.haha. bukan nak curang kat negara sendiri, tapi mesti seronok kann kalau dapat besarkan anak anak kat sana? oops!lari tajuk dah kott :)
hari tu cerita kat ibu pasal anak buah kawan yang dibesarkan di sana. bila balik cuti raya, speaking kalah aunty dia! bayangkann laa budak budak cakap english dengan slang lagi. tak ke comel?huhu. 
then ibu cakap : boleh je kalau nak. sambung master kat Institut Pendidikan Bahasa Antarabangsa (IPBA). mintak kos yang dihantar ke oversea.
HAHA.rasa best plakk ada orang support. tapi masalahnya diri sendiri. kat kedah punn rindu macam nak nangis nangis, apa lagi kat oversea!

*jangan cakap banyak. diam je.

6 comments:

miss3 malas sign in said...

hohoho...hebat2... part yg besarkan anak2 kt sana plg x ley bla.. tp ttp sweet... mesti comel acik ozie ni kan... hehehe

saya gadis baek :) said...

eyh,,cita cita mesti laa kne hebat!
dapat xdapat tu laen cte..haha :)

fara keyla said...

nothing impossible dear.. :)
insyallah if da usaha,allah mst tlg..
ak pn brangan nk bkak restoran melayu kt french..haha
konon! insyallah if ade rzeki kn.. :)

saya gadis baek :) said...

hihi..
like like!!
so nti law ak g mlancong kat sne,
ko bleyy tlg handle kann?
lg2 bab mknnn..
best! :)

fara keyla said...

okay..
pon boley..
mber pny pasal..huhu

saya gadis baek :) said...

thx,yaww! :)