Tuesday, June 28, 2011

okay sekarang dah ada idea! *boleh jadi tajuk jugak ek?erkkk takpaham*


assalamualaikum
*kalau iye pun tengah semangat nak tulis entry,salam wajib bagi :)*

entry kali ni,aku nak list out perkara perkara yang aku perlu buat sebaik sahaja nk jadi cikgu,perkataan kena skema dapat elaun nanti ! :D 

haaa!mesti ada yang dah salah sangka ngan aku? sorry laa plan kali ni, nak enjoy enjoy NOT INCLUDED! insyaallah.tapi taktau la pulak kalau terINCLUDED last minute!heee :D


dapat je elaun nanti :

(: keluarkan rm500, bank-in ke akaun Tabung Haji. bagusnya aku,,fikir masa depan kan?hah,sorry!bukan sebab tu. sebabnya hari tu takde duit so TERPAKSA keluarkan duit bank tu dulu dengan niat dapat elaun,nak ganti balek!hehe.

(: asingkan sejumlah duit seperti yang disarankan oleh puan ibu. kegunaan masa depan :)

(: mahu beli sportshoes baru sebab sportshoes lama tapak dah nak tercabut!hadoiii~ okayy yang ni kalau nak ikutkan boleh je beli sekarang, tapi still tak boleh jugak.nanti bajet lari :(

(: nak beli printer. kegunaan jangka masa  panjang.PERLU !

(: nak beli kasut kuliah yang flat ! payah la nak guna kasut tumit jeww g kelas.penat tau tak?nanti dah jadi official teacher baru laa boleh beriye-iye kan? sekarang tak perlu lagi :P

(: nak beli handphone yang power sikit boleh? tapi yang ni macam tak nampak sangat kepentingan walaupun mmg ada kepentingan. sebabnya sem ni memerlukan banyak recording tentang sounds. alam laa, haiwan laa, ape laa.. yelaa,memandangkan sekarang ni 70% of my classmates guna hp torchlight kowt! sejenis jewww semua.aku pun dh musykil nak record guna apa. hmm..yang ni KIV dulu laa,kalau betul betul perlu baru nak beli  >.<"


rasanya itu je kot buat masa sekarang. nanti dah ada benda baru yang penting,aku list out lain. harap harap boleh ikut plan nih :D

*notakaki: agak agak kalau pengarah or timbalan pengarah baca entry aku yang ni, dia cakap ape? hehe :P

lately




assalamulaikum

aku just nak cakap yang sedemenjak ni aku rasa sangat malas nak update blog!hadoi..serius macam takde mood doe.. and even now aku siap boleh update blog sambil berdiri and updating these nonsense entry!haih~

notakaki : cuba bagi aku semangat siket .

Saturday, June 25, 2011

.simple but not easy.



assalamualaikum

".. Guy and girl become friends, guy likes girl, girl likes guy, nothing happens because both are afraid that if it goes wrong and they lose each other forever .."

the end 

Friday, June 24, 2011

alhamdulillah aku bersyukur ya allah !

.assalamualaikum.




alhamdulillah semalam aku dah cek online result untuk sem ni. walaupun aku tak dapat the highest pointer, aku tetap bersyukur !alhamdulillah jugak sebab semua students dalam kelas aku dapat 3.00 ke atas.well done,guys! :D

sebelum result keluar, aku betul betul tak yakin aku boleh dapat 3.00 sebab soalan agak susah kot. puan ibu kat rumah tu pon dah siap gabrah semacam jeww.hehe sorry bu for making you feel dat way! :P
erm,,lepas ni serious aku takut nak main main lagi. aku dah rasa betapa cuaknya bila orang lain cakap pasal kesan buruk tak lulus exam !huh~
dan betapa jelousnya bila tengok result orang laen yang ada dapat 4 flat!gila hebat doe~
papepun, aku yakin ni semua pengajaran untuk aku dan kawan kawan yang lain :)

amin amin ya rabb ! :)

Monday, June 20, 2011

menghitung hari



ehem ehem assalamualaikum :D

one two !

menghitung hari,
detik demi detik,
masa ku nanti apakan ada,
jalan cerita kisah yang panjang,
menghitung hari...

