Saturday, April 30, 2011

GEE-TRA to ES PEE :D



assalamualaikum :D

hello peeps im back !
baru je balek dari 'farmer's river' sungai petani 7.30 malam tadi.
tiring tapi still enjoy ! SANGAT :D


agak2 apa yang aku cuba sampaikan ? :)

okkay memang pun. kami naek kereta kancil je. itupun sewa!
1 hari setengah rm100. okay la tu kan? :D

erm, puas betul jalan jalan kat SP. 
macam macam ada ..
sampai sampai je, p tengok cerita Penunggu Istana

hokalohbalohlaweii! takpayahtengok!

cerita agak slow.haish~
naya aku kalau uncle seekers tuh tengok apa aku tulis nih.
sorry uncle ! :P

then dah puas merayau sana sini, malam tuh buat BBQ dengan family cik ckin.
gila best gila best gila !
dah la family cik ckin kita ni ramai and semuanya friendly gila !
bakar 6 ekor ikan siakap !
perghh kenyang nak meletop perut akuh ! :P

esok tuh and yang paling best
kami pergi mandi dekat The Carnivall
syok weyhh! tapi bayaran agak mahal.
rm25 per head utk dewasa (water excitement)
rm30 per head utk dewasa (land + water excitement )

kan senang tengok sendiri :D

and ohhtidakdotcom guess what?
tengah syok syok mandi horayy sana horayy sini,
tiba tiba ternampak budak junior . ohh malu gilas!
and ini ada laa sikit sikit gambar lepas dah tukar baju pakai cantek cantek xD

. the gengs .


amboii semangat gila aku ! gumuks!!
  
okay lahh. nak rehat rehat sikit.
kepada the gengs, thank you sangat sangat eh!
you made my day ear-to-ear :)
bila bila kita jalan lagi eh!

kepada yang tak pergi, next time boleh la join pulak !
takpayah balik umah, pergi jalan jalan macam nih lagi best ! :P

adios amigos ! XD

Friday, April 29, 2011

gadis bujang SEMASA




assalamualaikum wbt

. habuk pun tak tinggal .

wat-se-dat ?
okayy itu adalah katil rumet saya.

bermulanya malam semalam aku telah selamat ditinggalkan keseorangan oleh rumet.
HU..~
sedih gila tengok katil sebelah jadi clean AND clear.
kalau tak sebelum ni, barang rumet la yang penuh kat dalam bilik nih. ehehe
rumet, kalau kau tengah baca nih im sorry ye ! xD

and kejap lagi nak pergi amek kereta sewa pulak.
nak pergi jalan jalan ke Sungai Petani.
apee barang guna kereta sewa. 
eh biar lah! banyak pulak duit kau?
meh la sponsor sebijik kereta kat aku.

so, doakan saya dan kawan kawan selamat pergi dan balik okay !

.salam sayang.


Thursday, April 28, 2011

tak payah nak SMOKE WEED and FLY sangat lah kan. baca ni !



assalamualaikum


masa kat dalam mass lecture tadi, sekali lagi mr J cakap pasal merokok.
ada tiga benda menarik yang aku dapat dari apa yang mr J cakap tadi
yess sebelum ni memang aku ada cakap pasal rokok and AGAIN? yess again :D
nak baca, silakan..taknak baca, keluar senyap senyap :P


okayy mr J ajar pasal 
PERKEMBANGAN KANAK- KANAK
so sudah pasti lah kan ilmu ni pun ada kaitan.
tak pasal ?!


okay first
orang yang merokok mengalami kerosakkan DNA. mr J cerita ada seorang lelaki ni merokok. hanya selepas dia berhenti merokok dan mengamalkan meminum teh hijau setiap hari selama 30 tahun, DNA lelaki tersebut dapat dikesan semula. okay yang ni memang takde kene ngene sangat dengan kanak- kanak tapi apa aku kesah. kau nak tahu, baca..taknak sudah .


second

kanak- kanak autisme yang sedang bermain dengan dunia khayalannya :P


dari aspek keturunan pulak, orang yang merokok mempunyai risiko melahirkan generasi yang berpenyakit autisme. autisme ni tahu tak hape? 
okay autisme ialah sejenis penyakit (selalunya kanak- kanak)  yang menyebabkan seseorang itu berada dalam dunia khayalannya sendiri. nak kata gila tak sangat lah. tapi kira macam simptom pon boleh. haha KEJAM !


