Saturday, January 29, 2011

tadi pagi pakcik posmen datang umah :)



malam tadi cik fafaw ade anta mesej. dy cakap esok which is today, jangan pergi mane mane sebab dy ade post barang 4 me ..

then,,tunggu punye tunggu, akhirnya pakcik posmen datang jugak. i was like YEAYYY! seronok betul ! semangat gi tandatangan kat pakcik tue. mulut dah tak boleh tahan. nak senyum je! :P
parcel yang dihantar oleh cik fafaw memang besar ! boleh buat bantal wohhh!

maaf ye, sy duduk d istana. jadi address private ! hwahwahwa :)


dengan rakus aku bukak parcel tu. lepas bukak lapisan kedua, eh eh. ade card la..

nampak ke ape yang cik fafaw tulis? hehe :P

 wahh! bertambah semangat ! aku srettttt sane, aku sretttt sini, akhirnya aku nampak sinar kebahagiann ! weee~
suke suke suke ! :D
wikiwikiwoww!
big lovely strawberry!

cute mat. nak pijak pun sayangg ohh!

teh yang harum lagi sedap lagi sihat ! :D
tshirt untuk saye . heee~

juge ade untuk puan ibu ! :P



OMG ! ur so sweet bff ! :P 
i loikeeee it damn much ! suke sangat sangat strawberry besau tuh ! and the shirt too of coz!cool gile!  :)
puan ibu pun suke sangat sangat ! terharu tau sebab u belikan untuk puan ibu jugakk! 
thank you soOoOo much, babe ! we mishh u more dear ! jage diri elok elok ye kat sane :P

 gambar sebok sebok, poyo poyo dan gedik gedik ! :)
stok makanan 1 sem ! :)

ngeee~  :D

oke laa. B A B A I ! nak wangikan diri.. :PP


Friday, January 28, 2011

a very looooong journey ! GREAT ! :D



okeyy my dear, ni nak bagitau ni.. pasal pagi tadi..actually, plan semalam untuk stop d stesen bas shah alam tiba tiba ditukar. akhirnya aku stop kat klang sentral gak. sampai sampai terus solat subuh. then, kabot kabot gerak kat tempat bas, naek bas ke klang depan mydin. sampai je kat sane, aku ase something pelik.

"ehh, apsal macam pelik nih?" 
tiba tiba aku tengok kat tempat jual tiket yang selalu aku beli mase form 1-4 dulu dah takde. aku kelipot kelipot mate. sah! memang takde ! tiba tiba seorang abang dan kakak depan restoran uh tegur.

"nak ke mane dik?"
agaknye die perasan la kot ngan keadaan aku yang terpinga pinga. cik keyna lagi lah! tak pernah sampai ke situ. so 100% dy bergantung kat aku.

"abang, tempat jual tiket express katne ek? yang dulu kat sini tu?"
aku tanya dengan muka memang tak bermaklumat langsung.

"ohh, dorang dah pindah la dik.. kat klang sentral.."

"hah? adoiiii~ "  
aku buat muka siyez terkejut andd tindakan reflect : tolak dahi sendiri.
cik keyna mula risau. 

"abis uh cmne ni weyh? "
"cmne ape nye? nak taknak kena naek bas lompat ah.. " dengan gaye tourist guide aku bawak cik keyna ke tempat bas lompat..

andd bermulalah perjalanan aku yang saaaaaaaaaaangat panjang hari ni. kol 8 bas gerak dari klang ke kuala selangor. cik keyna awal awal dah turun. tak tahan katenye..nak termuntah. aku paham..tak biase..aku? masih gagah la! mau tak gagah, law aku pun turun, nak balik umah jalan kaki??

