Friday, December 30, 2011

2012.

first of all , ending Tentang Dhia memang best ! setuju sangat Zikir meninggal dunia daripada terlepas ke tangan Rose ! hehe . okay tak perlu nak bincang sangat hal ni . banyak benda lagi kena kasi fikir :)

well assalamualaikum semua .

tahun ni , tidak seperti tahun tahun yang lepas , aku nak buat advanced wishes to all of us . happy 2012 semua ! sebabnya aku mungkin akan ambil masa yang sangat panjang untuk update semula blog nih . biasa lah , first time nak dodok umah sewa kan . internet PERLU jatuh ke tempat yang agak bawah untuk difikirkan . heee ;)

so , memandangkan ini entry aku yang terakhir untuk 2011 , agak banyak jugak benda yang aku nak tulis . lepas ni kalau aku hilang ingatan ke , boleh baca balek blog nih , boleh laa aku senyum sorang sorang . tapi terasa sangat malas nak tulis setiap satu memori untuk setiap bulan . agak agak jela mana gambar terpilih je aku cerita :)

okay warning . benda benda aku nak story ni agak panjang . kalau malas nak baca , tiada paksaan . sebab , motif aku berblogging is more to keep all the memories i had gone through . peace  ;)




okay gambar ini mengisahkan tiga orang pelajar PISMP SEM 1 yang feeling feeling jadi cikgu masa buat SBE (School Based Experience) kat Sekolah Kebangsaan Ewa pada bulan Mac 2011 . almaklum lah , baru first time masuk sekolah . seminggu pulak tuh . nak nak , cikgu pemulihan kat sekolah tuh tengah cuti sakit . jadi , kami telah diberi kebenaran oleh Guru Besar iaitu Cikgu Ramli untuk mengendalikan kelas pemulihan selama seminggu disamping menyiapkan tugasan tentang pelajar kelas pemulihan . memang feeling habis lah kami bertiga ! hehe :)


ajar menyanyi disamping kenal ejaan . habis dah takde idea dah nak ajar apa . maklumlah, sekali lagi saya ulang . baru first time masuk sekolah :P
kenangan yang agak cannot go masa tu ialah pada hari pertama dan kedua . tapi kalau nak diikutkan memang hari hari ada je benda kelakar yang jadi . nak dijadikan cerita , budak budak kan , perkara paling malas nak buat ialah ?

GOSOK GIGI lah babe ! tapi oleh kerana penangan cikgu cikgu feeling nih , perkara yang malas bertukar ke perkara yang rajin! kot :]

hari pertama , gigi punya lah kuning siap berkerak . berapa hari tak cuci pun aku tak pasti .
masuk hari kedua , naaahhhh ! putih berseri okay ! see ? hebat tak hebat lah penangan kami ? haha . 

ingatkan aku je yang perasan perubahan dia , bila tanya cikgu feeling yang laen , dorang pun perasan gak . okay memang gelak kuat la kitorang ! macam macam .



motif gambar yang ni pulak ? gigi lagi ? haha . over tawwwww . bukan bukan . gambar yang ni masa aku buat SBE untuk kali yang kedua di Sekolah Kebangsaan Doktor Abdul Latiff . sekolah rendah aku dulu , merangkap sekolah yang pernah diajar oleh arwah ayah juga merangkap sekolah baru puan ibu menjelang 2012 . tahniah mummmmmyyy ! :D

gambar ni aku suka sebab bila tengok feeling feeling macam Selena Gomez ! perghh gila tak bermotif kan ? aku taw , tak payah sebut . walaupun dengan tudung kembang kena tiup angin , mata tutup abis macam orang berjalan sambil tidur dan lengan baju tersangkut dekat buku , aku tak kira ! suka jugak ! haha . saje nak upload sini in case laptop aku rosak in future and aku tak sempat nak buat back up gambar ni . gila futuristik aku nih . minda kelas pertama ! :)





yang ni pulak . pasti lahh November punya kenangan kan ? yepp on my 20th birthday . best sangat sebab my best friendsss kat ipda at least ingat and much more terharu bila dorang celebrate macam ni . 

