Friday, December 31, 2010

oh no! we gonna hit 2011, guys!!


and fyi,, tonyte im gonna celebrate my 'new year sweet moment' at..
dataran merdeka. yeayy!! best nye! tak sabar asenye nk jumpe kwn kwn lme and celebrate new yr together!!

ketepekk!!!CEPUK KEPALA!
tolonglaa phm.back to reality..
oke2 actually sambut dalam..
TRANSNASIONAL BUS jerr!
alahai.. so sweet kann?
takpe takpe, best gak lahh..erkk =/

daannn, sila take note. bas i akan gerak pada pukul 10 mlm.
bersama teman seperjuangan iaitu NSS :)
so, sila doakan keselamatan saya yee. yes! memang PERLU!

dah laa.
alang alang dah membelog, saya nak wish anda anda..
sedia...one..two...go!!
HEH?tolonglaa..suke syok sendiri!cehh!
haa..ni haa..bace lerr..




even banyak bende yang tak terlaksana lagi sepanjang 2010, takpe jangan susah hati.. bawak je ke 2011..tapi jangan lak ko bwk smpai 2012,2013,2014,2015, blaa blaa blaa! kalau macam tue, baek takyah ade azam kott..stakat sedue taon 2 kire OKKAYY larr..kann?


annndd for 2011..
:: i wanna be a princess! cess!tak payah berangan.

oke ini yang betol betol..
:: nak jadi remaja terlampau yang baek, anak yang baek, pelajar yang baek, adik yang baek, kakak yang baek..
:: nak kurus. BHAHAHA..*oke nmpknye ade orang sedang mencebikkan muke dan berkata eeeuuww! so?
:: nak belajar rajen rajen. cuak ouhh da nk msok degree level..haihh~
:: emhh, lagi......DAH TAK PERLU NAK AZAM BYK BYK SANGAT KOTT!

oke laa ade orang jeles. nty mid year i sambung lg yerr..ssshhhh. diam!
b  a  b  a  i !! :D

Thursday, December 30, 2010

kemenangan dalam kesedihan


oke peeps. kalau malaysia menang bola korang kate
kalah dalam menang
tapi aku..
menang dalam sedih!haish..

memang weyh, sangat bangge kott dengan bola semalam.
tapi tapi tapi..
senang cite cmni laa..
dalam hati aku nie asek cakap je..
"apsal laa bola menang semalam?tak pasal pasal dapat cuti sehari. dah laa tiket dh beli, yang duk dekat tu best laa, bleyy balik lambat! "

tapi takpe laa..balek awal, leh kemas barang siap siap. nty ari ahad, dh bley relax :)
*ayat sedapkan hati .. hehe

..meoww~..
daann, hari isnin nty jumpe laa balek classmate yang macam macam ragam nih! wehooo!! :D


oke laa. just shut up and drive! heh?!


Wednesday, December 29, 2010

kekasih sula ditukar :)


kenape? tak percaye?..hehe :))

ini butul butul punya, tala main main punya..lu tala mau picaya haa?lu tengok la ini gambar..


c...wa sula cakap sama lu olang..tala main main punya ..
tapi ini kali aa..wa kasi upgrade sikit oOoo..ala ini ubat pining kipala punya..wa selalu pining punya olang wo, jadi wa mintak sama itu locter (doctor??), sama ubat pining..
ubat biasa saja maa..palasitamol..
haiyaa..ini jam juga wa pining kipala lagi ohh..wa pigi makan itu ubat dulu ohh..eh,sikijap sikijap!wa lupa satu binda lorh..wa mau tunjuk sama luu olang anak buah wa yang comel macam wa juga lorr..hehehe :P


yo yo! nama wa amar..lu apa nama?



huhu..ini memang hobi wa lorr.manyak suke plomote anak buah wa..sula sula.lu diam. :D

*psst psst! malaysia vs indonesia 4-2 :))..big clapssss yaww! :P 
piala AFF SUZUKI milik kita!! :)
 ngap ngap sama garuda!goreng pon sodap! :D

Sunday, December 26, 2010

I'M PROUD TO BE MALAYSIAN!!

thumbs up! :)


walaweyh,,, c0nGraTs!!
3-0
go go powwwer rangers!!!yeayy!malaysia, you makes me feel so proud being ur [people?eh,rakyat ape eh?ak lupe plakk.]! keep it up,ya! :)
cewah, ak ni sonok mcm laa malaysia dapat piala dunia kan??bukan ape..actually, suke sebabbbbbbbbbbbbb........malaysia vs indonesia! yelahh,mne tak nye, cube kau fikir, cmne kalau depa yang menang??huish..lotsa things will happen!kang tak pasal2 orang gaji kat umah kau punn wat muke bangge je sepanjang hari..copp!ak sibuk pehal?yang tue pun jd isu ke?oke dh , jom diam.