dalam pukul 0915 pagi, bas sampai ke kuala selangor. aku turun. duduk pulakk tunggu bas seterusnya ke sabak bernam. 
0930 pagi : oke ozie, sabar..jap lagi bas sampai..sambil mata dah pandang pandang jeling jeling kat makcik jual kuih tepi jalan. nak g beli, takut bas sampai pulak. so dari kena tinggal, baik aku tahan jap.
0945 pagi : ermm, tak lame dah ni..msty dah dekat..saba ozie...
sabar punya sabar..
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
nahh! pukul 1030 baru bas datang. panas dalam dohh! law bli kuih tadi, dapat la jugakk aku alas perut..
then, bas pon meneruskan perjalanan dengan lompatannye yang dasyat. sampai bape kali aku nak terlena tapi dan dan terjage. dy lompat punye pasal! bengkek je..

andd finally! 1200 tghri aku sampai jugakk. puan ibu dh sedia menanti kepulangan anakandanya sambil menyanyi lagu 'pulangglaahhh ku merinduimu sayang...' haaa, yang nie aku tipu! heee :P

sampai sampai aku makan macam jin afrit belaan! ngan meja meja skali aku ase nak makan! lapa ohhh! then, aku rest tak rest sangat la.. kul 3, teman puan ibu anta adek besar g tuition. sambil nak tunggu adek besar abis kelas, sempat la jugakk aku berdating dengan puan ibu. tengok tengok barang umah sikit and makan ABC together gether! osem! :D

pukul 5, amik adek besar and balek umah. lepas solat asar, keluar pulak. amik adek kecil pulang dari sekolah and pergi pasar malam. sekali lagi nafsu serakah makhluk bergelar syaitonnn telah menyebabkan aku kenyang overdose malam nie! huh! btw, trimas ya puan ibu ! :P

sekarang, sumpah aku mengantok giler ! nak tidur tapi tak leh lagi. ngah tunggu something. tapi tak tahu la bile nak jadi..hmmm~

gottago! b a b a i ! xD

Thursday, January 27, 2011

balekkampong..oOoo balekkampong..oOoo balekkampong...hati girang~



berita hari ini.

bas yang diamanahkan untuk membawa saya pulang ke selangor pada malam ini bernama
PANCARAN MATAHARI.
dianggarkan bas akan memulakan perjalanan tepat jam 1030 malam.
destinasi pertama adalah kuala lumpur, SHAH ALAM dan destinasi terakhir adalah klang.
jumlah pelajar IPDA yang disenaraipendek berjumlah 5 orang kesemuanya.
*sebarang tambahan pelajar akan dimaklumkan kemudian.
tempoh perjalanan selalunya telah direkodkan selama 7 jam. namun, tempoh perjalanan akan menjadi sedikit tidak terkawal sekiranya driver bus memandu dengan perlahan atau berhenti di RnR dengan catatan masa yang lama.
percutian kali ini dijangkakan agak lama sedikit berbanding cuti pada bulan 3 akan datang iaitu selama 10 hari. pelajar IPDA, sila katakan 'yeayyy!!!' :D

sekian laporan dari gades baek ! :P
*barang tak kemas ape lagi nih. bubbyee ! doakan perjalanan saya selamat yee..amin~

Wednesday, January 26, 2011

motif-less =.="




.....my life is! -sometimes-
'hidup memang macam nie..'
hihi i loike this statement.. sometimes we have nothing to satisfy people. it depends. depends on us. ourselves! on how we manage it. once i was wondering that being a 'relax-la-weyh' people is not too good. yes! im sure with this. you are the one who's always hurt all the time. is it fair, guys? not- fair- enough. NO, IT'S NOT-FAIR- AT ALL !


friends. as for me, friends should bring a lots of, ermm i mean A LOADS of happiness to us in a second place after family. this is really important in a process of developing our sense of maturity. plus, friends should be supporting us in everything we do. not to 'tak payah la weyh..' or look down of whatever we plan to do. this is not good babeyhh ! u think, u gain :D 


does it sounds too serious ? okay now please laugh with me ! :)



- getting bored each day ! i wanna be home ! -

Monday, January 24, 2011

sebarang pertanyaan ??