before ni , on my 18th birthday , dorang buat prank kat aku . kene simbah air tengah tengah malam . aku menjerit tak ingat dunia ! sejuk kot . sampai warden asrama masuk blok cari kitorang and budak lelaki kat blok sebelah pakat keluar nak tengok kot kot ada budak perempuan kena histeria . hahaha . tapi sampai sekarang warden tak tahu lagi siapa yang kena 'histeria tuh ! :D

masa birthday yang ke-19 pulak , dorang buat buat lupa birthday aku . pukul 12 lebih tengah malam tu, aku dah nak tidur dah , tiba tiba si cikgu syu mintak tolong teman turun bawah nak isi air water cooler . aku pun follow jela . sambil handphone tak lepas dari tangan . yela , mase tu feeling feeling artis lah , dah semua nak jadi orang pertama yang wish birthday . kena la ucap thanks atas hard work dorang kan :)  waktu tu memang dah redha dah , cikgu syu tak wish langsung kat aku . padahal dia bukan tak nampak aku dok busy tekan tekan habdphone tuh . tacing babe ! pastu dah isi air , naik bilik . bila bukak je pintu bilik , SURPRISE!!! . ya allah !! gila terharu aku untuk kali kedua ! dorang dah berkumpul kat dalam bilik to celebrate my birthday ! dengan kek gambar princess , gila cute sangat ! sampai lupa aku nak tangkap gambar kek tuh . excited punya pasal .

okay cerita pasal birthday yang ke-20 pulak , aku dah letak kat entry yang lepas lepas . hehe malas nak ulang balek :P




so 2012 . please please please be kind to me . ya Allah , please give me a full-of-love life on my future . amin ya rabbal a'lamin :)



happy new year semua ! semoga hari esok lebih baik dari hari ini ! loves :D



Tuesday, December 27, 2011

updated .



assalamualaikum.

diam tak diam dah nak dekat seminggu jugak aku tak berblogging. yelaa sejak sejak laptop buat hal . lagipun start khamis lepas , anak buah aku si aiman tu duk menetap kat sini . so, laptop aku ni kalau on pun , aku bagi la chance dia guna sampai lebam . cuti sekolah babe , ape salahnya budak tu nak enjoy maen game kan ? see , aku ni sangat memahami budak budak okay ! aku memang sayang budak budak selagi dorang hormat kat aku . tapi kalau ade jenis tergedik tak tentu hala tu , memang TAK la aku nak layan . silap silap semua yang dia cakap , aku ejek . haha . kejam gak aku . hm , semalam baru aiman balik rumah dia balek . rindu mama katenye . bosan pulak dia takde . yela , kat rumah ni semua dah besar , takde laa aku nak dengar dah cerita budak budak . almaklumlah anak buah aku tu baru darjah 3 :D

so macam biasa lah , cuti semester aku kali ni , kejap kejap bosan . kejap kejap best . depends la apa aku buat dalam sehari tuh . kalau tiba masa menghabiskan ongkoss puan ibu , memang kena sangat lah dengan mood aku . tapi kalau tiba masa duk terperap kat umah , mau bertelur ayam betina kat bawah rumah papan nenek aku tuh . bosan ya amat !!

kelmarin aku keluar makan dengan member member baek aku yang sememangnya berjaya menghilangkan rasa bosan aku setiap kali keluar dengan diorang . aen , anep and caer . si cikgu pali tak dapat join . konon takde ringgit . padahal akal nak mintak orang belanja la tuh , macam aku tak kenal . diorang ni jela member member aku kat sini kalau nak keluar pun . puan ibu tak kesah sebab memang dah kenal ngan diorang nih . aen tu dah memang sah sah la rapat ngan aku sejak sekolah . anep tu pulak , tak payah cerita laa , sejak tadika dah kenal , lagi pulak ayah dia dulu sama sekolah dengan puan ibu . cikgu pali tu pulak , aku kenal sejak sekolah kat sini masa form 5 dulu . and disebabkan perwatakan dia yang agak sporting dan ada gaya ala ala abang besar aku , puan ibu pun kenal . si caer pulak , duk setaman dengan aku . tiap kali nak ke kedai , tak lain tak bukan rumah dia jugak la aku lalu . 

and sekarang ni , aku tengah sedih sebab cuti aku dah nak habis !!!! arghhhhh ! malas nak balek kedah sangat sangat . kalau laa aku memang penduduk utara kan best . takde aku rasa berat sangat nak balek IPDA tu . erm .....

