Sunday, May 08, 2011

8th May 2011 : a day with lovesssssssssssss :P


.assalamualaikum.

okayy seperti yang kita dah sedia maklum. today is mother's day right? erm, bagi aku everyday is a mother's day, cuma today is a bit special laa sebab every mother in d world are celebrated.kot? :D

"ibu,,ibu,,engkaulah ratu hatiku.."

siapa tak pernah dengar lagu ni?
ya,,you are a liar!
HAHAHA..

cube teka cube teka siapa ni?
eleh, tak payah nak bangga sangat lah kan kalau dapat jawab. 
yes, tis is my fuan ibu :)
my puan ibu is 2011-1962 years old,yet she looks younger than her age right?
*cewahh cewahh ayat amik hati.
(bu, nak kereta 1? memang kereta 20 sen dapat empat!!)

my puan ibu is a very cool lady NOW!
sebab? yaa,dulu puan ibu seorang yang garang!auwmmm!!

tapi bila semua anak- anak puan ibu dah meningkat dewasa,
puan ibu telah menjadi seorang yang sangat sporting, sporting, dan sporting!
pendek kata memang 'meresap ke dalam jiwa dan abis member lahh' :P

now i realised sebab apa puan ibu berlagak garang.
sebab kalau dia tak buat macam tuh, i won't be here, my heroes n sista won't be there and my girls won't be at school now.

erti kata laen, KAMI MANUSIA, right mum ? :)
so, a very big hugggg for you!

mummy i love you and i'll never let you go
but if I have to hey I think that you should know
All the love we make can never be erased
And I promise you that you will never be replaced..
i love you, yes i do...
I'll be with you as long as you want me to Until (until) the end (the end) of time..


mummy,mummy..let's go that way la!!!
yes, saya anak ibu. memang saya suka pegang tangan kalau keluar dengan puan ibu. so?
just simple. you know why? 
i feel secured when i hold my mum's hand :)
you don't believe me hah? ok you can go back and try laa! :P

ibu, HAPPY MUMMY'S DAY! :D


**********************************************
why did i write the title with 'a day with lovessssss'?
yeah, here is d answer..
today is my adek kecil's birthday too yaww!



happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to nana,
happy birthday to you..
*claps claps*

guess la how old is she now?
some people said she looks maturer than her age.
but for me she is still and forever my baby!
ala muchuk muchuk baby!
*nana, i know you are reading this, macam nak bagi pelempang kan?
baek jangan nanti aku takmo dah korekkan telinga kau.oops!"

today she is only 13 years old.
yess she is!
tak caye?

nah ! budak sekolah okay ! :P

tis is my baby NANA..
dia nampak lembut but actually seorang yang agak keras kepala in my family .
if she says 'NO', it will be NO forever :P
tapi kalau rajen dia datang..
hamagahhhh!!
kat dapur tu, licin !
pinggan tersusun rapi, lantai pun boleh jadi cermin.
*over sangat tak? *

satu perangai huduh between me & her
i really love to take care the cleanliness of her ears!HAHAHA
rasa macam doktor pulak, bila ...
you know like handphone yang ada torchlight tu kan?
bila you on, then you tala the light into the lubang telinga and you can see the 'dust' inside.

hahaha memang i suka betul !that's how i show my love to her la kot ! :D
okay enuff said ! :P


and today i would like to wish you
HAPPY BIRTHDAY, sweetie!
don't notti notti ye!
study smart and gudluck for your life ! :D
ily, dear ! :P

*******************************************

okay,sesuatu yg sweet dari abg sy pagi tadi d FB..

-ctrl+right click-
tak sangka abang besar rupe rupenye dalam hati ada taman jugak :P
heee :)

(okayy entry yang sangatttttt panjang kan?fine. dah boleh rehatkan mata )

bubyee ! XD

4 comments:

missleana said...

happy birthday 2 nana & happy mother's day 2 ibu ozie..

p/s:: ozie, ko leh jadik nurse la.. same perangai ngan farah adik aku la.. suka korek korek telinga org.... hehehehe

izzatizamburi :) said...

mucho gracias na! :P

aku boleh jd nurse or dy yg boleh jd cikgu pemulihan?kui3 :)
kirim slm kat dy.yess aku ade geng!hahaha

Nurul Sakinah Binti Sahid said...

cop abg ko...ha8

izzatizamburi :) said...

teringin nk jd madu kak ipar aku ye??
HAHAHA :p