dah sudah ! yaa,im waiting right now!waiting for my result to be announced! next week insyaallah.
serious rasa tak sedap hati sangat sangat. takut dan cuak sekor sekor masuk dalam perut ni.
:(

Thursday, June 16, 2011

WAD what a day !





assalamualaikum

malam tadi g usha gerhana bulan. cik rezzzza laa,iye iye suruh aku tengok luar.mula mula aku macam cuak jugak 

"bia betol dy nih,dh nak kul 2 kot !"

fine aku tak pegi. tapi dah kalau namanya izzati zamburi, tak sah kalau tak rasa curious !

hold 'ctrl' n tekan right click utk lebih clear :P

mana tak curious? dah kalau sampai ayam kat umah dy pun berkokok?ini tak boleh jadi ! so, dengan beraninya aku bukak langsir bilik. tak lama pun, kejap kejap jeww!cuak jugak takut laen pulak rupa bulan yang aku nampak!hehehe :P
okayy mmg betul pun.dah macam subuh nak dekat pagi.terang benderang jeww kat luar :)


*******************************************************



so, lepas settle wish birthday kat birthday girl n birthday boy, aku pun masuk tidur :)

habis lah cerita WAD what a day aku..HAHAHA mesti tak rasa berbaloi bila baca kan ! :D
AAK? ade aku kesah? :P

notajari : sejaksejak dah pandai buat prt sc nihh, rasa macam best jeww nak guna selalu! :)

OK laa NOD ! nak out dulu! *elok laa semua ayat kau nak singkatkan*
daaa~

Wednesday, June 15, 2011

advance wishes :)



semekommm...
NO IT'S NOT RIGHT !
assalamualaikum
*will be much better*

and today im going to tell the world about my June babies!wahahaha!
so,let's begin with the first winner!yeahh,mmg tak perlu :)
cik keyna

nurul sakinah or keyna or anak pakcik sahid or rumet cik ckin or bakal cikgu PK or budak ipda or statemates :D
and here comes her twins

incik adib

muhamad adib or adib or BMX's lover or ex rumet zhaf or IT man or budak UNITEN or girl's hunter!*hahaha* :)

they came in to see the world on 16th June 1991 yaww! five months earlier than me the young lady. heee~


puan ibu

next baby was born on 18th June 1962 ! pn rafidah bt abd aziz.yeahhh, the most beautiful lady in my heart, my mum *enough said* :)

incik luqman
 
anddd the 4th baby is my classmates or ganurian or 'biaq p kat depa' man! mohd luqman,so called as 'man' was born on 19th June 1990, 1 year and 5 months before me :P

so babies, i would love to wish u olls sepatah dua kata 
*ucapan harus bahasa melayu supaya kesalahan penggunaan bahasa inggeris tidak terserlah*

>3 selamat mencapai umur yang lebih matang.heee :)
<3 semoga panjang umur dan murah rezeki *ayat biasa tapi perlu doakan jugak*
>3 semoga berjaya di dalam hidup
>3 semoga mendapat kebahagiaan di dunia dan di akhirat
<3 semoga u olls pun doakan kejayaan saya *tetibe*
>3 cik keyna : semoga awak berjaya belajar berjimat dan kurangkan shopping sem depan *aku baca luahan kau kat fb.haha*
<3 incik adib : semoga awak menjadi orang yang berjaya dalam kalangan orang yang berjaya pada masa akan datang *kata dah order Dodge Tomahawk kan? *
>3 puan ibu : semoga rezeki kita sekeluarga dimurahkan, dapatt pergi naik haji cepat siket :P
<3 incik luqman : semoga awak berjaya mempelajari teknik meniup belon yang berkesan.*pasni budak kelas boleh kumpul duit bagi hadiah belon banyakbanyak untuk ko kottt *.haha takde la takde la..semoga awak menjadi anak yang soleh sehingga ke akhir hayat.cewahh!tataw nk wish ape :P

notakaki : walaupun aku tahu ada antara babies nih yang baca n ada yang tak baca blog nih..aku nak tulis jugak. sebab aku suka bulan Gemini ni :D

okay laa dets ol :) not feeling well lah today , fuhh kanan fuhhh kiri,insyaallah semua yang d doakan,dapat dimakbulkan. aminnnnnnnn :D