* okay macam takde motif sangat aku berblogging hari ni . takde mood babe . spoil betul ! *

Wednesday, December 21, 2011

OMAK EII YANG ROSAK . patut pun ~



assalamualaikum

okay entry lepas dah salah tafsiran rupanya. ingatkan itu kali terakhir aku tengok desktop tuh , rupanya belum hayat lagi nak bertukar wajah . sebab ape sedih ?


sebab masalah yang lagi besar yang menimpa laptop ak rupanya . hari tu laptop rumah rosak . tak boleh on jugak . tapi lepas puan ibu hantar servis , lepas format balek , laptop tu okay je .

aku ingat laptop aku pun macam gitu lah caranya . rupanya .. haihhh sedih weh !

MOTHERBOARD rosak katenye . menatang hape entah motherboard ni . aku ade lah pernah dengar gak kawan kawan aku cakap pasal motherboard nih . tapi tak tahu laa ape function nye. tapi memandangkan ade perkataan 'mother' kat situ , aku macam biase mendefinisikan benda alah tu mengikut teori aku . dah nama pun mother , mesty la benda yang paling utama kan ? 
alaa macam kutu jugak . selalu aku dengar budak budak yang ade kutu tu , orang kata kalau jumpe ibu kutu nye , nanti takde dah lah kutu tu . errrkk bagi contoh kutu pulak kan ? gila tak senonoh . haha .





so malas nak cite lebih lebih . sape nak sponsor aku laptop , macam biase boleh introduce diri . haha . alamatnye next year lah aku betulkan laptop tu . rm400 babe ! mane nak cekau ??! huhhhhhhh .


bye bye .



assalamualaikum.

regarding masalah yang aku bagitawuu in my previous entry , esok laptop ini akan diformat . setelah 12 jam aku tunggu akhirnya laptop ini telah mem'bangun'kan dirinya . huh tensionnn !!

last desktop preview . lepas ni semua hilang . uwaaa malasnya nak download laen ! 


so greeeeeen kan ? ouh ada tulisan cina ? abaikan .

notakaki :: baru perasan lagu yang tengah main kat Window Media Player yang aku tengah dengar ni adalah sangaaat ohsem ! 'kompang dipaluuuu pengantin malu .. '

whatthehelium ? dari mana pulak datangnye ? haihhh .

=,="


Monday, December 19, 2011

sukanya bila dia ceria ! ;)


cewah promote iklan pampers lah pulak kan ?

assalamualaikum .

dah lama tak pegang laptop sendiri secara tak langsung menjadikan aku takde mood nak berblogging . entah kenapa entah laptop aku tuh . bila on , mula la nak meragam . kalau pukul 10 pagi aku on , nanti pukul 2 petang lah alamatnye aku boleh guna . tu kalau dia tak meragam sangat . kalau time dia meragam sangat tuh , penah sampai pukul 5 petang baru boleh guna . lagi teruk , sampai malam aku tunggu tak on on ! haishhh .

mase first time jadik camtu , aku rujuk kat pakar IT kononnyeee . tup tup tak tau jugak . terpaksa lah mintak bantuan kecemasan kat abang kecik . hah , digodeknya sampai berasap hiperbola laptop aku . 
katanya ... ape tuh namanya ? ram ? hah ram lah kot . bukan RAMLAH RAM!  katanya ram longgar . abang kecik ajar aku sikit sikit cara nak betulkan . bukak sane bukak sini . professor sangaaaat aku rasa masa tuh ! HAHA .

tapi makin lama macam makin melampau je . mula mula tu ambik masa dalam 5 minit je nak on . pastu 10 minit , pastu setengah jam . sampai lah sekarang ? jahanam lah benda tuh tak lama lagi . looking forward to buy a new laptop . anyone , please sponsor me ? :D

tunggu dapat elaun lah nampaknye =,=

link post title dengan entry ? ahh ! kaitkanlah sendiri . takkan tak tahu ?

maksudnya , tolong lah bagi balik keceriaan aku bersama laptop ku ! muahahaha !

sape sape yang reti pasal laptop , boleh lah introduce kan diri . 