third

-google image-


yang ini pulak dari aspek agama. kan entry yang lepas aku penah cakap yangg orang merokok ni tak boleh jadi imam ketika solat. nak tahu kenapa? sebab gabus rokok diperbuat daripada geletin b*bi. whoahhh! sangat kan? so, sudah terang tang tang lah b*bi tuh haram di sisi Islam.


and lastly
yang ni cik syu yang habaq pasal asal usul pokok tembakau. pokok tembakau berasal daripada air kencing syaitonurrajim. yek yek ! sangat kan?
ceritanya macam ni. masa Allah swt menghalau para iblis dan syaiton meninggalkan syurga, mereka ketakutan sehingga terkencing lalu kehancingan dan kebacinan air kencing tersebut telah menyebabkan tumbuhnya pokok tembakau di atas muka bumi. abis ringkas ah aku edit cerita ni :P



so readers, kalau ada di antara kaum keluarga anda merokok, dah boleh sebarkan kot. saya hanya berkongsi dan menyampaikan maklumat. together-gether la kita menjaga kesucian diri. renung- renungkan dan selamat beramal ! (sambil muka fokus ke kamera depan mata, dan senyum di penghujung rancangan )


*ohh alhamdulillah. baru tahu BOB LOKMAN dan dapat hidayah dan resign dari jadi pelawak :D
okayy ketinggalan zaman. lallala tak kesah. wekk !


Wednesday, April 27, 2011

pengalaman mengajarku



assalamualaikum

cewahh, tajuk haruslah sastera. aku kan anak melayu :D

sejak kebelakangan nih banyak benda benda paranormal semakin menjadi jadi kat persekitaran aku. biase la kehidupan asmara. eh eh asrama :P

nak kata aku ni berani sangat tuh, tak jugak sebab aku still ade rasa cuak cuak jugak bila macam macam benda jadi kat depan mata aku.
ada yang kena sampuk lah, nanges takde sebab lah, wuuuu seriau you!

macam yang baru jadi semalam. aku bukak pintu bilik aku dah boleh nampak apa yang jadi. 
dengar dengar pulak cerita dari mulut kecik cakap banyak yang lain. 
perghh memang terbaik !

esok pulak, rumet aku dah nak balek rumah untuk 4 bulan.

       empat !
                        empat !
empat !
          empat ! 
gila kau. mau tak mau aku kena pindah bilik secara haram ke bilik yang lebih dekat dengan para peminat. yeayy !

malam tadi cakap tepon dengan puan ibu. puan ibu kata banyakkan baca yasin dan doa. 
anddd solat jangan tinggal. 
baek ibu  -_-"

so sekarang, aku kena lebih alert dengan setiap tutur kataku sastera lagi okay! jangan nak capoi sangat. 
tapi dalam masa yang sama aku kena belajar supaya jadi kuat sikit. 
jangan takut sangat. nanti benda tuh lagi suka. 
betul ke ek? 


erm, tadi presentation EDU 3102 , group saya dapat markah 47/50. 
okkay kan ?  
thank you guys! best dapat bekerjasama dengan korang :D

till then, bubye ! :P

Tuesday, April 26, 2011

wah, honoured gila ! :P



assalamualaikum

okkay, sangat excited. macam tak boleh nak tunggu hari esok.
bangga gila sebab telah di follow oleh kak Pinky Angel :)
thanks a LOAD..
tak sangka pulak.. hehe 

suka sangat baca blog ni. macam fairytale sangat ! like like ! :D

okay, sekarang dah boleh tukar 'follow anonymously' kepada 'follow publicly as saya gadis baek' .

:D

eh eh muka dia ada dua talam la..seram!


assalamualaikum

tajuk mesti kena 'keren bangat sih' !

emphh, isu hangat hari ini ialah pasal konflik kawan kawan. 

sebab musabab : takde orang inform yang kelas takde dan students perlu ke library.
yang aku pelik : 7 orang pelajar dah sememangnya ada kat library. termasuk akuh :P
perasaan orang yang aku pelik : kecik hati sebab takde orang inform. bukan aku dah cakap ke yang ni?hehe.
haih, pelik betul dengan sikap manusia. benda yang kecik suka besar besarkan. relax sudah. aku tak rasa apa pun. padahal aku pun terlibat kot. tapi aku ok je malah sangat suka sebab tak payah nak susah susah masuk kelas yang panas. lagi best duk library. ade ekon, sejuk, selesa, boleh cuci mata. tetttt! :D

yang herannya apa yang nak terase hati nye? aku tak paham lah. serius.
dah la alasan nak tarik muka memang macam dah tak logik. pastu nak kecoh pulak kat FB menurut kawan- kawan kata orang ni salah, orang tu salah. 
ape ni ape ni?

musykil aku dengan situasi sekarang ni.