 

kadang kadang ape yang kite harapkan tak semestinya menjadi kenyataan.
kalau betul kita nak, kita kena usaha.
kita yang rancang ALLAH yang menentukan.
jika kita menyimpan matlamat tanpa usaha, sila jangan menyesal di kemudian hari.

TAKE NOTE
.hati orang boleh berubah.





Sunday, January 23, 2011

ape aku tahu, aku cakap.

assalamualaikum. hari nie aku nak uji kebolehan sendiri pasal ape yang aku tahu :D
kau nak bace, boleh stay. kau taknak bace, boleh ape murid murid??
haaa.......lu pk laa sendiri :P

okeyy, topic kegemaran pasal smoking :P
ehem ehem, nampaknye ade yang terase laa. HAHA.
menurut ape yang aku pernah belajar, orang yang merokok, die akan menghasilkan keturunan yang kurang best dari pelbagai aspek. contohnye anak dy akan jadi kurang pandai. sebab, mase c ibu mengandung, asap rokok yang disedut akan sampai terus ke dalam kandungan. jadi baby baby anda akan mendapat kesan sampingan.

lagi,, menurut lecturer aku, merokok merupakan punce kepada pengambilan dadah. tak perlu lecturer sangat la kan..fikir sendiri pun tahu..yelahh orang yang merokok tu kan addicted. so, mane tahu tiba tiba syaitonnurrajim hasut anda untuk try something more adventurous such as dadah. huishh, nauzubillah..

lagi,, merokok tu kalau nak ikotkan haram. sebabnye dy adalah sejenis bahan yang membunuh seseorang secare perlahan lahan. lagi satu, bagi aku orang yang merokok nie memang selfish. sorry-to-say. sebabnye, c perokok memang dapat kenikmatan merokok, tapi dy sedar tak yang orang sekeliling dy pun sebenarnye perlahan lahan menjadi mangsa korban??.. perokok akan menyedut asap dan keluarkan, manakala orang sekeliling akan sedut asap tuh and tak pasal pasal effect kat mereka.cuba bayangkan mak  kau yang tersedut asap rokok uh hari hari? baik kau ambik pendamping. express sikit bila salah seorang daripada family kau terkorban disebabkab salah sendiri. ecewahh, promote cerita 'damping malam' la pulakk. maklumla, baru je tengok khamis lepas. hee :D

lagi satu fakta menurut perspektif orang yang pandai berfikir : orang yang merokok sebenarnya tak layak menjadi imam ketika solat. sebab ape? sebab, disebabkan dia, malaikat lari lintang pukang. so, mase solat, ngan makmum makmum tak dapat rahmat. yela,orang pun tak suka bau rokok apatah lagi malaikat yang selalu nak wangi wangian. lagi lagi nak menghadap allah. the same goes to people who smokes yang pergi ke majlis ilmu. malaikat lari. so, sila ingat ingat :D

sebenarnya aku tahu, benda benda ni sangat sangat sangat basic dan ramai yang tahu. tapi ape nak buat, kadang kadang tahu bnda yang salah tu yang beriye iye nak buat. aku punn .. tapi KADANG KADANG laa! :P 


lastly, memang aku salute kat orang yang tak pernah sentuh rokok. contohnye budak budak lelaki kelas aku. buat mase sekarang nih,takde sorang pun yang merokok!insyaallah sampai bile bila :P
hebat kan? wa tabik springggg la kat lu orang.. :D
out chow chin chow lau lau !~

Saturday, January 22, 2011

bila ade orang cabar, aku terpakse la buat :D

*memang langkah kanan bile aku bukak blog org, ade entry psl nie. so, copy and paste jela kann :P
*bila dah kena cabar, bende senang, ape ade hal :)

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas
perubahan sikapnya amat mengejutkan.
Hati lelaki yg dianggap keras selama ini
tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas
apabila sudah jatuh cinta dgn relanya

Bahkan lelaki yg mabuk cinta
sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.

Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya
dilukai.
Untuk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Di antara tanda-tanda lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dgn rela
bukan kerana terpaksa.. 

