Monday, February 14, 2011

14 februari .



bila sebut 14 februari confirm confirm laa korang tahu kan?
muslim takkan sambut.
tapi ade jugak ape, yang xreti tuh, tarikh nie jugak laa dianggap special.
konon konon nak appreciate kekasih. ahhh, takde maknenye sume tuh.

tapi bagi aku, 14 februari aku tak sambut.
tapi aku akan ingat sampai bile bile.
kenapa? sebab pada tarikh nie jugakk la, juga kebetulan pada hari isnin macam tahun ni,
kekasih hati aku tinggalkan aku dan family buat selamenye .

masuk tahun nie, dah 11 tahun kami berpisah.
tapi takpe, kekasih aku ade tinggalkan hadiah yang paling berharge untuk aku, abang besar, abang kecik, kakak, adek besar dan adek kecik..which is our beloved puan ibu !
 
puan fidah saye..heee :D
 
sepanjang 11 tahun, dah macam macam perkara jadi kat aku dan family.
tapi alhamdulillah, setakat nie semue masalah, puan ibu dapat handle dengan jayanya ! 
aku salute springggggg dengan puan ibu :)
macam macam kerenah kami enam beradik, tapi puan ibu tak pernah sikit pun buat kami rasa kekurangan.
makan nasi lauk air? sorry, memang tak pernah. paling cikai pun nasi lauk telur dadar tambah pulak dengan kicap. sedapp kot! :P

demi ALLAH, aku nak jadi setabah puan ibu.
kalau aku dan kekasih tak berpisah lagi, mesti dia suka dengan jalan yang aku pilih sekarang.
ke arah mase depan yang mewarisi profesion kekasih dan puan ibu.
ye, kekasih saye bekas cikgu Matematik. puan ibu pulakk masih bergelar cikgu English :P 

"ayah, adeq janji. adeq, abg, abg ijat, kakak, syera dan nana akan jadi anak yang baek. kami akan jage hadiah yang ayah tinggalkan untuk kami sebaek baeknye sehingga akhir hayat kami..insyaAllah.."
;)

aku ingat lagi mase kecik kecik dulu, aku selalu berdoa.
"ya allah, kau bagilah ayahku masuk ke dalam syurga."
tapi bile dah besar sikit, aku dah pandai susun ayat bia nampak cantek sikit. hehe :D

al-fatihah untuk kekasihku,
..ayah..
MOHD ZAMBURI BIN ISMAIL

...........................................................................................................


9 comments:

mila lalola~ said...

aku nanges kot...
:''((

mila lalola~ said...

aku nanges kot...
:''((

missleana said...

al fatihah...

semoga ozie berjaya menjadi setabah puan ibu... insyaAllah...

simfonikasih said...

aminn..
mdh2an...:-)

Lyn Zulfa said...

hukhuk...sedey2...

saya gadis baek :) said...

mila : hehe..xperlu nanges sgt kot ;)
missleana : thx..insyaallah :D
s.kasih : amin.. doa2kan la yee..:)

saya gadis baek :) said...

lyn : amh pn xyh nk sedih sgt laa kann..huhu :P
doakn la yg terbaek utk aku ye :D

Miss ieDa @ dato' siti said...

we r alwayz with u...smoga ko setabah ibu...al-fatihah untuk ayah...

saya gadis baek :) said...

tqvm 'dato' siti;..
aku tau korag sume syg aku..
heee :)