.
noktah kepelikkan
[*_* ]"

Sunday, April 24, 2011

cik nemo oiii !




.assalamualaikum.

hallohallomamipolo! cik nemo telah mengetag akuh rupanya!
alamak weyh. wrong timing lah. gambaq aku hat SS banyak delete dah cek oii.
camna weyh ?

erm
erm
erm
erm
erm
erm
erm
.
.
.
.
.
.
.
.


kira tak perlu letak la kot? ke cmne?okayy,supaya tak rasa serba salah sangat apa kata aku hold dlu,boleh?


nanti agak agak dah ada gambaq tuh, aku up okay?
janjis janjis ! :P


sorry yaww !


:)

puan.encik.puan. bagi saya A okayy ??



.assalamualaikum.

alhamdulillah hari ni dah dapat jawab 3 paper sekaligus untuk UAK dengan jayanya!
jaya ke? insyaAllah :P

first tadi jawab paper TITAS. soalan agak okayy! soalan senang sangat tapi jawapan.. heeeee :D

second paper PENGURUSAN GERKO. geram je, dah study semangat semangat malam tdi pasal kedudukan dalam majlis, tapi time jawab tadi tba tiba kompius. hasilnya, aku jawab D. okayy dah satu salah!
redha redha :)

third jawab paper ELP. hamagahhhh! soalan esei senang tapi idea tak terkeluar pulak !mebi sebab di petang hari KOT !haih. tapi boleh la jugak jawab kan :P

so sekarang, tinggal nak settlekan lagi satu assignment. REFLEKSI mr J..and then boleh la horeyy horeyy ! :)
tak payah nak horeyy sangat la exam bulan depan!

okay nak makan KFC. bai ! :P

Friday, April 22, 2011

cik lyn,sila baca nih ! HARAP MAKLUM !

assalamualaikum

eh, jap ! kau tak rasa bangga ke aku tulis blog kali ni khas untuk kau?HAHA
well tak perlu sangat kot.
ni nak habaq.
pasal FB tuh, sumpah bukan aku yang buat!
kesilapan lagi. tapi aku pon musykil.

so skang aku dah tukar password
and kalau lepas nih FB aku ada balek, aku pun tak tahu sebab apa.
haihh.

*masalahnya sekarang ni perlu ke aku blogging semate- mate nak gtau kau ye?
memang bilik kau 8 batu dari bilik aku.
HAHAHAHA.
out.

bunga rampai ditabur- tabur..lalallala~


.assalamualaikum.


UNDANGAN MAJLIS PERKAHWINAN

relax.. relax.. bukan aku..but my abang besar :D


untuk tumbesaran, sila tekan 'ctrl + left click ' pada gambar.

kepada semua kawan- kawan yang mengenali saya, anda semua dijemput hadir ke majlis perkahwinan abang saya pada
28 Mei 2011
di kediaman kami
-seperti yang tertera di atas-

ketidakjelasan maklumat, sila hubungi saya dengan menghantar mesej / call / meninggalkan komen.

sekian TERIMA KASIH :P

*ohh, malam tadi aku pun baru settle maen kawen kawe dengan para peminat. sangat kelakar ! 
HAR HAR HAR :)


Thursday, April 21, 2011

go go chaiyok !!


-assalamualaikum- 


tak perlu nak gambar kahwin sangat la kannn !


"i'm not afraid to keep on living... but i'm afraid to walk this world alone..."


okkay, quotation ni aku ambik dari cik lai, kawan kepada cik akhmal :D
cik mal, tolong kirim salam kat dia ye! happy birthday jugak !
sorry and thanks sebab ambik ayat tu. hihi :P
heh, boleh pulak kan? okeh okeh abaikan.

aku baca je ayat tuh, aku terus berminat dan terus mengcopy dan mengepaste
sebab aku pun pegang prinsip yang sama cuma ayat aku tak pernah tersusun macam tuh.  


ohh sudah sudah! mentang lah aku letak gambar kahwin. maksud aku, aku tak boleh nak go on with my life without my family. 
serius !
aku terlalu sayangkan family aku.
sampaikan aku tak rasa aku boleh share kasih sayang family aku dengan orang lain.
sebab aku akan jealous !
POYO kan?
tapi itulah hakikat.


