Thursday, April 28, 2011

tak payah nak SMOKE WEED and FLY sangat lah kan. baca ni !



assalamualaikum


masa kat dalam mass lecture tadi, sekali lagi mr J cakap pasal merokok.
ada tiga benda menarik yang aku dapat dari apa yang mr J cakap tadi
yess sebelum ni memang aku ada cakap pasal rokok and AGAIN? yess again :D
nak baca, silakan..taknak baca, keluar senyap senyap :P


okayy mr J ajar pasal 
PERKEMBANGAN KANAK- KANAK
so sudah pasti lah kan ilmu ni pun ada kaitan.
tak pasal ?!


okay first
orang yang merokok mengalami kerosakkan DNA. mr J cerita ada seorang lelaki ni merokok. hanya selepas dia berhenti merokok dan mengamalkan meminum teh hijau setiap hari selama 30 tahun, DNA lelaki tersebut dapat dikesan semula. okay yang ni memang takde kene ngene sangat dengan kanak- kanak tapi apa aku kesah. kau nak tahu, baca..taknak sudah .


second

kanak- kanak autisme yang sedang bermain dengan dunia khayalannya :P


dari aspek keturunan pulak, orang yang merokok mempunyai risiko melahirkan generasi yang berpenyakit autisme. autisme ni tahu tak hape? 
okay autisme ialah sejenis penyakit (selalunya kanak- kanak)  yang menyebabkan seseorang itu berada dalam dunia khayalannya sendiri. nak kata gila tak sangat lah. tapi kira macam simptom pon boleh. haha KEJAM !


third

-google image-


yang ini pulak dari aspek agama. kan entry yang lepas aku penah cakap yangg orang merokok ni tak boleh jadi imam ketika solat. nak tahu kenapa? sebab gabus rokok diperbuat daripada geletin b*bi. whoahhh! sangat kan? so, sudah terang tang tang lah b*bi tuh haram di sisi Islam.


and lastly
yang ni cik syu yang habaq pasal asal usul pokok tembakau. pokok tembakau berasal daripada air kencing syaitonurrajim. yek yek ! sangat kan?
ceritanya macam ni. masa Allah swt menghalau para iblis dan syaiton meninggalkan syurga, mereka ketakutan sehingga terkencing lalu kehancingan dan kebacinan air kencing tersebut telah menyebabkan tumbuhnya pokok tembakau di atas muka bumi. abis ringkas ah aku edit cerita ni :P



so readers, kalau ada di antara kaum keluarga anda merokok, dah boleh sebarkan kot. saya hanya berkongsi dan menyampaikan maklumat. together-gether la kita menjaga kesucian diri. renung- renungkan dan selamat beramal ! (sambil muka fokus ke kamera depan mata, dan senyum di penghujung rancangan )


*ohh alhamdulillah. baru tahu BOB LOKMAN dan dapat hidayah dan resign dari jadi pelawak :D
okayy ketinggalan zaman. lallala tak kesah. wekk !


4 comments:

ibnumuaz said...

pelajar terbaik mr. J ;)

saya gadis baek :) said...

hahaha amin ... :)
nk wt cmne, kebetulan time segar tu laa mr J sembang psl ni :P
tp law bab ciri2 knk2 b'kperluan khas,mmg TAK la ak nk igt kn..huhu :)

Anonymous said...

wah....terasa mcm diriku ini seorg ustzah la bila baca post ozie yg nie.lpas nie ak akn ceramah lg.

Uztazah,
CIK SYU

izzatizamburi :) said...

bgs la..mudah2an jadi sungguh :)