Thursday, December 23, 2010

sape nak teman aku?jom kte wat bnde nih sme2.. :))

gila gila dalam lif
1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya!
Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu dah tertutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".
 
8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"
 
9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah area SAYA" 

*best gak ape law wt bnde2 cmni skali skale.. HAHAHA :)

Wednesday, December 22, 2010

tik tok of my life being at home..

lalallalla~

"sep sep sep tom tom tom
nobita pakai kaca mata
sizuka jatuh cinta"

currently, my bro is watching HAGEMARU at 611 channel while i am having a sweet time godek godek sane sini with my lappy! abis bosan kott smpai kne layan kartun!bhahaha!n d point is..td hagemaru nyanyi lagu d atas and d problemo is ...why?? why i can't stop singing dat cacat song in my head??!so i decided to put the lyric in here!haha.actually takde point punn.

oke2, sebenarnya i wanna tell u guys dat i hv only plus minus 8 days left to have a idk what type of moments at home! mak!!!!takmo balek kedah!!!uwaaaa~
ceh!BAJET je letak pic nih,hape kau hengat bibir kau sesexy tuh?HAHA.emo plakkk..

Tuesday, December 21, 2010

takziah

oke entry kali ni i really have to be serious!
this is not a laughing matter.
last sunday, my future sis-in-law's father passed away.
omg, i was so shocked like serious okkay!
sebab on the previous day, just went to PPUM to visit the late uncle..
he suffered 4 lung cancer for years i guess.
so smokers, do take note!
i've seen how poor was him.

*well, began on sunday till monday i was in a bad condition!saket kepala otak macam nak kena hantuk kat dinding je..so, i spent most of my day time with sleeping and tidur early at nights! memang mcm sleeping beauty! and i remembered the first and last thing taught by arwah when my family and i went to their house last eiduladha. 
kalau pening, jangan urut kepala, urut antara jari telunjuk dan ibu jari.
and i did it. with d help of panadolssss now dah okkay! :)

semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan golongan orang yang soleh..
........amin.........

Thursday, December 16, 2010

pingu pingu..

can u see what i see??

is that clear guys?

okayy then! i'm sure u can see it clearly now ryte?
yess! dats my nickname yaww! ozie.
now only i realised why.

-teka teki utk hari itu-
syed : sape penguin dlm claz kte?
me : sape?
syida : sape?
syu : sape syed?
syed : .....
syed : ozie!!!!!!!!!!!!HAHHAHA.
me : huh??apsal plak??
syed : hahahhaha..

*okeyy syed. skarang aku dah phm nape kau kate aku penguin. btw, comel gak ape c ozie boo nih?hehe.

Wednesday, December 15, 2010

mak nenek named ozie.

WARNING : KALAU TAKNAK OTAK ANDA MELETOP, JANGAN TERUSKAN PEMBACAAN ANDA!
*sebab entry kali ni sangat poyo.terima kasih.
bila duduk terperap kat umah, mule laa. idea giler giler pun nak sebok masok dalam kepala otakk. macam tadi. me and adeks snap gambars tak hengat! terase macam gila glam sekejap !!HAHA. nak banyak cakap pon tade gune. nahh, kau tengok laa sendiri :)
me wearing shawl ?! sumpah buroks! :p
aauumm!!!
cehh! B A J E T !!
cacat sebentar.
adik besar kelihatan sudah penat melayan kerenah saya :)
inilah muka muka yang harap penampar!HAHAHA.

oke, idea untuk pakai shawl comes from adik kecil. me? layann jela~
gambar perasan gilew banyak! ta larat nak upload ^^

ini adik besar saya.
and..
ini adik kecil saya :)
maaf ye, adik kecil BAJET ARAB plakk tadi. tapi in my eyes bukan mcm minah arab but macam ninja girl dahh! HAHA. notice satu bende? about these two second last gambars?

i put my finga on my right cheeck. to? cover my jururawat doe!!


oke sape rase nak t'muntah baek pegi cepat! i know dat i look so gediks,gemoks n annoying gilerr in those pictures kann?HAHA. so whatt???! ade aku susahkan kau?cewah cewah bajet gangster plakk.dh diam.