PENEGASAN !
aku pun tak faham kenapa hari ni aku update pasal benda ni. 

!(*_*)!

Tuesday, April 19, 2011

kunci bilik




-assalamualaikum-


ATTENTION
sesiapa yang terjumpa kunci bilik 
yang beralamat P2/A2/**
sila serahkan semula kepada saya.
terima kasih.


boleh pulak kau buat announcement kat blog kan?haha.
kot kot la berhasil.
siyez dah tak tahu kat mana lagi nak cari.
hadoiii..
@_@"
eh tolong yee !
ni bukan saje saje. ini betul betul mintak tolong 
heee :D



Sunday, April 17, 2011

penceroboh. AWAS !

.assalamualaikum.

i was so blur when i entered my friend's room just now.
"welcome to facebook", as i opened the door.

me like "hah? welcome to facebook? why? "
asking with a know-nothing face.

"laa tak faham ke.ozie kan dah activate fb. saja la nak wish welcome"

"me? activate my fb account? no im not meyhh?"

"laaa ni..?" showing me her laptop screen and my fb profile was there.

"ceisss, siapa pulak yang activate nih?ok la aku nak naik atas, deactivate my fb semula ", rushing to my room.


PELIK BIN AJAIB
siapakah yang melakukan pencerobohan tersebut ? i phoned my sisters, diorang pun tak tahu kot. 
so? who else know my password? dam haji betul. haish.


aku akan activate facebook aku but not now. it's not the time YET. 
cehh, takde sape kisah pun kalau kau deactivate sampai tahun depan.
tahu.
:P

babaiiiii ! :D

Friday, April 15, 2011

haiyakk !!




sebenarnye kann..
rasa malu la jugak bila CLASSMATESSS tahu pasal blog akuh !
hahaha choyyy !
[^.^]"




Wednesday, April 13, 2011

whoahhh gorgeous !





...          ...
.soft purple.

what a nice colour ! :)

don' t you agree with it ? fine.

come i'll guide you home.

thank you :D
.......
...
.





Tuesday, April 12, 2011

syukran jazilan ya mu'allim !

haaa.. siapa kata aku tak pandai cakap arab ? aku pandai tahu .
kembang kepiskan hidung sikit :)
okayy, maksud tajuk di atas ialah

terima kasih cikgu !

hehe lebih kurang la kot. sebab ayat ni yang aku guna waktu kat sekolah rendah dulu. eh, tapi bukan tu je. aku tahu sayyaratun ertinya kereta, tuffahatun maksudnya epal, qolamun means pen.

hebat tak aku ? TAK ? okayy kau jeles kat aku sebab kau tak tahu kan ? haha . okayy setopp setopp ! tak perlu nak bangga sangat lah setakat dua tiga words yang kau tahu kan.
FINE aku dah lari topic.

actually niat murni suci murni tulus abadi teman tulis blog hari ni adalah kesinambungan dari ceghite semalamnye.
tak tahu lah ngapenye, tadi kat kelas tetibe je nye mr J bagi tarikh untuk ngantor esaimen.
tarikh sepatutnye khamis ni ditunde ler pulok ke khamis minggu depan ! seronok bebeno le teman ghase !huhu.
thank you mr J ! :D

okayy penat gak jadi usop wilca ni. cehhh padahal tak jadi pon. 
heyy aku tahu la aku sedar. dah tak payah nak gelakkan aku sangat ! 
grrr ! cehh geram geram! HAHA cacat !



wehh, korang nak tahu satu cerita tak ? kan ade nenek kat tepi jalan tu kan,  dia dah jadi hantu..eeiii, seram giler !
OK STOP IT ! jangan percaya, aku tipu.merepek sangat ! :P

.det-se-ol.
.bubbyee !.

Monday, April 11, 2011

memang atau buat buat ?