Saturday, December 17, 2011

Let It Snow


assalamualaikum 

bila dah malam mula la merepek bukan bukan .

macam ni .

belum mampu main salji kat luar negara lagi .

so dapat main salji kat google pon dan kira untung !

nak tahu ?

type ' let it snow ' kat google homepage anda .

PON BOLEHHH :D


Friday, December 16, 2011

Curi Gitar Haram , Curi Hati Takpe . ahakss !


assalamualaikum .



jom follow page nie kat facebook ! haha . actually tak perlu sangat pon .

tengok video pasal Hukum Hudud sudah .
dapat tambah ilmu .

peace ! XD

Thursday, December 15, 2011

3 dimensi CINTA


wah wah wahhh . nak cakap pasal cinta . curlasssss kau maria ! :D

sebelum tu asssalaaaaamualaikum ! 

semalam tengok cerita Syurga Cinta dekat tv . disebabkan aku sorang je nak tengok cerita tu tanpa mengganggu adek besar yang tengah online berhampiran , aku pun menggunakan headphone . aku cucuk kat lubang tv tuh dan perghhhhh serius macam dalam panggung ! mula lah dapat idea . lepas ni agak agak ada cerita best , boleh feeling sorang sorang guna headphone . konfem osemmm ! haha .

okay bukan itu yang aku nak cerita kat ampa semua . haghi nie ceq nak habaq la , serba sedikit point yang ceq dapat tentang cinta cintun ni kat cerita Syurga Cinta tu semalam . si atok cikgu Syuhada tu kata ..

CINTA terbahagi kepada tiga .

pertama :: cinta yang datangnya daripada SYAITONNNURRAJIMMM .

" lelaki dan perempuan berjumpa dan saling menyayangi . tanpa ikatan yang sah , lelaki mula menyentuh tangan perempuan ketika bersiar- siar . atau nak senang paham pergi dating lah kan . "

kedua :: cinta yang datangnya daripada JIN .

" lelaki suka pada seorang perempuan . tapi , perempuan tu tak suka lelaki tu . so lelaki tu tanpa berdoa kepada Allah swt telah berjumpa dengan bomoh . dibomohnya si perempuan agar suka dekat dia . "

ketiga :: cinta yang datangnya daripada ALLAH SWT .

" lelaki dan perempuan berjumpa dan  bertentangan mata . cewahh ayat ! . lelaki tertarik dengan perempuan dan terus masuk meminang perempuan tersebut dan akhirnya hubungan berakhir dengan sebuah ikatan yang sah . "






EHEM EHEM ! segala yang dicoretkan di atas hanyalah sekadar perkongsian . terpulanglah kepada siapa yang membaca dan menilainya . sebab aku jugak manusia biasa yang tak lepas daripada buat salah . atau lebih spesifik dosa . tak semestinya bila aku kongsi perkara macam ni bermaksud aku tak pernah buat dan tak akan buat . entah entah aku lagi teruk kan ? kita tak tahu apa yang akan jadi kat kita lepas ni kan . no one knows except Allah swt :)

tahu memang tahu tapi .... you know what i mean kan ? bila dah syaitan . tapi mudah mudahan dijauhkan . 

bercinta tak salah cuma bercinta kalau lebih cinta manusia daripada cinta Allah tu yang buat jadi salah . peace !! XD

so , jangan cepat buat assumption yang bukan bukan .

notakaki :: serius aku DR . LOVE hari nie :P

till then bubyeee !!! :D


Wednesday, December 14, 2011

jalan jalan #part 2#



assalamualaikummmmmm ... (!)


masuk hari ketiga ! mak jemah dan family pergi ke suatu tempat yang sangaaaaat menarik dan sangat bersesuaian dengan masa depan dan profesion mak jemah ! 


tahu ke mana mak jemah pergi ?


taraaaa !!!