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang
yg kuat bercakap...
3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi
kekasihnya. 

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan
cemburunya yang meluap-luap... 

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya... 
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa
berasa curiga. 

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya. 
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak
menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. 

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn
dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain. 
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya
melakukan apa saja. 

11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.. 
12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu
lama. 

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
 14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri. 
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa
kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya. 
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting
dengannya. 

17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa
menunggu kasihnya dgn sabar. 
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain. 
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak
percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya
kembali kepadanya. 
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat
apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. 

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan
sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. 
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia
berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai
kekasihnya. 

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang
perempuan.

Hawa diciptakan dari rusuk adam
Bukan dari kepalanya untuk dijadikan Pemimpinnya
Bukan dari kakinya untuk dijadikan alasnya
Melainkan dari sisinya Untuk di jadikan tempat hidupnya
Dekat dengan lengannya untuk di lindunginya
dan dekat di hatinya untuk di cintainya....

Friday, January 21, 2011

mood

thank you. 
lepas bace blog kamu, saya gelak kejap :D
lepas nk dekat sehari wat muke sembelilililit ! haish tak suke !

orang kate kalau bergurau kena la bertempat.
kalau melampau sangat pun tak elok jugak.
lagi lagi di pagi hari.
patutnye kena la mulakan hari dengan senyuman bukan dengan hati yang sakit.
effectnye satu hari kott.
aku memang bukan jenis cepat marah andd tak suke nak marah.
tapi kalau btol btol tak tahan, bile marah pun aku cepat reda. tanye puan ibu kalau tak caye.
kalau boleh memang tak nak sikit pun rase tu dalam hati, sebab takut aku akan berdendam.
secare jujur, tadi memang aku dh hampir nangis.
kalau dah gurauan tu sampai buat orang menangis, tipu la kalau kate kamu tak tahu yang gurauan tu sememangnye dah melampau.
erm, fikirlaa sendiri.
saya tak tujukan kat sape sape, kalau kamu makan cili, kamu la yang rase pedasnye.
sorry i have to say this, just to share a fact that memang ramai orang dh tahu tapi still buat.

sorry. sorry. sorry. saya memang dah tak tahan nak pendam sorang sorang :(

Thursday, January 20, 2011

semalam i call you, you tak answer :D



okeyy peeps. tajuk tiada kaitan dengan entry. HARAP MAKLUM :P
just that, semalam kami dapat tahu our persatuan beruniform. yippie !
macam budak sekolah? memang pun. dah kate cikguw wannabe :D
andd, guess what ? yeayy yeayy i got it ! 

PANDU PUTERI :)
alhamdulillah. much much better than puteri islam. hehe , jangan marah warge puteri islam . teheee :P

anndd, 1 more thing dat i wish to ask u here .
google image

eh, camne hah nak jd best presenter ?
best btol tengok cik fiqah and cik nisa wt presentation tadi.
lec tnya, dapat je jawab dengan jayanya! wuuuuu... hebat ohh!
aku tahu kalau soalan nie ditanya kat sape sape pon. confirm diorang jawab
perlu banyakkan membaca.
hadoii ! itu lerr mslhnye. aku m'bace jugakk. tapi semata mata nak dijadikan ubat tidur. heee :D

oke la. nak out dah. nak g library pinjam buku ! wahh, semangat kau ! HAHA. babai :PP