 ...... (",).......

tadi habis kelas pukul 11.
should be at the library sebab lecturer tu xde.
pelikpulakkau? biase la kami kan ipg.
cara macam kat sekolah.
kalau cikgu takde, tapi cikgu suruh duduk diam diam dalam kelas buat homework, maka akur lah para murid.
tapi disebabkan ipg dah naiktaraf macam universiti, maka tadi kami naik kepala!
sikit je tak banyak. sorry puan ! :D

alaa lagipun kami bukan balik bilik. kami g jumpa mr. J nak tanya pasal assignmet :P

tapi yang membuatkan kami berasa bimbang tahap paranormal, objektif mengadakan appointment dengan mr J tak tercapai. saya ulangi sekali lagi khas untuk classmatess. TAK TERCAPAI ! wuuuuu :'(
tak payah nak sedih sangat la kan ! 

sebelum pergi jumpa bukan main hebat lagi.

"ala kite cakap laa yang kita ada 3 assignment kne submit minggu ni..mane dan.."

"ala kite cakap laa,budak PK anta ahad, kami anta ahad jugak boleh tak encik ?"

pung prang pong prang  plan nak cakap macam macam untuk dijadikan alasan. sekali bile dah berdepan sumenye jadi pelajar yang sangat akur malah begitu bersungguh sungguh bertanyekan hal assignment. ceitt !

p/s : mr J bagi penjelasan yang cukup panjang. bila soalan pasal assignment ditanya, mr J menerangkan dengan penuh berddedikasi. tapi bila soalan tentang tangguhkan submission date ditanya, mr J kona cakap pasal assignment lagi. so sweet.....

ADAKAH skema giler mr J memang tak paham atau buat buat tak dengar ? .

ahha ! tak berbaloi je pergi sane. tak pasal ikan keli goreng kat cafe asrama tinggal 3 ekor. tak boleh nak pilih yang terbaik. perlu ke yang ni pun nak cakap ?!

- assalamualaikum :D -

Sunday, April 10, 2011

aku semakin sakit....

HATI
yess, aku semakin sakit hati.
pernah tak korang rase macam ni?
hati sakit rasa macam nak pecah, tapi bila tengok luaran korang memang orang lain takkan nampak.
tapi kalau laa hati kita ni duduk kat luar, aku rasa dah lame orang sekeliling aku lari lintang pukang
masing masing takut tengok keadaan aku.
sakit yang kadang kadang sampai tak boleh nak cakap
bila solat je aku rasa tenang
bila aku dengan kawan kawan aku happy
tapi bila sorang sorang sakit ni jadi !
haissshh!
bila aku bangun tidur, fine aku still fresh.
tapi bila aku ternampak something yang berkenaan
hati aku jadi macam kena cucuk
gila betul tak sangka aku akan dapat sakit ni.
TERIMA KASIH sebab bagi aku rasa macam ni.

tadi aku terjumpa quotation ni


"The shortest distance between a problem and it’s solution is the distance between your knees and the floor. The one who kneels to Allah can stand up to anything."



okayy aku yakin sakit ni takkan lama.
aja aja fighting ozie ! chaiyok chaiyok !!! :)

 dont worry friends. im okay :D

 

Saturday, April 09, 2011

meroyan !

-bahana assignment-
KATENYERRRRRR~



ni la meroyan name dy...wuuuuuuu~
blahh ! tak suke.
actually, aku nak gtaw yang aku lukis ni gune Paint.
haha takde pasal tibe tibe nak gtaw orang.
dah la hodoh. aku tahu. 
tapi yang hodoh tu lah seni. kau yang xtahu.
wekkk!
okkay jangan pelik. memang aku tengah pening !
malam ni nak print assignment. yeayy!!hebat tak aku?
dah kalau esok mmg kne hantar, bila lagi aku boleh print ?
cakap nak lebat. ok aku diam.
nak pergi basuh baju la. 
(*_*)"

Friday, April 08, 2011

okayy. aku gerun bile bace nih..

taken from my friend's fb HOME..
cik syida..hehe..sorry menceroboh sat :D
haha PERLU KE?
dah laa bace je.. 