ZOOOOOOO ! alang alang rumah Uda mak jemah dekat dengan zoo negara , mak jemah pun rasa macam best dan comel ! bhahaha ! okay gelak lah yang penting mak jemah rasa berkeyakinan :P


jom jom ! tengok gambar haiwanssss . kot kot mak jemah terambil gambar sedara awok :D


singa

rusa

iklan :)

pertunjukan singa laut

can u see dat ?

again

and again

iklan lagi :)

beruang matahari

tapir atau cipan

pelanduk

flamingos

kawan awok ! HAHA .. this is orang utan yeee :D

unta la unta

zirafah



amacam ? ada tak mak jemah terambil gambar kawan awok ? heeee :)


banyak sangaaat haiwansss lain yang mak jemah teruja sangaaat masa tengok ! haishhh best best ! subhanallah :D


malam nye mak jemah and family ke Shah Alam pulak . esoknye , buat chocolate plak ! memang terbaek mak jemah dah gain 4 kilos okay ! hello empat okayy empat ! aduhhh macam mana lah mak jemah nih :(


and hari ni mak jemah pulang ke rumah sendiri dengan kepuasan hati . alhamdulillah :)

jalan jalan #part 1#



assalamualaikummmmmmmm !


lama sudah tidak dijenguk belog ini DONGGG!~


sorry laa mak jemah pergi outstation ompek hari . poyi jumpo anok sdaro , poyi jumpa sedaro maro , poyi macam macam tompek laa . poyi bejalan dongan family , sarunuak mak jemah ! 


hari sabtu poyi Putrajaya , jumpo anak sdaro den , Danish namo eh . alohhh comeyyy . dah sarunuak maen maen dongan dio , poyi pulak maen Bowling . sobonar eh , puan ibu den tak sihat hari sabtu tu . elok bawak poyi maen Bowling , eh tetibo pulak baek domam eh . tambah pulak dongan Karaoke sampai pukul duo pagi , macam nak gilo di belasah ea mekrofon nu haa . pukul duo pagi pon , mak jemah alright je . pirst time ni ha , poyi menyanyi malalak lalak dopan keluargo . haishhhh PON BOLEHHH ! :D




kakak ipawww and puan ibu :)

org demam nk tunjuk talent :P

nenish tengok jela paklong dy maen bowling :)

mummy Danish , Danish and makshu Nana


team boboyyy






haaaaaaaa ... so itu lah antara gambar yang rajin di upload untuk entry ini . mak jemah main bowling kat kajang . ada sape sape terjumpa mak jemah ke ? laa dah tu ? kenapa tak tegur ? takpe , next time tegur mak jemah yeee :P
sorry mak jemah bajet HOT sikit ala ala ramai peminat .


hari ahad pulak , mak jemah sambung perjalanan ke Cheras pulak . kenduri kesyukuran Pak Ndak mak jemah sempena penyembelihan tutt tutt cucu lelaki dia . time kenduri mak jemah tak berapa nak gila glam sangat sebab camera DSLS keluaran terbaru lepas DSLR mak jemah tak bawak :D


petang tu , ke Wangsa Maju pulak . rumah Uda mak jemah . merangkap kembar puan ibu . haa terkejut tak yang puan ibu ada kembar? tak ? okay fine . takpe . mak jemah pun malas nak reveal pasal keturunan raja mak jemah ni .


ouhhh satu benda ! maaf lah , hajat di hati mak jemah nak cakap bahasa minang . tapi tup tup mak jemah pun tak tahu bahasa minang belah mana yang mak jemah cakap kat atas tuh .

Saturday, December 10, 2011

neomu neomu neomu neomu joha !!


assalamualaikum :D


hoy hoy !

okay aku dah habis tengok drama Korea yang kedua sempena cuti nie . jyeahhh ! suka !

" neomu neomu neomu neomu joha "

maksudnya , i really really really really like you .

scene yang paling comel dalam scene ni . episod 9 :)

siapa tahu drama apa yang aku maksudkan ? sila angkat tangan !!