Tuesday, June 14, 2011

i know that you are waiting for meyhhhhh~



assalamualaikum

kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang..
haaa..tu tagline siapa??
maria elena??yaa betol!!!!
Wu~kelasss kau, maria!!! :P

okie dokie,,cite terbaru yang mak dapat siang tadi.
dari cik milah kitewww
auuwww!menghayat hati you!
apa apa? ce cite ce cite!
*syok sendiri kau nyahh*

bukan laa nak busybody 
*suara harus sengau sengau siket bagi menjiwai watak*
tapi nyahh, mak rasa kesian sangat dengan seorang artis hensem nihhh
siapa??
hehe opkoss laa my future hubby!
*wahhhh,kelassskau nyahhh!*


incik Jimmy Shanley !
kau try la baca ni nyah, sedih tak sedihhh!

takpe laa mungkin itu semua ujian untuk dia
hm,,,tunggu mak lettewww! :D
*takpe lagi 4 tahun jewww*

okayyy laa mak nak tido la nyahh.
love u ollllsss! :D

Friday, June 10, 2011

automatic kau nampak handsome dan osem ! :D



assalamualaikum

motif aku berblog hari ni adalah untuk membincangkan soal lelaki
almaklumlaa sejak cuti ni, banyak tempat jugak aku keluar berjalan ngan family, membe mahupun cousinz.
anddd baru aku perasan banyak betul lelaki  peliks peliks kat luar tuh..HAHA

okayy sebenarnya intro macam xkena la hoi !
aku just nak cerita pasal lelaki hensem dan osem pada mata akuh..

actually bagi aku, seseorang lelaki tu tak perlu risau bila dianugerahkan rupa paras yang tak menawan atau senang cite macam muka tak siap laa. hehe :P
sebab bukan semua perempuan memandang rupa paras okayy!

-bagi aku, lelaki yang ada ciri-ciri di bawah dah cukup osem dah-

(: menghormati orang tua tak kisah la mak kau ke mak aku ke makcik ke pakcik ke jiran sebelah rumah ke yang penting lebih tua.

(: tidak MEROKOK! kan elok kalau duit nak beli rokok tu disimpan?kumpul berapa tahun, dah boleh dapat kereta sejibik!hehe :D

(: sentiasa menjaga kekemasan segala jenis rambut. sideburn harus pendek. jambang mambang harus sentiasa di adjust. sebab serius serabai kalau biar panjangpanjang! tapi kalau ada kumis siket, osem jugak. heee :P

(: suka pakai kaen pelikat + baju melayu bila nak ke masjid. auuwww aku terpikat dol !

(: pakai songkok atau kopiah bila solat .

(: salam cium tangan dan laga pipi dengan emak bila nak keluar atau pulang dari mana-mana

(: berpandangan jauh dan matang. takde la semak pikiran selalu sebab pandai cari jalan penyelasaian  :P

(: FAMILYMAN . ganteng banget sihhh !

(: suka tersenyum . baru laa orang tak takut nak dekat kan ? :P

(: pandai buat kelakar yang menyenangkan hati. kalau lebihlebih sangat pun, meluat jugak jadinya!

(: caring gila kat pasangan tapi tak tunjuk sangat. haa yang ni memang sweet! auumm!!heee :D

(: ringan tulang. kalau muka vouge-da-vass tapi pemalas tak bagus jugak..hm~

(: pandai bagi nasihat

(: melindungi bukan mengongkong pasangan

kalau nak list kan, sampai esok lusa tulat tunggang terbalek pun tak habis! tapi serius taww, nak jadi lelaki yang hensem dan osem tak semestinya kena ada badan yang sasa macam ini
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
geli mak tengok pic ni nyahhh~
ahhh tak payah! badan macam Aaron Aziz cukop!HAHA takde lahh! badan camne pun tak kesah asalkan dalaman dah hensem :D

*sape sape ade terjumpa kaum adam yang mempunyai ciri di atas, sila rekemen kat saya. nak pergi masuk meminang! HAHA :P  serius perigi cari timba kan?
ahh kesah apa,, bak kata Diana Amir dalam cerita 3,2,1 Cinta yang bakal ditayangkan di pawagam pada 16 Jun ni..
"hensem doe timba aku!"
:))

daa~


Wednesday, June 08, 2011

Bulan Rejab Bulan Allah :)

