Tuesday, May 31, 2011

berbaloi baloi ~


assalamualaikum :D

papaku pulang dari kota,
papaku belikan kereta,
lalallalallalala~
*dh sudah sudah! tak payah nak bajet comel nyanyi lagu tu pulak!

okay.straight don't belok belok!
actually cek nk habaq nih..cek baqu ja balik ni ha..
p tengok ceghita KARAK tadi..
 
kenape lari....?kata beriman~~


dengan?
jeng jeng jeng..
*suspen suspen!hehe

opkos dengan my family laa siapa lagi???
yes,i'm a famillygirl.
cewah cewah :D

erm,,kalau nak bagi rating cite ni,,
aku boleh bagi 75% jela..
best la jugak
ade seram,ade kelako,ade sweet (aww!shahir hensem!), ade meluat siket :P
tp overall mmg berbaloi la jugak!
*walaupun aku dalam ketakutan masa tengok cte tu tadi!huhu :P

so, kalau rasa nak lagi feel boleh tengok cite tu kat wayang..
tapi kalau nak bajet,tunggu cetakrompak sudah!
*mcm yang aku selalu buat!haha :)

okayy la,nk layan FB pulak!
daaa~

Sunday, May 29, 2011

all i want is YOU :D



assalamualaikum

you?siapa you?
HAHA ce teka ce teka?
'you' is averysuperbfreetimetorelax!
ahhhh!!!bahagianya dapat rehat setelah berpenatpenatan selama dua hari :D

okay taknak cakap banyak sangat.
jom tengok gambar?
taknak tengok pon boleh! :P





nmpk buah tembikai tu?sy yg carving..hehehe *kembang kembang!






and the best moment bila i dapat jumpa semula my adopted family setelah 9 tahun tak jumpa! :D

lame giler tak jumpe! :(

andd satu lagi perkara yang terharu giler ialah..
mase abah nak balek tu,dia pesan something kat aku..

"dah nak jadi cikgu ni,kalau boleh cari cikgu jugak..senang..blaja elok elok..pastikan jangan sampai terkeluar..dari dulu lagi abah memang selalu doa zati dapat jadi cikgu...satu lagi,nanti kalau dah ada yang berkenan,cepat cepat telefon abah..bagitau nama dia kat abah,nanti abah tolong baca,tengok tengokkan,,betul ke tak dia ikhlas.."

adusss,tacing aku dengar nasihatnasihat abah :'(

okayy then!
semoga ketemu lagikkkk ya!!
:D

Thursday, May 26, 2011

wedding preparation saya ! :D



assalamualaikum

ohh silap silap! 
wedding preparation saya PUNYA ABANG!heee :D

ohh gila penat! tapi sumpah best :P
sampai sampai je rumah pagi tadi, tak rehat langsung.
terlalu banyak kerja yang tak settle lagi.
kejap kejap ada barang tak cukup,
kena keluar pergi beli barang pulak.
baru je melangkah kaki masuk ke rumah
"deq, pergi beli ais jap.."
maka keluarlah pulak aku ke kedai..haih~

takpela takpela. bukan selalu :)
lagipun ini first time kenduri sendiri ! huhu :D

dan inilaa sikit sikit gambar yang ada sepanjang preparation yang dilakukan hari ini....

doorgift punya la banyak! dah macam kedai runcit punya kotak kotak :)
pelamin anganku musnah.HAHA. pelamin yang belum siap dicipta :D
bilik pengantin yangg tak siap jugak :P
ini pun tak siap jugak ! HAHA .

kesimpulannya memang semua benda tak siap lagi. hwahhaha :P
okey la sekian laporan hari ini.
babai! XD

Wednesday, May 25, 2011

short entry : happy holiday !



..assalamualaikum..

alhamdulillah akhirnya abis jugak exam hari ni. 

hari first : paper falsafah& pendidikan di malaysia (macam dah kantoi )
hari kedua : paper perkembangan kanak-kanak (macam susah sikit tapi still boleh jawab)
hari third : paper pendidikan pemulihan ( macam best je jawab..tapi tak tahu la betul ke idok )
hari ni : paper peng. masalah bahasa& komunikasi ( macam okayy.tapi aku macam pasti je banyak salah :P)

pape pun semuanya dah berakhir. lepas ni dah takde sakit sakit tangan menulis esei sampai 6 muka surat!huh..


and malam ni, nak naik bas balek selangor..
weee !! ~
kali ni tak ditemani cik keyna, tapi cik milah.
she's gonna stay with me 4 a week! yeay ! :)


hari sabtu wedding abang besar. WU~ tak sabar pulak.
berpakaian hitam putih ! :)
okay la nak kemas barang.

babai ! XD

Wednesday, May 18, 2011

EXAM? ape tu? ape tu?