-
-
-
-
-
-
-

okay tahniahhhhh . unfortunately kita jauh , tak boleh nak bagi hadiah :P 
*alasan*


.MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO.







kisah tentang seorang jejaka yang bercinta dengan seorang gumiho seekor serigala yang mempunyai 9 ekor yang teringin nak jadi manusia . in order to get her life as a human , she needs to face so much of tests . wuishhh , mak jemah skipping London you ! Mi Ho sanggup rasa sakit kehilangan satu per satu ekornya demi nak jadi manusia and get a happy life with the hero .  wahhh , skipping lagi kau ! ohmaaaaaaaaaaaiiiii !! sangat ohsem ! eh sape tak tengok lagi cerita ni , dah boleh try :)

jalan cerita yang tak berapa nak complicated dan yang penting , full of sweet and cute scenes ! comel sangat bila Shin Min Ah cakap neomu neomu neomu neomu joha " ! * sambil kedip kedip mata , mulut buat bunyik berdecit sambil muncung , jari telunjuk kanan dan kiri buat macam pistol bukak tutup dan dihalakan ke hero. haha. tak paham ? boleh tengok kat sini macam mana :) *

sejak dari first episod lagi aku dah rasa sangaaaat berminat dengan cerita ni . tapi mood agak tersasar di jalan-MU sikit bila tengok hero dia macam tak kena . tapi kan orang cakap TAK KENAL MAKA TAK CINTA . lepas dah tengok Lee Seung Ki memainkan peranan dalam beberapa episod , aku dah boleh rasa aura kesweetan yang dilakonkan memang aigoooooo best sangat ! lagi satu , setiap kali dia senyum , aku mesty teringat cik fafaw my dear BFF ! sebab hero dia ada lesung pipit kecik dan sangat dalam kat tepi bawah mulut sebijik macam cik fafaw punya . cute ! ^^

okay mungkin aku agak terlambat sebab baru tengok cerita nie , tapi tak kira . nak bagitahu jugak ! hek3 :)

notakaki :: esok nak pergi Putrajaya . jumpa my bombom anak buah , si Danish ! till then , bubyyeee ! assalamualaikum ! ;)



Tuesday, December 06, 2011

segalanya yang berlaku kepada kita, ada hikmahnya :)



assalamualaikum.

pernah rasa diri seperti seorang yang 'loser' ? OMG i hate this word!
tak pernah ? okay nampak sangat menipu.

betul tak pernah ? 
okay awak lah orang paling untung di dunia dan wajib lah anda bersyukur :)

setahu aku , memang agak susah nak jumpa golongan manusia yang puas hati dengan keadaan diri .
walaupun dah cukup semua benda yang menjadi keperluan hidup , tapi bila tengok kemewahan orang lain , dengan tiba tiba mesti ada terdetik satu perasaan mahu memiliki di dalam hati .

sementara tunggu nak dapat , takde siapa yang kita hadap . melainkan ?
yang pasti Allah swt . puas berdoa siang dan malam supaya dimurahkan rezeki .
kedua , parents . memang naya siapa yang ada anak yang selalu mempunyai rasa sebegini di dalam diri .
tak tak . sesungguhnya memang tak salah berkeinginan macam tu . cuma kita . 

kita yang perlu decide sama ada nak dapatkannya dengan cara yang betul atau salah. kedua , lihat lah pada kemampuan . okay fine , aku pun kekadang macam tu jugak :P

ouh lupa . ni aku nak share pasal satu kisah .

you know what ? aku tertarik dengan cerita ni . secara tak langsung menjadi muhasabah kepada diri sendiri .

sebenarnya kita tak perlu nak pulun sangat mendapatkan sesuatu yang bukan milik kita . 

and tolonglah ozie ! tolonglah jangan rasa sedih atau tak puas hati . bear in your mind . 

tak semua yang kita suka adalah terbaik buat kita dan tak semua yang kita benci bukan terbaik untuk kita .

-Allah knows the best for us-



Monday, December 05, 2011

agak agak ape ?







