Thursday, March 31, 2011

my mistake



astaghfirullahalazim..



.i was too hasty in 
making bad assumptions.



i'm sorry :(


.candid.

tiada apa nak di cerita.
dan tak perlu kata apa- apa :D
SENYUM sahaja.

tapi

ada something yang nak dikongsi.
which are..............
gambar- gambar candid sepanjang di Langkawi hari tue.
sorry gurlfrenssss! :P

are you ready kids???
haiyai kapten!
i cant hear youuuuuuuuuuuuuu
haiyai kapetennnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

go!!



cik syida :D

cik milah :)


cik ckin :P

cik lyn :D

cik syu :)
cik ozie :D

para peminta penampar !

okayy the end. hidup kat Langkawi selama seminggu memang best! apalagi tunggu?? g la Langkawi !
aku promote nih, aku promote nih. aku sayang Malaysia !
apa kena ngan aku ? dah kenapa pun tak tahu. semangat patriotisme dalam diri macam banyak je saat ini. perghh 'saat' ? tak blahh.
-out-

Sunday, March 27, 2011

best moment ! :D

....assalamualaikum...
well hello there world!!
ceyy!bajet anwarhadi la pulak :P

okkay,,aku tahu post aku kali ni akan jadi agak 'ketinggalan zaman' sikit..tapi aku tak kesah, nak cerite jugak! :)
to be more ringkas dan padat, alhamdulillah batch aku which is sem 1 pismp telah berjaya menjalani SBE (school based experience) pada minggu lepas. yeayy!!claps claps! :D

banyak benda yang aku belajar even seminggu je aku masuk sekolah ! kerjaya guru nie nampak je senang kacang goreng, tapi padahal memang zasss! and yang boleh aku cakap,,

'memang patut pun  darah tinggi adalah penyakit yang paling sinonim dengan guru .'

tapi bak kate guru besar sekolah tue,,
mane ade kerja yang tak tension..it's all depends on us to handle it :D

today is sunday and i already miss my......erm, tak tau laa nak kate dorang ni students aku ke tak..more kepada adik adik kot? pon boleyyy!

Pemulihan students of 3 Pintar (2011)
rindu nak dengar diorang panggil 'cikgu...cikgu...' kat aku, cik syu n cik syida :D
sokey laa..harap pasni korang dapat catch up ape yang dipelajari dengan senang. 
kesian bila tengok diorang nie..bende simple pun susah nak ingat..A- Z pun ade lagi yang tak lepas..ari ni ajar, dapat..tapi bila esok tanya semule, dah x boleh jawab...

"ya allah, berilah akal fikiran yang pintar kepada pelajar- pelajar pemulihan ini supaya mereka dapat mencapai kejayaan berkat usaha mereka..aminnn "

assalamualaikum :P

Monday, March 14, 2011

ohh Bagan Nakhoda Omar si pantai tidak bercecair :D

assalamualaikum peeps !! okeyhh hari ni aku nak update citer pasal kitorang gi jalan jalan semalam :P
ce citer ce citer...
almaklumlah, bile bawak balek orang utara datang sini, semua benda rasa nak tunjuk kat diorang..
"haa, itu sekolah agame adek aku, itu sekolah aku dulu, ni la pekan, tu la pasar malam,meh la rase ni namenye pecal,  ni la kedai tudung murah- murah, ni la kedai jual beg cantek, tu la kedai kerepek, ni la bla bla bla...."

dan semalam, puan ibu bawak diorang ni jalan jalan ke BNO..atau Bagan Nakhoda Omar.. kalau nak tahu, BNO ni dekat ngan Politeknik jugak..so kalau rase rase ade member kat poli, boleh jugak la singgah umah saye ! :D
BNO ni lebih kurang macam Pantai Morib je..air surut..ikan belacak banyak la!hehe..tapi kalau pergi jalan petang ni sini, memang 'suasana'..



muke BURN..nampak tak bermaye!ececeh!!



ewah ewah..tunJuk tunJuk pulak.yang aku ni tengah tunjuk shawl aku, kau nmpk tak?



ye memang. aku puas beli barang baru, adek adek aku pulak puas gune barang aku.hadoii,,naseb badan !HAHA..

cik syuda :)



cik syida :D



okayy memang aku gemok.haihh~



tunggu makanan :P



lepas penat jalan, lepak la ape lagi..pekena ABC pun sodapp! :P

dan juge mee udang banjir ! :P

*ohh, nmpk udang 2 ekor je? maaf, pembanjiran udang dah berlaku dalam perut aku mase ni!hehehe :P

yeahh!itu sahaje laporan dari saya! tomorrow will be a new day. tengok jela ape yang jadi pulak. okay!! :D
-OUT-

Saturday, March 12, 2011

oOoOo..kem tok sakah~~

wuuuu..assalamualaikum semue ! im back !! :D
okkay, today ai nak update sikit sikit je pasal kem BIG yang ai attend dat day! 
syiokkkk sangat!!

lokasi kem : Kem Tok Sakah, Lumut

malaslahh nak type panjang melalut merepek..tengok gambar dah boleh paham kot kan kan kan?? :P
here we go! :)
on d first day.semangat la baru nak gerak!

aku pun dan terseyum lagi..nanti kau !rasakan ! :D





dalam bas ke Lumut :)


sesampainya di tapak kem :P




ahli khemah ai :D




okkay,care pasang khemah kami salah. so, kena bukak n pasang balek ! terbaek !




tapak mendirikan solat jemaah. syok okayy!tepi laut gitu.. :P


on d next day. jungle trekking :D




hiyahh hiyahh! semangat !!




rest n go sekejap :D




d puncak ! jurulatih anyam tikar untuk dibuat alas duduk :P




yeahhh! sesi masak memasak pun bermula ! :P
nmpaknye peserta pun nak join cara anyam tikar . bagus bagus :D




khazanah hutan :)




wahh! akhirnya sampai jugak !kepenatan tapi masih sempat mengePEACE..hehe




obor- obor terdampar !kesiannnn ..


subhanallah :D


bersama para peminat! macam biase laa..hehehe




Tuan Azman (kem.kom) dan Tuan Yus (jurulatih)




ahli kumpulan :D




cikgus cikgus pemulihan :D


muke memang pergghhh terbaek lepas abes kem !

*gambar mase aktiviti kayak tak dapat d upload sebab tak berani bawak kamera takut masuk air.gambar malam kebudayaan pun takde sebab tenggah resah gelisah nak berlakon depan pengarah sampai lupe nak pegang kemera !hehe..btw, group ai dapat no. 2 taw!!heheee aishh dah dah jangan taqeburr!:D
sory mory ! :D

dats all jela sikitsikit yang boleh d share. yang pasti i really enjoy d camp ! best sangat ! walaupun kena mandi air recycle dari kolam belakang (yg ade biawak, sisa makanan, air mandian) ,kena denda bawak life jacket masuk hutan, dipaksa oleh kem kom untuk buat persembahan nyanyian d depan para jurulatih d tengah tengah hutan, masuk air gune sport shoes, salut diri dengan pasir pantai, tanam diri, kayak terbalik, kena marah..takpe !masih cinta !hihi..thumbs up !thank you ! :D