Monday, December 13, 2010

jalan jalan cari pasal.

halloooo!! wassup wassup!!! :)
oke post kali ni na cte psl...
haa..cuba teka cuba teka!
oke ta pyh teka.
psl kua jalan jalan ngan sahabats semalam punya semalam.
actually ta nak cte psl tu pon tapi nak tunjuk kat korang korang salah satu pic yg d snap
OMG! kelihatan macam kurus! i loikeeeee~
nahhh ambek kauu!
mungkin bagi korang tak, tapi bagi aku iye,nmpak kurus sikit!!HAHA. gilew~
tapi sebenarnye tak pon!
dan sebenarnya~... aku gemok...lalallalala~ macam yuna seyh!!HAHA.
oke, tulisan kat tepi and frame gambar digunakan untuk mengcover kegemukkan! THAT'S TRUE. dah diam.

till d next entry.. daaaaaa~

Sunday, December 12, 2010

the dolu dolu ME

teehee :)
(sambil senyum mcm kambing nk melepaskan cirit)
perlu kerr? oke stop!

hari tue dok sembang sembang ngan sorang sahabat sayang kat fb.
pasal life mase kat asrama. OMG sangat rindu oke!!
lagi acik ozie, lagi ? danish semangat nak dengar ni.
haha. tak perlu nak syok sendiri sangat lahh kan! nasib baek kamu mey mey danish.. tak pasal pasal acik memfemeskan kamu :)
erm d mana kite td?ouh asrama.. yaa..
kalau nak cite sume memang 8 taon lagi punn ta confirm dah abis. kau suke nak hiperbola kan??
and antara yang ak ingat laa.. 
- bila curik curik tak pergi sekolah, pagi pagi masok bilik saket. agak agak kul 8, msty dgr kecoh kecoh makcik cleaner kat koridor sambil wat keje. pastu, time tu laa aku n da geng asah bakat berlakon!

pintu bilik saket dibuka.kedengaran mcik berkata "eh, ramainye saket hari nie..". aku n da geng cepat cepat tutup mate sambil tersenyum.selimut ditarik paras kepala sbb nak cover. mcik melangkah masok. aku dh siap sedia nak tunjuk bakat.
yess! insan terpilih bernama ozie.selimut diselak.
mcik : eh, ozie..haa nape tak pergi sekolah?
aku : (sambil mate terkebil kebil,muka harap penampar, buat buat sedut hingus, rambut tak payah cite)..erm, ta sihat laa mcik..
mcik : ade MC tak nie?yang laen nie knpe?
aku : ade..dapat semalam, dah bagi kat kawan soh bg kat cikgu..dorg punn demam gak..
mcik : hm yela, rehat, minum air byk2..

mcik keluar.aku n da geng masing2 terkekek kekek ketawa dalam selimut. fuhh lega!

3 petang, hari yang sama.

announcement : PERHATIAN KEPADA PELAJAR YANG DISEBUTKAN NAMA SILA DATANG KE PEJABAT SEKARANG! bla bla bla..
nahh!! dapt hadiah eksklusif : rotan pd tapak tangan oleh warden, bebelan percuma dari pengurus hostel, borang kesalahan dari kerani pejabat.

*so kepada murid murid jangan ikot perangai ckgu yee! ingatkan dh selamat, sekali sekolah tepon asrama daaa..KANTOI~

Saturday, December 11, 2010

kalau betul kau hebat,BUKTIKAN lahh!

*p/s : sila  baca dgn penuh perasaan..

Cerita 1
Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam,"Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam... kenapa?" Ketam kata, "Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!" Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan,"Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?" Ketam ketawa,Kah..kah..kah..kah...kih..kih..Kuh..kuh..ku h..kuh!! Kodok..Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan?" Kodok kata kepada Ketam, "Ketam, kenapa kau ketawakan ku?"Ketam kilas, "Kelakar." "Kelakar ke kurang-ajar?" kata Kodok Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok keperok kepala ketam kuat kadar kilat."kelekuk ! ", kepala Ketam kehancuran kerana kena keperok Kodok. Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau keperok kepalaku? Kan kesakitan."Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepala kena keperok.

Cerita 2

 Catu cenje, ciput cite-cite came copot cambil cari cengkerik. ciput cuke cite-cite came copot cebab copot cahabat ciput. Cemace ciput came copot cari cengkerik, ciput cakcikan catu cahye cerah. cahye cerah ciput cakcikan cangat cerah campai ciput came copot cilau. cahaye cerah cube culik copot. ciput cangat cuak. ciput cepat-cepat camba copot cebelum cehaye cerah cempat culik copot. copot cangat cuak came. ciput came copot cepat-cepat cari chelter cambil cepat-cepat cembunyi. ciput came copot cembunyi cenyap-cenyap cupaye cahaye cerah cucah cari ciput came copot. ciput cakap came copot, "chuuu... chuuu... cenyap... cenyap copot... ". copot cambung cakap, "copot cudah cenyap... ciput cenyap camelah... ". celepas cejam, cahaye cerah cudah chow cebab cucah cari ciput cape copot. ciput came copot cangat cuke cebab cahaye cerah cudah chow. copot cenyum cambil cakap, "copot cayang ciput cebab ciput celamatkan copot... ". ciput cenyum cambil chow came copot... Caja cuka cuka. 