.assalamualaikum.


agak agak ape ? ape yang aku cuba sampaikan entry kali ni ?
hihi aku nak sampaikan yang akuuuuuuuuuuuuu .. yang akuuuuuuuuuuuu ..
yang akuuuuuuuuu .. nak bertunang! 




haa terkejut tak ? 
okay kalau tak terkejut pun, tolong lah buat buat terkejut !
okay sekali lagi .





hihi aku nak sampaikan yang akuuuuuuuuuuuuu .. yang akuuuuuuuuuuuu ..
yang akuuuuuuuuu .. nak bertunang! 


haa terkejut tak ?
what ? gila terkejut ?! okay relax relax relax.
aku cuba cerita satu persatu .
aku pun sebenarnya tak sangka seawal ni aku akan menjadi tunangan orang .
ceritanya macam ni , di suatu petang yang damai , telah datang sepasang suami isteri ke rumah aku .
aku layan macam biasa . mereka pulak tersenyum senyum .

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

kenal tak maksud SEMBANG KENCANG ? 
kalau nak tahu , apa yang aku tengah buat ni la sembang kencang namanya !
haha ! sorry aku TERmenipu =.="
alamak , kena mengaku cepat nih ! kalau tak nanti melepas . 
okay lets clean it out :D

TAK TAK TAK . SAYA BELUM NAK JADI TUNANGAN ORANG LAGI . ITU SEMUA CERITA AUTA BELAKA .

sebenarnya nak bagitahu satu benda je . 
tadi petang pergi tengok cerita yang sedang hangat di pasaran . 
guess what ? heyyy pasti lah cerita ini ! 


OMBAK RINDU YAWWWW !


orang nak tengok aku pun nak tengok jugak ! bengkek babe , 
kat HOME facebook aku penuh orang cakap pasal cerita Ombak Rindu . 


alamaksss! 

lepas dah tengok cerita nie 
i was likeee '' ape yang best sangat meyhh ? nape aku tak nanges gila gila meyhh ?  ''
biasa jela cerita ni , tapi yang luar biasanya sebab ada Aaron Aziz dan Lisa Surihani . 
and Maya Karin ! ohmyyy ... she did a veghiii good job ! i loikeeee :D

ehem , itu semua pandangan aku laa . tak puas hati , tolong jangan cakap ngan aku . nanti aku sakit hati dengan kau . kau nak ? hehe peace ! XD

notakaki ::: aku ni takde lah gatai meghelaa sangat nak tunang awai .. aku sedar aku masih student :D

Friday, December 02, 2011

sebok ikot perkembangan yang jauh, sekali yang depan mata terkena dulu.


assalamualaikum....

Kedah tak banjir, Kajang yang tenggelam.

buat penduduk Kajang, harap bersabar dan tabah mengahadapi dugaan daripada Allah swt :)


Thursday, December 01, 2011

TSUNAMI rindu!

hah, ambik kau! tu lah. masing masing dok sibuk sangat 
dengan cerita Ombak Rindu. meh sini aku kasi gegar 
dengan Tsunami Rindu aku! 
huh, emo sebab belum dapat tengok cerita tu lagi =.="

eh eh. lupa pulak bagi salam. 
assalamualaikum ... 
tu lah, bila emosi menguasai diri :P

hari ni agak bosan. godek godek facebook pun masih bosan. 
tengok tv pun bosan. tengok handphone? lagi lah bosan! 
dah la dengan sakit pinggang aku ni tak baik lagi. 
aishh. dah dua hari merana sakit pinggang. ape kes ? 
risau pulak aku dibuatnya. 
kot kot la tulang pinggang semakin mereput ke. 
aishh jangan jangan. mintak dijauhkan . 
fuhhhh!

ouh hari ni dah masuk Disember ! 
erm hye dan hello disember! 
please give me some good memories :)
penting :D



..Setiap Gambar, Ada Lagu..



motif sekarang ? 
okay aku tengah rindu seseorang. 
nak tauww lah tu? 
dah dah tak perlu sebok :P



Wednesday, November 30, 2011

LINTAH? menarik ;)


assalamualaikum

hari ni gua nak bukak cerita pasal lintah. oopss! agak yekks (!) di situ.
takde lah, tadi kat facebook ade pulak ex-junior gua buat pameran muka dia buat rawatan lintah.

si lintah yang  'membesar bagai johan' !