 .assalamualaikum.

setelah sekian lama tidak menjengukkan kepala,memenatkan jari menaip,memerahkan otak berfikir
hari ini aku datang untuk mengadu nasib!
uwaaaa!!!!
esok exam, meyh!

APA ITU EXAM?
exam tu kan, macam bila kau jalan ke arah dewan peperiksaan ala-ala ilmu penuh di dada
hati kau rasa berdebar bila tengok orang lain buat muka slumber
tangan kau sejuk macam baru pegang ais
bila kau masuk dewan tu kan, akan ada orang yang letak sejenis lampiran di depan mata kau dulu
then lepas dia kata...
.
.
.
.
"GO!!"
kau pun dengan semangat mencurahkan segala isi otak yang sudah selama seminggu macam duk berpusing pusing dalam kepala.
haaaaaaa..itulaa exam!
cepuk kepala!!

okayy guys.
untuk pengetahuan anda anda,esok saya akan menghadapi exam.
cuaks! cuaks!




aura mai dah..  ~


 

kepada semua kawan-kawan
mari kita ramai ramai mendoakan kejayaan kita bersama ye!
semoga dapat menjawab soalan dengan tenang....

jangan lupa!
.ingat mak ayah di rumah.
.tetapkan niat untuk berjaya di dalam hati.
.baca doa sebelum mula menjawab.
.baca soalan ,jangan main terjah je!.

semoga berjaya!!!! :D

*harap-harap semuanya okayyy! ^_^
amin~

Sunday, May 08, 2011

8th May 2011 : a day with lovesssssssssssss :P


.assalamualaikum.

okayy seperti yang kita dah sedia maklum. today is mother's day right? erm, bagi aku everyday is a mother's day, cuma today is a bit special laa sebab every mother in d world are celebrated.kot? :D

"ibu,,ibu,,engkaulah ratu hatiku.."

siapa tak pernah dengar lagu ni?
ya,,you are a liar!
HAHAHA..

cube teka cube teka siapa ni?
eleh, tak payah nak bangga sangat lah kan kalau dapat jawab. 
yes, tis is my fuan ibu :)
my puan ibu is 2011-1962 years old,yet she looks younger than her age right?
*cewahh cewahh ayat amik hati.
(bu, nak kereta 1? memang kereta 20 sen dapat empat!!)

my puan ibu is a very cool lady NOW!
sebab? yaa,dulu puan ibu seorang yang garang!auwmmm!!

tapi bila semua anak- anak puan ibu dah meningkat dewasa,
puan ibu telah menjadi seorang yang sangat sporting, sporting, dan sporting!
pendek kata memang 'meresap ke dalam jiwa dan abis member lahh' :P

now i realised sebab apa puan ibu berlagak garang.
sebab kalau dia tak buat macam tuh, i won't be here, my heroes n sista won't be there and my girls won't be at school now.

erti kata laen, KAMI MANUSIA, right mum ? :)
so, a very big hugggg for you!

mummy i love you and i'll never let you go
but if I have to hey I think that you should know
All the love we make can never be erased
And I promise you that you will never be replaced..
i love you, yes i do...
I'll be with you as long as you want me to Until (until) the end (the end) of time..


mummy,mummy..let's go that way la!!!
yes, saya anak ibu. memang saya suka pegang tangan kalau keluar dengan puan ibu. so?
just simple. you know why? 
i feel secured when i hold my mum's hand :)
you don't believe me hah? ok you can go back and try laa! :P

ibu, HAPPY MUMMY'S DAY! :D


**********************************************
why did i write the title with 'a day with lovessssss'?
yeah, here is d answer..
today is my adek kecil's birthday too yaww!



happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to nana,
happy birthday to you..
*claps claps*

guess la how old is she now?
some people said she looks maturer than her age.
but for me she is still and forever my baby!
ala muchuk muchuk baby!
*nana, i know you are reading this, macam nak bagi pelempang kan?
baek jangan nanti aku takmo dah korekkan telinga kau.oops!"