agak2 ade rase macam nak terkeluar tak rahang korang??HAHAHA.oke,  entry kali ni boleh digunakan setiap pagi ye murid murid.sangat seswai untuk senaman mulut. kalau nak nampak lagi baek hati , print bnde ni dan bagi salinan tersebut kepada opah opah or atok atok korang. confirm licin tak bergigi lepas baca!HAHA.

nEnoNinonEnONino!!!!!!!


kepada semua blogger yang blognye d follow oleh saya si gadis baek , sila UPDATE blog korang!saya ulangi , sila UPDATE blog korang! korang nakk ke tengok aku gilaa sebab terlalu bosan? tak masok akal kann?jadi, segera bertindak sebelum terlambat! muahahahha :D

Thursday, December 09, 2010

hiburan hari khamis

hari ni 9 dec 2010,pada pukul 11:24 am..
1 message received

"Ni ayah lagi meminjam hp kawan, sila beli topup rm30, mesej shja nombor goresnya ke nombor baru ayah 0178907102. ayah lagi ad maslah kat blai polis, tak pyah dl tlpn,nnti ayah tlpn. cepat. "
sender : +6285242990248

lepas je bace mesej ni, teros t'gelak besar!HAHAHA.gilew ke ape??! kalau iye punn nak dapat topup free, jadi laa bijak sikit. jangan main tembak je. nak nak plakk kne kat org macam aku! boleh plakk arwah ayah aku hantar mesej?! sengal btol~

Monday, December 06, 2010

alahai cik 'asthma'radana ^_^ "

haaa..sedap tak name tue?
siyez dah bosan nk dgr , apatah lagi nak bawak cik 'asthma'radana ni ke hulu ke hilir!
dah 19 tahun saya hidup, 19 tahun gak saya dah bawak awak!
okeyy,tipu..baru 6 tahun..
mula mula igtkan nak kenal kenal je, tau tau awak nak menetap ngan saya eh?
haish~
tape tape, slagi saya mampu bawak awak :)

supplement tambahan cik 'asthma' :)

masuk hari ni dah 5 hari saya kehabisan ubat awak. tak perasan lahh.tau tau je dah habis. nak g renew tapi...nanti nanti laa ye :p
semalam Sabak Bernam dilanda hujan yang menggila dengan angin yang sepoi sepoi tak berbahasa langsung!siyez sejuk bile tdo malam!and hasilnya..
haaa..cuba teka :)
.
.
.
.
.
.
.

pukul 4 pagi saya terjaga sebab sesak nafas!padan muka kau orang soh g renew xnk dgr!
dah pandai cik 'asthma'radana saya tunjuk ragam ye~
then, kul 4 pagi tu jugak la saya keluar bilik.fokus ke bilik puan ibu dan mencapai inhaler beliau.
okeyh,nak gtaw..puan ibu dan abg kecil saya juga adalah penternak tegar saudara mara cik 'asthma'radana.
nak ikutkan mmg salah d sisi undang undang bila share inhaler.tak kesah la kau nak pegang prinsip SHARING IS CARING kerr,still tak boley!tapi kire ape,dah kalau oksigen macam tak leh nak masok,bantai je la!dos inhaler puan ibu sikit je nak banding ngan saya.400 mtred dose!
jadi, puan ibu slalu guna 2 kali sedut tapi saya 4 kali sedut baru laa lalulintas pernafasan saya tak jem! :)

masalah negara : saya perlukan satu benda ni untuk memastikan nyawa kedua saya dibawa kemana saje..
nak tawu ape??
....
....
....
inhaler cover.
nak yg blue colour,bolehh?
sape sape yang ada jumpa ni kat mana mana, tolong belikan untuk saya pleasee??..
bukan ape,saya selalu malas nak bwk inhaler sbb leceh! purse lagi,handphone lagi,kunci bilik lagi.
so, kalau ade cover ni,bolehh gantung kat leher je. hehehe :p

Saturday, December 04, 2010

Friday, December 03, 2010

celebration :)

okeyy.entry kali ni pasal birthday abang kecil saya yang kami sambut tadi.bersama??
para keluarga dan
JENG JENG JENG!!
our special guests..the bakal kakak ipars!huhu :)
tunang abang besar dan cik awek abang kecil.
*wah,,seronok lahh awak ye abang kecil?special you.. ur birthday kali ni!hehe :p

well, here comes the gambars  :)
birthday BOY..*boy lg kerr?
yaa..itu dia cik awek abang kecil :)
choc ice cream cake.so yummy! :p
egg tart tak berapa nak jadi.HAHA.
again.gubahan tembikai oleh puan ibu. special edition :)
cream caramel dan buah mata kucing.
 and 1 lagi menu. bihun goreng :)
*sangat banyak.sampai sekarang tak habis lagi. "simpan untuk next birthday pulakk.."
huh? sengal~