Friday, January 28, 2011

a very looooong journey ! GREAT ! :D



okeyy my dear, ni nak bagitau ni.. pasal pagi tadi..actually, plan semalam untuk stop d stesen bas shah alam tiba tiba ditukar. akhirnya aku stop kat klang sentral gak. sampai sampai terus solat subuh. then, kabot kabot gerak kat tempat bas, naek bas ke klang depan mydin. sampai je kat sane, aku ase something pelik.

"ehh, apsal macam pelik nih?" 
tiba tiba aku tengok kat tempat jual tiket yang selalu aku beli mase form 1-4 dulu dah takde. aku kelipot kelipot mate. sah! memang takde ! tiba tiba seorang abang dan kakak depan restoran uh tegur.

"nak ke mane dik?"
agaknye die perasan la kot ngan keadaan aku yang terpinga pinga. cik keyna lagi lah! tak pernah sampai ke situ. so 100% dy bergantung kat aku.

"abang, tempat jual tiket express katne ek? yang dulu kat sini tu?"
aku tanya dengan muka memang tak bermaklumat langsung.

"ohh, dorang dah pindah la dik.. kat klang sentral.."

"hah? adoiiii~ "  
aku buat muka siyez terkejut andd tindakan reflect : tolak dahi sendiri.
cik keyna mula risau. 

"abis uh cmne ni weyh? "
"cmne ape nye? nak taknak kena naek bas lompat ah.. " dengan gaye tourist guide aku bawak cik keyna ke tempat bas lompat..

andd bermulalah perjalanan aku yang saaaaaaaaaaangat panjang hari ni. kol 8 bas gerak dari klang ke kuala selangor. cik keyna awal awal dah turun. tak tahan katenye..nak termuntah. aku paham..tak biase..aku? masih gagah la! mau tak gagah, law aku pun turun, nak balik umah jalan kaki??

dalam pukul 0915 pagi, bas sampai ke kuala selangor. aku turun. duduk pulakk tunggu bas seterusnya ke sabak bernam. 
0930 pagi : oke ozie, sabar..jap lagi bas sampai..sambil mata dah pandang pandang jeling jeling kat makcik jual kuih tepi jalan. nak g beli, takut bas sampai pulak. so dari kena tinggal, baik aku tahan jap.
0945 pagi : ermm, tak lame dah ni..msty dah dekat..saba ozie...
sabar punya sabar..
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
nahh! pukul 1030 baru bas datang. panas dalam dohh! law bli kuih tadi, dapat la jugakk aku alas perut..
then, bas pon meneruskan perjalanan dengan lompatannye yang dasyat. sampai bape kali aku nak terlena tapi dan dan terjage. dy lompat punye pasal! bengkek je..

andd finally! 1200 tghri aku sampai jugakk. puan ibu dh sedia menanti kepulangan anakandanya sambil menyanyi lagu 'pulangglaahhh ku merinduimu sayang...' haaa, yang nie aku tipu! heee :P

sampai sampai aku makan macam jin afrit belaan! ngan meja meja skali aku ase nak makan! lapa ohhh! then, aku rest tak rest sangat la.. kul 3, teman puan ibu anta adek besar g tuition. sambil nak tunggu adek besar abis kelas, sempat la jugakk aku berdating dengan puan ibu. tengok tengok barang umah sikit and makan ABC together gether! osem! :D

pukul 5, amik adek besar and balek umah. lepas solat asar, keluar pulak. amik adek kecil pulang dari sekolah and pergi pasar malam. sekali lagi nafsu serakah makhluk bergelar syaitonnn telah menyebabkan aku kenyang overdose malam nie! huh! btw, trimas ya puan ibu ! :P

sekarang, sumpah aku mengantok giler ! nak tidur tapi tak leh lagi. ngah tunggu something. tapi tak tahu la bile nak jadi..hmmm~

gottago! b a b a i ! xD

6 comments:

missleana said...

olololo...siyes kesian...
lawak tol kejadian menimpa ko kan... hehehe...naseb ko tough kan?

saya gadis baek :) said...

'tough' giler kot!
haha.. tu ah, mmg adventurous!hoho :D

mila lalola~ said...

siannye kat koo...

saya gadis baek :) said...

tau x pe weyh!
penat aq travel shari!
hem0h3

Ieyka said...

baguslah tu ozie... cari pengalaman baru... hehehe... =p

saya gadis baek :) said...

erm tu la ieka :P
law xde pengalaman ary tuh, smpai ble2 pn xtaw tmpt tiket tu dh bertukar..huhu :P