Tuesday, January 18, 2011

Sunday, January 16, 2011

thanks sebab bagi cuti hari nie :D

selangor VS kedah :P

"Allah selamat Sultan Mahkota,
Berpanjangan usia di atas Takhta,
Memelihara ugama Nabi kita,
Negeri Kedah serata-rata"
Kedah negeri kedua aku. so, sempena birthday sultan Kedah hari nie, aku nak menunjukkan penghargaan aku sebab dah bagi aku duduk dengan aman kat sni selama setahun setengah :P
kalau nak tahu, yang kat atas tue adalah lagu negeri Kedah. memang pendek kalau nak dibandingkan dengan negeri Selangor punya lagu. tapi pendek pendek die pun, agak terkial jugak aku nak hafal waktu awal awal masuk sini. ngee :D erm, dok kat Kedah nie memang best. sebab makanan murah. rakyat jelatanye pun tak teruk sangat. jalanraya tak busy. yela, kalau nak compare kat KL nu,, aku bersyukur sebab ditempatkan di sini. atleast, alhamdulillah setakat nie aku tak terjebak ngan benda benda yang tak elok. lepas tue, Kedah dekat ngan Perlis and Langkawi. macam macam pengalaman aku dah rasse sepanjang dok kat sini. 
gracias Kedah! :PP

Saturday, January 15, 2011

biar betul ??!

to all facebookers!heh?boleyy laa..
i know you'll be upset by hearing this news. this is really an unbelievable news!FACEBOOK akan ditutup!
gile tak gile ? aku pun tak tahu kesahihannye. tapi bile bace kat sini macam betul. emphh, betul la kott. tapi kan tapi kan,  malaysia pon ade website ala ala facebook jugakk. hah, ape lagi. siap sedia laa sign up kat sini pulak :D
oke nak sambung wat ISL( independent self learning). bubye ! :PP

Friday, January 14, 2011

ohhtidak!kamutakpahamtausebenarnye.

tadi pergi jalan jalan. blogwalking.
jumpe satu entry kat blog nie.
OMG ! sebenarnye mungkin blogger kurang paham. eh tak.
mungkin die cakap bende yang betul tapi bahase agak kasar.
tentang cikgu. terase wohh! tapi tak sangat sebab aku bukan macam tuh :P

ye, memang kadang kadang ade betulnye. orang kat luar sane ambil jalan mudah profesion keguruan untuk selamatkan diri dari jadi mangse pengangguran. andd, aku percaye, kata kata tuh hanye boleh ditujukan kepada pelajar KPLI yangg sememangnye b'niat macam tuh. bukan semue bakal guru. dulu aku pun takde la baek sangat tapi tak laa teruuk sangat pulak. tapi sejak berkecimpung dalam kampus guru, memang aku dah banyak belajar benda baru yang positif. bak kate lecturer aku, kalau dibiarkan due orang yang tak kenal,bakal guru dan bukan bakal guru duduk minum sekali. cara cakap confirm b'beza. kite sendiri dapat bezakan sape guru sape tak.. so, actually it depends on ones. thank you.

Thursday, January 13, 2011

balek kelas, meronggeng kat bilik cik melah! heee :P

 memang macam batak laa kan. konon konon nak try shawl cik melah sikit sikit. ehhh, tiba tiba cik melah mula menunjukkan minat nak menjoin. hah, ape lagi. sesi syok sendiri pun bermula ! muahahahaha !! :PP

tiru gaye adek kecil laa konon! :D

membajetcomeldohh!

cik melah, ME, cik lyn.
 sempatt la kejap before balek umah, cik lyn entepremmm kan! huhu :)  nampak tak muka aku macam ade cahaya petunjuk ilahi lbeh? haha !

macam cacat kan? dah laa tembam, tembam, tembam pulak tuh! mwahahaha!!
oke sekian untuk entry kali nie. kau pikirlah sendiri nak buat ape lepas ni. aku taknak amik tahu :D
nak tengok cite NGANGKUNG.. beli dvd kat pasa malam tadi. cetakrompak sudah! bleyy gak tengok banyak kali. haha bajet berani laa kan! :D
 
babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. bagi pelempang kang! eh, apehal ngan aku nih? dah dah berambus!