AMARAN dari ALLAH ...DIDALAM MULUT BAYI.... 
Begini ceritanya.... Sahabat saya tu seorang guru di salah sebuah sekolah di Malaysia. Sahabat saya tu mempunyai seorang kawan Cina yang sama mengajar macam dia. Kawan Cinanye kata , dia telah terbaca berita di akhbar Cina baru-baru ini yang mengatakan ada seorang bayi cina baru saja lahir dalam keadaan mulutnye seperti berjahit tapi takdelah kesan jahit. Cuma mulutnye tertutup rapat. Jadi doktor bersepakat untuk membedah bayi Cina tersebut.   Ketika dalam pembedahan, mulutnye berjaya dibedah tapi ada sesuatu yang amat memeranjat yang berada di dalam mulut bayi tersebut..............Nak tahu ape dia???????? Doktor yang membedah bayi tersebut telah menemui sehelai kertas kecil yang didalam kandungannye bertulis dalam tulisan cina..nak tahu tak ape kandungannye??? Didalam kertas tersebut telah menyebut dalam tulisan cina yang berbunyi "Ingatlah wahai manusia, sesungguhnye Hari Kiamat akan menjelma tidak lama lagi"   Maka terperanjat lah doktor cina tersebut sebab bayi tersebut memang sejak dilahirkan memang mulutnye tertutup. Jadi tiada bukti mengatakan ada orang yang meletakkan kertas kecil tersebut. Jadi memanglah terbukti bahawa kuasa Allah Yang Maha Besar menciptakan bayi tersebut sedemikian rupa untuk memberi maklumat kepada manusia tentang ketibaan hari kiamat.. Sesungguhnye Allah Maha Bekuasa untuk memberikan agar bertaubat. Jadi sesungguhnye Allah sebenarnye masih sayangkan kita kerana telah memberi maklumat tersebut...   Adakah anda percaya ?Dalam keadaan ini , cuba kita renungkan pada zaman Rasullulah s.a.w Allah telah memberikan petunjuk kecil tentang tanda-tanda hari kiamat sejak zaman nabi-nabi dulu lagi.Contonhye lelaki kawin sama lelaki begitulah sebaliknye. Dan didalam Al-Qur'an sendiri telah mengatakan bahawa tanda tanda hari kiamat ialah apabila orang islam sendiri yang membenci islam dan menentangnye. Ini telah terbukti pada zaman sekarang di negara kita. Jadi secara amnye... sebenarnye hari kiamat akan menjelma tidak lama lagi tapi kita tak tahu bila. Cuma rasullullah ada menyebut hari kiamat akan datang pada hari Jumaat tapi tak tahu bila...........Tapi kita hairan kenapa akhbar melayu tiada berita ini.Ini adalah disebabkan pemerintah tak mahu akan menjadi kecoh di negara ini. Jadi sama-samalah kita renungkan bersama sesungguhnye berita itu adalah merupakan satu bonus daripada Allah terhadap manusia agar bersiap sedia.....untuk menanti ketibaan hari kiamat....................   Seperkara lagi ialah berkenaan salah satu tanda kiamat iaitu akan berlaku gempabumi di tiga tempat ....timur tengah, barat dan timur. Waktu itu baru Turki dan Taiwan.Tup..tup..Mexico di landa gempabumi yang dasyhat juga seminggu. Dan Allahyarham Ustaz Taha pernah berkata sekitar lima tahun lepas salah satu tanda kiamat akan berlaku kekecohan di Indonesia dan Turki. Sama sama kita renungkan...buktinya jelas makin nyata dari hari ke hari....sabarlah menanti.....sekian   Ini adalah keratan email yang dihantar oleh seorang rakan kepada saya..oleh itu menjadi tanggungjawab saya untuk edarkan pada semua.. sekian..   Notis dlm Mulut Bayi (pernah disiarkan disebuah akhbar berbahasa Cina)   "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)   "Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan- amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71) 

haa..cuak kan? so sama- sama laa kita cari pahala banyak banyak. bila bila je boleh jadi hari Qiamat..nauzubiillahhhh~

Monday, April 04, 2011

exercise muka d musim assignment :)

-assalamulaikum-

dalam tengah sesak sesak nafas, jantung, hati, limpa menaip assignment, tiba-tiba aku tergelak sorang- sorang sebab teringat dekat dua peristiwa sengal mase duduk kat asrama dulu.
terus rase nak menaip kat blog pulak. aku nak letak kat sini so that nanti bila aku bace balek, aku akan gelak lagi. HAR HAR HAR :D

peristiwa first berlaku mase aku form 1. yang aku ingat mase tuh baru balek kelas prep pagi. macam biase la, kitorang pun tukar attire formal ke baju t-shirt biase. 

