Monday, April 04, 2011

exercise muka d musim assignment :)

-assalamulaikum-

dalam tengah sesak sesak nafas, jantung, hati, limpa menaip assignment, tiba-tiba aku tergelak sorang- sorang sebab teringat dekat dua peristiwa sengal mase duduk kat asrama dulu.
terus rase nak menaip kat blog pulak. aku nak letak kat sini so that nanti bila aku bace balek, aku akan gelak lagi. HAR HAR HAR :D

peristiwa first berlaku mase aku form 1. yang aku ingat mase tuh baru balek kelas prep pagi. macam biase la, kitorang pun tukar attire formal ke baju t-shirt biase. 

rutin pelajar asrama : baju tido malam tadi, pakai pulak siang hari ni. malam nanti baru basuh. HAHA kantoi malas. tapi normal la kan :P

nak dijadikan cerite, ade la sorang membe aku ni tengah- tengah salin baju tiba- tiba
"arghhhh!!!!!!!!!!tolong!!!!!!!!!!!"
kitorang yg dormmates ni pun terus lari pergi kat die. sampai sampai, kitorang tengok dia dh menggelupur kat atas lantai. tanye punye tanye rupenye...........

jeng jeng jeng !! ( ayat cik lyn )



teman tapi mesra sepanjang kat asrama

TUDIA!!!!!!!!!! 'cik li' !! dalam geli geleman mase tuh, kitorang sume gelak terbahak- bahak!!nak tahu kenape??
rupenye membe tadi ni dah pakai seluar pun. sekali ade rase something kat peha. then, dia pun usha laa kot kot ade ape ke, sekali tengok ade ' cik li ' ! sebab kegelian yang kemelampauan, membe ni pun bukak seluar kat situ jugak and campak seluar dia. bila kitorang tengok balek, ' cik li '  tak gerak ape pun.  
keraih kong! 
rupenye dah innalillah....so ape pendapat korang? memang dh ajal ' cik li ' or dia menjadi mangsa keadaan akibat seluar yang tak basuh selama 2 hari ? lu pikir laa sendiri.. :P


cerite second plak pasal gas berbahaya abad ini iaitu 'kentut'. eleh, macam tak biase buat kan... :D

OKAYY MELAMPAU !

 ceritenye macam ni, ade la satu hari tu, aku n d geng tengah berusrah kat surau asrama. tibe tibe ade membe aku ni kate perut macam something. bile tanye, dia kate die ok. so kitorang just proceed dengan usrah tue. tak lame lepas 5 minit camtu, dalam keadaan yg senyap sunyi, tau tau macam ade bau yang 
memang perghhhhh! 
dalam beberapa saat lepas aku detect bau tuh, aku ase angin kentut tu pun lalu dan menusuk ke lubang idung  membe ak, atique (bkn nme sebenar ) and dia terus bersuara ala ala 'abon c jawa toktok' .

"hmmphh... bhunyiknya halusss, tapi bhaunya kerras ya amat ! "

dengan tangkas dan efisyennya usrah ditutup dan masing masing lari dari tempat kejadian sambil gelak macam giler mengenangkan gaye cakap yang spontan dan cukup berkeyakinan c membe tadi. 
so, the moral of the story..kalau agak agak dh mengeluarkan bunyi kentut yang halus ( perlahan ), sila la jarakkan diri anda dengan orang sekeliling supaya tak terkantoi..HAR HAR HAR..

pesanan dibawakan khas untuk .....tettttttttt! siape makan cili terase la pedasnye..kwang kwang kwang :D
okayy, jumpe lagi :)
baibai ! xD

2 comments:

Lyn Zulfa said...

hamboii..halussssnya,,dia bg hint,,haha. geli sih tgk 'cik li" uh...wek2...hahha

saya gadis baek :) said...

haha biasela..
pendekatan mesti secare halussss :D
eleh geli konon..kwn ang jgak!hahaha