today she is only 13 years old.
yess she is!
tak caye?

nah ! budak sekolah okay ! :P

tis is my baby NANA..
dia nampak lembut but actually seorang yang agak keras kepala in my family .
if she says 'NO', it will be NO forever :P
tapi kalau rajen dia datang..
hamagahhhh!!
kat dapur tu, licin !
pinggan tersusun rapi, lantai pun boleh jadi cermin.
*over sangat tak? *

satu perangai huduh between me & her
i really love to take care the cleanliness of her ears!HAHAHA
rasa macam doktor pulak, bila ...
you know like handphone yang ada torchlight tu kan?
bila you on, then you tala the light into the lubang telinga and you can see the 'dust' inside.

hahaha memang i suka betul !that's how i show my love to her la kot ! :D
okay enuff said ! :P


and today i would like to wish you
HAPPY BIRTHDAY, sweetie!
don't notti notti ye!
study smart and gudluck for your life ! :D
ily, dear ! :P

*******************************************

okay,sesuatu yg sweet dari abg sy pagi tadi d FB..

-ctrl+right click-
tak sangka abang besar rupe rupenye dalam hati ada taman jugak :P
heee :)

(okayy entry yang sangatttttt panjang kan?fine. dah boleh rehatkan mata )

bubyee ! XD

Wednesday, May 04, 2011

which one is better meyh ?



assalamualaikum

tadi pagi poyo poyo gatal gatal try try pergi semua booth yang ada dekat expo pendidikan di IPG Kampus Darulaman, Jitra, Kedah.
tapi yang paling cantik menarik tertarik kau memang de BOMB adalah dekat pameran by Jabatan Sains dan Perpustakaan di library.
okay kite mula satu satu dulu, tapi semua menarik sebenarnya :P

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aku dapat ini !!!

taraaaaa !

ni dekat booth JAPIM tak silap
takde keje sangat lah kan.
HAHA

rest n go dekat booth koko keranchhh :P
ingat dah besar nak jadi cikgu tak boleh ke makan coco crunch?
boleh okayy!! :)


and
.
.
.
.
.
.

ala-ala pandai maen :)

skimus gilasss !

muahahahaha ! menggeletis je rasenye. so sekarang misi menukar profile picture di FB..haha. 
what-say-you?
nak letak gambar pegang gitar, macam ternpoyo la pulak. erm..
okay aku letak gambar yang macam noob giler tuh :P

*sebenarnya macam tak perlu mintak pendapat kan? tapi perlu mintak penampar ! HAHA.

got-to-go
buhbyee! :P


Monday, May 02, 2011

hello WORLD !



assalamualaikum :)

secara terpaksa dan rasminya, aku telah mengactivekan semula my FB account. cehh terpaksa lah sangat kan ?! 
WU~.. rasa macam baru kenal dunia ! :P

ok let me explain first. sebenarnya plan nak activate hujung bulan, tapi apakan daya, tahap kejealousan yang sangat melampau membuatkan aku terus rasa tergugat lalu menglogged-inkan email ke FACEBOOK. muahahaha! 
yelahh, majlis persandingan abang semalam : belah perempuan, tapi aku takde. 

ang boleh bayang ke tak bila tengok gambaq majlis semua WoW WoW belaka? o-em-jeyy !


and hasil daripada menjadi stalker terkemuka, dalam masa beberapa minit aku dah berjaya mengesave-image-as gambar gambar masa majlis semalam. wahh cantek kak ipo den ni haa. 
owang nogowi  :P

jom jom kita cekidaottt!


puan ibu harus diutamakan yee.

my girls

kakak ipaw den :) WELCOME.

big bro. HEMSEM YAWW!

alololo sweet jugak warna hitam-merah ni. HOT.FM ! :P

:)

*abang!!semoga berbahagia dan berkekalan dengan kak airin yaww! semoga tak banyak complicated things happen yaww! semoga dapat anak ramai- ramai yaww! tetttt! semoga bila raya balik rumah belah ibu yaww! eh, yang ni tak perlu kot. abang, u have to be an adil hubby ye !ceh,pandai la aku cakap!

erm tu je kot untuk sekarang. nanti yang belah lelaki, adeq pesan lagi ye. HAHA poyos!

till then, bubyee! :D