rutin pelajar asrama : baju tido malam tadi, pakai pulak siang hari ni. malam nanti baru basuh. HAHA kantoi malas. tapi normal la kan :P

nak dijadikan cerite, ade la sorang membe aku ni tengah- tengah salin baju tiba- tiba
"arghhhh!!!!!!!!!!tolong!!!!!!!!!!!"
kitorang yg dormmates ni pun terus lari pergi kat die. sampai sampai, kitorang tengok dia dh menggelupur kat atas lantai. tanye punye tanye rupenye...........

jeng jeng jeng !! ( ayat cik lyn )



teman tapi mesra sepanjang kat asrama

TUDIA!!!!!!!!!! 'cik li' !! dalam geli geleman mase tuh, kitorang sume gelak terbahak- bahak!!nak tahu kenape??
rupenye membe tadi ni dah pakai seluar pun. sekali ade rase something kat peha. then, dia pun usha laa kot kot ade ape ke, sekali tengok ade ' cik li ' ! sebab kegelian yang kemelampauan, membe ni pun bukak seluar kat situ jugak and campak seluar dia. bila kitorang tengok balek, ' cik li '  tak gerak ape pun.  
keraih kong! 
rupenye dah innalillah....so ape pendapat korang? memang dh ajal ' cik li ' or dia menjadi mangsa keadaan akibat seluar yang tak basuh selama 2 hari ? lu pikir laa sendiri.. :P


cerite second plak pasal gas berbahaya abad ini iaitu 'kentut'. eleh, macam tak biase buat kan... :D

OKAYY MELAMPAU !

 ceritenye macam ni, ade la satu hari tu, aku n d geng tengah berusrah kat surau asrama. tibe tibe ade membe aku ni kate perut macam something. bile tanye, dia kate die ok. so kitorang just proceed dengan usrah tue. tak lame lepas 5 minit camtu, dalam keadaan yg senyap sunyi, tau tau macam ade bau yang 
memang perghhhhh! 
dalam beberapa saat lepas aku detect bau tuh, aku ase angin kentut tu pun lalu dan menusuk ke lubang idung  membe ak, atique (bkn nme sebenar ) and dia terus bersuara ala ala 'abon c jawa toktok' .

"hmmphh... bhunyiknya halusss, tapi bhaunya kerras ya amat ! "

dengan tangkas dan efisyennya usrah ditutup dan masing masing lari dari tempat kejadian sambil gelak macam giler mengenangkan gaye cakap yang spontan dan cukup berkeyakinan c membe tadi. 
so, the moral of the story..kalau agak agak dh mengeluarkan bunyi kentut yang halus ( perlahan ), sila la jarakkan diri anda dengan orang sekeliling supaya tak terkantoi..HAR HAR HAR..

pesanan dibawakan khas untuk .....tettttttttt! siape makan cili terase la pedasnye..kwang kwang kwang :D
okayy, jumpe lagi :)
baibai ! xD

Saturday, April 02, 2011

oh my lady ! :D

assalamualaikum :)
aloha !!!!!!!!!!
hari nie aku nak menunjukkan ketidakpuasan hati aku pasal diri aku sendiri.haishhhh !
its about...tuh,mcm tajuk kat atas tuh.

.oh my lady.
ape tu?
      lady bug?    lady gaga?
      dutch lady?       intan ladyana? 
   hey ladies?
huh, semue salah lako ! ececewah,,tertubik bahase pantai timur pulak. heee :P

ohmylady adalah sebuah drama korea. yang dilakonkan oleh seorang aktor hemmmsemmm! phewwww~
suke betul :D


kan hensem kan?


tapi masalahnye sekarang ni,, kenapa bila tiba musim assignment, time tu laa aku beriye- iye nak tengok cite nih? padahal dah duk lame berhabuk dah dalam folder laptop nih ! hadoiiiyaiii~

bukan senang nak adapt masalah ni. jadi macam ketagih gile kott. lepas satu episod, ase macam nak tengok kejap je episod lepas tuh..
tau tau.. eh, terlajak pulak. abis satu lagi episod !
dushhh! sedar diri sikit cik ozieyana ( seorang kakak senior telah mempercayai bahawe name penuhku adalah itu. kwang3... ) oiiii. lagi 3 tasks tak siap lagi !

okeh, habis sesi meluahkan perasaan.