Sunday, February 27, 2011

whatevahhh they are ! updated is enough :D

salam..
eh silap, dah tak boley cakap salam je..
-ASSALAMUALAIKUM-
salam sejahtera, salam satu malaysia ! wah, semangat giler aku ! :P

since kebelakangan nih aku dah semakin busy, so macam takde bende sangat yang aku boleh tulis kat blog nih. well, takpe buat yang mane dan sudah! kan kan? :D
erm, actually aku dah lame nak upload gambars nie kat blog.
tapi tak sempat. yela kan, asek saket memanjang. ok fine antibody saye memang lemah! :(

actually, last week tak last week sangat lah,lebih sikit, me and para peminat telah berjaya mendaftar diri sebagai cikgu rempits bertauliah. heh? ade ke? whatever.
naek motor dalam jangke mase yang panjang adalah satu pengalaman yang PERGGHHHHH!padahal datang umah orang nak makan malam je pun. kecoh ! :P
disebabkan aku baru elok demam time tuh, so secara kejamnya aku tak dibenarkan membawa motor. okkay, aku terima, aku tahu korang sayang aku :D

HAHA. klaka asenye saye duduk di belakang ! :P
okayy, perjalanan mengambil mase selama 45 minit dari IPDA ke umah cik syuda.kebas pungkok aku dok belakang uh ! tapi takpe, dengan pemandangan sawah padi yang gilos kontang cantek, aku suke !heeee :D
then malam tuh, kitorang prepare dinner same same. best gilerr !
tudiaaa..cikgu milah tengah potong buah pun, dan lagi buat PLISS.
 TAKE NOTE : kat umah cik syu, tak panggil peace, tapi pliss ! (cetusan idea anak anak buah beliau )

sebelum melahap makanan malam tuh, sesi bergambar oleh cikgu cikgu ni pun tak ketinggalan.
plisss ! :)
ohh, cikgu lin takde la! oke oke, kami bagi penghargaan. satu cikgu, ramai ramai murid..
taraaa!!! :)
yeayy, cikgu lin mesty seronok kan?HAHA.


apepun..yang paling best makan malam hari tu memang terbaek lah! especially....

ikan bakar ! yummy !! :D

konon konon menghidang..padehal..'aishhh,lambat lagi ke boley makan nih...' hehe jangan marah :P

thanks banyak banyak untuk cik syu sefamily ye. walaupun tekak aku belum rase nak makan sangat mase tuh, tapi disebabkan jarang dapat, aku tibai jugak sampai nak termuntah!overr.


tapi tapi tapi, ade satu incident yang jadi kat kami mase otw balek ke IPDA..HAHAHA..okeyy kelakar. bile bile aku crite pulak ye? tak janji.hehehe..

lastly, nak bagitau u olls. aku akan start busy minggu nih. wahh, ala ala bussineswoman gitu !
bukan, actually minggu assignment dah bermula. tambah pulak next week batch aku (tak semua) akan ke kem Bina Insan Guru (BIG)..next weeknye lagi, cuti seminggu tapi kena siapkan assignment yang sangat bertimbun..next weeknye lagi kne attend Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS)..next weeknye lagi kena wat report macam macam..next weeknye lagi...SUDAH !!!boley giler aku nak senaraikan semue. 

so, korang tak payah tunggu pengupdatean blog aku okeyh!tapi korang selalu laa update. aku bace setiap entry korang tahu? cewah cewah, nak cakap laa aku tak lupe kawan .heee :D

haishh, panjang betul entry kali ni. penat pulakk. okey la gottago ! daaa! eh lupe.
assalamualaikum :D

5 comments:

simfonikasih said...

tme ksih bt syu sekeluarga..
:-)
nt ble2 kte prg lagi..:-)

saya gadis baek :) said...

btol3..
tu pun kalo dy ade ajak lagi..
hehhehe :D

simfonikasih said...

ok2...
kte bt rombongan nt...:-)

saya gadis baek :) said...

:D..
boley saje..
sy, syida, keyna n mila sntiase b'sdie b'khidmat jd driver..huhu :P

simfonikasih said...

=)