Wednesday, January 12, 2011

serius budak sekolah !

 pukul 9.30 malam nie ade perjumpaan. kat dewan. untuk pelajar asrama perempuan. like.. malas doe! nota nota untuk ISL I tak pasti untuk ape Self Learning banyak gakk tak jumpe lagi. roomate tengah solat isyak. aku ? mesti laa dah ! masuk waktu terus solat tauu! puan ibu, saya ikot nasihat puan ibu nih. saya tak tinggal solat pon. hehe :)
sekarang tengah melalut sorang sorang. oke roomate dah habes solat. tengah siap siap nak pergi perjumpaan pulakk.
dah dah aku pun nak blahh ! BABAI ! :D

Tuesday, January 11, 2011

fanatic

seperti yang telah dijanjikan. todayy im gonna show u guys my .. kipas susah mati ! HAHA. koyaa betol !
andd, harap maklum. sape sape yang bertuah je dapat masuk dalam blog nie tau. so, sile berbangga ! :PP


oke sekarang kite mulekann dulu dengan peminat yang ketujuh. yang laen kelas tuee :D
name die cik NSS. name glamor keyna. die ni laa yang selalu naek turun bas ngan aku dari selangor ke kedah, dari kedah ke selangor. die selalu takde dalam gambar para peminat sebab we're in diff classes.


yang nie pulakk, fans sekelas. tapi segan nak ngaku. buktinye ? diorang jadi follower ak !HAHA. sile jangan meluat. ingat. anda adalah orang yang bertuah ! hehe :P
oke dari kiri atas ke kiri bawah. cik fify, cik fiqah, cik azie, cik ieqa, cik yana dan cik nisa.
yang laen ? kire belum bertuah lagi laa tue nak masuk dalam blog nie. please try again later .heh, BAJET kann? :D

*ouh, lagu blog dah ditukar. macam tenang sikit nak bace kann? hehe. dah dah jangan melalut banyak banyak. gotta go ! chowchinchow. adios amigos !

the KAMI matrix version :D

tajuk sure laa kne gempak kan ! tapi takde pape sangat punn. hehe :P
welliwelliyoo well, hari ni semua pelajar pismp sem satu IPDA dapat kad matrik baru. sorry to say, miss arisya.. saye terpakse!  u know likeee.. i have to! sebab sendiri punye takde collection punn. u know what i mean kan..! :)

so, presenting you..... our new matrix cardsss....
...
...
...
...
...
there you go !
bak kate orang utara la kann.. tudddia !!!! biru tak sangga! hehe :P
meet my fans..syu, syida, myself, lin, mila, ckin :)
actually i got some more fanatic fans, but yelaa .. we're not meant to be together. hehe. lain class lah! :)
nak kenal ke? oke oke.. next entry i bagi u olls kenal kenal eh? till then. bubye ! :PP

* i know ! some might said 
:: 'eleh,, kad matrik pon nak letak kat blog. batak giler! '
   but you know what ? i said 
:: 'ade aku kesah ? bukan gune tangan kau punn nak taip post aku nih ! peace! xD '

B A B A I.
..nak bermimpi putera katak..
zzZZzzZz ....

Sunday, January 09, 2011

today.

assalamualaikum, haii, hello, ahlan wasahlan, sawadikaapp, vanekem ! :P

hari ini hari ahad. hari ini sembilan januari dua ribu sebelas. hari ini kawan baekk saya sudah dua puluh tahun. hari ini dia tidak online. hari ini dia ade di kampung. hari ini saya nak tulis pasal dia. hari ini dia tidak boleh baca entry ini. hari ini saya dah curik gambar dia sikit sikit. hari ini saya mintak maaf dekat dia sebab dah curi gambar dia :D



oke, dah penat dengan 'hari ini' ! well, as u know, today is my love, my moshi moshi, my beloved fara keyla's birthday! cik fafaw sayang,,happy birthday, BFF! tiap hari sayanggg.... u know what? today i'm gonna tell u guys whyyy i love her! :P
pertama : she super duper knows how to make me smile!
kedua : she sangat sangat sabar with me.
ketiga : she always supports me in everything! 
keempat : she even called me pu3, when i was in form 3, why ?? ngeh ngeh ngeh :D
kelima : sebab dia ade dimples! sangat dalam. jealous! and looks very cute with it.
keenam : cause you amazing, just the way you are~
ketujuh, kelapan,sembilan,sepuluh? taon depan tuntut ! hehe. actually, sangat banyak anddd tak tertulis kott. yang penting, i love you! mmuahh mmuahh mmuah! HAHAHA. over kann? tak kesah! :P

andd, to my friends yang laen, liza, dayah, t-ha, syafiqah,,happy birthday jugakk! god bless you!