OH EMM JEYYY! agak cool di situ!
gua pun mula lah berangan nak try jugak :D
pernah gak gua suarakan hasrat di hati nak buat rawatan nih kat membe membe gua, kat puan ibu gua .. tapi respon yang gua dapat agak tidak memberangsangkan.



gua ni memang suka try benda pelik pelik. contohnya, gua teringin nak try makan ulat sagu. atau juga dikenali sebagai ulat mulong. (kalau tak silap gua la. kalau salah, maksudnya gua dah tipu lu orang. gua mintak maap awal awal. nak kepastian, cuba tanya orang Bumi Kenyalang lah senang. heeee ).


gila mahal. kalau beli durian pun dah lepas 4 biji :)

haaaa.. kalau nak tahu, inilah rupanya ulat sagu. masa pergi Sarawak hari tu, ingat nak try kalau jumpa. sadisnya kisah gua kat sana, tak jumpa lah pulak . dengar dengar cerita, ulat ni rasanya agak juicy. haish. cool cool !

oh sudah! gua dah lari topic nih. okay berbalik kepada rawatan lintah. erm ermm betul ke rawatan ni berkesan? dengar dengar lintah ni menyedut keluar darah kotor? masalahnya sekarang, apa yang gua pernah baca, dalam badan kita ni tiada darah kotor (?). aku ulangi TIADA darah kotor. segala jenis darah yang terkandung dalam badan kita ni semuanya ada function tersendiri. kecuali lah darah yang keluar dari badan perempuan tiap- tiap bulan tuh . please excuse us :D

betul ke macam tu? habis tuh, yang kes orang pergi berbekam tu, apa pulak? dalam Islam pun, ada apa orang berbekam? katanya, menggalakkan pembersihan darah melalui kulit. hah sudah. gua dah confuse sekarang!

ada pulak satu dua kisah gua pernah baca pasal rawatan lintah ni ialah bila ada seorang makcik ni, matanya bengkak bengkak lepas buat rawatan ni. katanya ada jangkitan kuman kat dalam darah. lagi satu pasal seorang lelaki yang mengalami bengkak muka lepas buat rawatan ni. haish seram seyhh gua dengar! cukup lah dulu gua pernah bengkak muka akibat allergic. untuk pengetahuan, gua ni tak boleh makan udang mahal. nanti gua jadi gatal gatal satu badan. so, gua makan udang murah murah je. gua ni senang nak jaga. untung bakal laki gua. see ? gua ni sangat down-to-earth orangnya! teheee :P


so lepas gua buat pandai mengkaji sana sini pasal rawatan lintah nie, gua nak buat satu konklusi. izinkan saya yang berhormat (?). 
gua rasa lah, sebenarnya kegunaan lintah ni menyedut darah kotor memang betul. cumanya, kandungan darah dalam diri individu tu sendiri sama ada bebas daripada jangkitan kuman ke tak bebas ke kan. entah entah kes muka kembung tu sebab dah memang darah kat muka makcik tu berkuman tak? sebab tu lah bila lintah tu menyedut muka beliau, terhasil lagi satu fenomena darah kotor yang bergabung dengan darah berkuman. entah entah, 2- 3 jam lepas lintah tu sedut, lintah tu pun meninggal sebab tersedut darah berkuman tak? HAHA okay fine. gua sudah cipta teori sendiri. janganlah lu orang percaya sangat. gua memang suka gebang gebang nih :P


dah lah. gua nak pergi survey jap mana mana tempat yang gua boleh buat rawatan nih. ada cadangan? apa lagi, kongsi lah dengan gua!

notakaki :: 'gua' ganas tak hari ni? kecut tak ? baik 'lu orang' kecut, kalau tak ... gua tabur lintah kat depan rumah lu orang jap lagi!  =.="