B A B A I !! :D

Saturday, January 08, 2011

real bad feeling. uurgh!

ouhh. miss farah.
makes me even more missing puan ibu with your new entry .
T_T
mum, if u r reading this, i want u to know dat i really miss you! u take care ye. doakan adeq selalu taw :)
i'll try my best to make u proud someday of  having a daughter like me, okeyy? dun wory. i'm doing well here.makan, pakai, duit insyaallah semue cukup :D

i love you. kirim salam kat adik kecil dan adik besar ye!
* weyh korang! jangan nak degil degil ! dengar cakap puan ibu! blaja rajen rajen. jangan berchenta! aku takpe..HAHAHA :PP

dah laa! takmo cakap banyak banyak. hidung macam nak merah. baek diam.

Friday, January 07, 2011

Monday, January 03, 2011

mahasiswi OZIE :PP

head to toe.
GA blue..yeahh~
emph, xperlu GA sangat laa kan.

well there! first day being a degree student! walawehh! tiring kott. isi itu isi ini. haih! but still, enjoyy!chaiyokk chaiyokk! jumpe kawang kawang kelas! sampai tak cukup satu mulut asenye. HAHA. perlu kerr?

kau cakap laa macam macam.aku tak kesah!

ouh, ye. terlupa plakk. eh, kawang kawang. jom laa. kte follow blog nie ramai ramai. and u'll know how cool is she! :))
anddd the blog belongs to this kakak :D
cantekk kan dy? :P

and tak lupe jugakk! heyy azra, u owe me an answer. do tell me ASAP.
oke bubyeeeee nak mandi. busuk ker? tapi hidung tak sampai tersumbat kann? dh diam je.

Saturday, January 01, 2011

hoppo now yoes!!



lots troy how wos ot, of all ur words chonge to 'O' sonds?
oooyouww! horroble royte?
lets try how was it, af all ur words change to 'O' sounds?
eeuuwww!horrible right?
mau rompong idong aku kalau gune bahse tue lame lame!
eh eh! lupe nk wish.. HAPPY NEW YEAR!!
yeah yeah yeah! malam tadi tepat jam 12:01 am,best best korang dengar 'letuppp letappp' bunyi bunge api, aku dengar 'kroohhh krehhh krohhh' orang berdengkur dalam bas!HAHA saba jela.. 


pagi tadi sampai jitra exactly at 4 am! dengan mengong mengong muke selebet muke busuk aku turun bas. naek teksi bayar rm5. naek blok letak barang. lepak lepak jap, pengsan sekejap, bangun pulakk, lepakk bilik kawan. dah agak lame lepakk baru ade kesedaran nak kemas brg kat bilik. habuk tak payah cite. 8 inci you!!. kemas kemas sikit,bersin bersin banyak! mau terkeluar rahang aku asek bersin je! kul 11, berchenta kejap, pastu pengsan pulakk. bukan penat mengemas, penat asek mengeluarkan toxic badan ikot mulut and hidungg!terbaek!


sekarang? membebel sorang sorang dekat blog ni haa.. perut dah kejap kejap keroncong, kejap kejap rock, kejap kejap bersyair, bersajak, bernasyid, blaa blaa blaa sume lengkap! nasi putih, tomyam campur dan fresh orange dah t'sedia atas meja! here i come!!!!!!!!!!!!!!!!eh? hilang?! huh. angan angan!


oke B A B A I nk g cari makanan! sssshhhhh :D