Assalamualaikum
salam Rejab untuk semua
walaupun dah nak dekat seminggu bulan Rejab bermula,
aku nak jugak blog pasal bulan nih.

dulu dulu waktu kat ostel, warden slalu bagi tazkirah lepas solat maghrib.
selalunya memang aku malas gila nak dengar.
ngantok memanjang!
tapi first time aku betul betul tertarik dengar tazkirah tu masa tazkirah tajuk pasal
BULAN REJAB BULAN ALLAH diberikan :D

sebelum sebelum tuh aku ingat bulan Ramadhan jeww yang dapat keberkatan
tapi aku silap.
bulan Rejab pun bestt taw!
tak caya, baca nih.
khidmat pakcik google diperlukan yee sebab aku tahu aku tak berapa arif :)

Fadhilat Berpuasa di Bulan Rejab

* Puasa sehari : seperti puasa empat puluh tahun dan diberi minum air dari Syurga dan mendapat syurga tertinggi (Firdaus).

* Puasa dua hari : dilipatgandakan pahalanya.

* Puasa tiga hari : dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan).

* Puasa empat hari : diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajjal di hari kiamat.

* Puasa lima hari : aman daripada azab kubur.

* Puasa enam hari : keluar kubur dengan muka bercahaya.

* Puasa tujuh hari : ditutup daripada tujuh pintu neraka.

* Puasa lapan hari : dibuka baginya lapan pintu syurga.

* Puasa sembilan hari : keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH tidak ditolak dia masuk syurga.

* Puasa 10 hari : Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titi Siratulmustaqim pada tiap-tiap satu batu di hari kiamat.

* Puasa 16 belas hari : akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.

* Puasa 19 belas hari : dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.

* Puasa 20 hari : diampunkan segala dosanya yang telah lalu. Maka mulailah beramal barang yang tinggi daripada umurnya (pembaharuan umur)

see?20 hari pun,ganjarannya punya lahh hebat! apatah lagi kalau 30 hari kan?
renung renungkan dan selamat beramal ! XD

Sunday, June 05, 2011

untitled



-i tell you-



...one of the toughest parts of life is deciding when to give up or try harder..



-got it?THANK YOU- 

 

Saturday, June 04, 2011

X-MEN vs KungFu Panda.


assalamualaikum

huhh penat!
just came back lepas ber'dating' kejapp dengan incik anep bengong~

oopss!bukan boyfriend mahupun scandal okayy!
just a friend. a close friend of mine :D

bukan selalu dapat hang out samesame.
sekali lagi dimaklumkan cuti U and IPG laen laen :P
*redha~

so,seawal pukul 10 dah gerak keluar rumah.
cadang nak tengok cte KungFu Panda



boleh pulak mase fikirfikir tuh

"aku rasa kita boleh tengok KungFu Panda doe!jimat siket.bayar untuk aku sorang je.untuk kau sah sah free,sebab kau pelakon utama "

what-the-fish??

****************************

namun disebabkan niat nak sakitkan hati aku, Allah tu Maha Mengetahui.
yg available just X-MEN je!wakakaka :)
so,,layan jela..

erm not bad la..just awalawal macam bosan siket.
dh sampai klimaks,mmg best ah! :P

****************************

then,pergi Giant pulak.
beli barangbarang nak balek U c anep ni haa.
serius macam zaman budak sekolah.

yang geramnya,lepas solat zohor boleh pulak sandal aku putus!
tak pasalpasal melayang rm30 aku~

****************************

before balek , gi Secret Recipe kejap
lepas beli kek take away,balek la kitorang~

*gambar takde langsung!lupa nak ambil.
ohh sepatutnya ada,tapi gamba curi curi aku duduk sebelah patung Panda!shitto giler!~

kesimpulannya,terisi jugak waktu cuti aku siket :P
erm,,cik aen kje,cikgu fadhli pulakk kje nk nyombong je cuticuti nih. nak tak nak,keluar ngan c anep ni pun kira jadi laa!huhu :P

DATSEOLL FOR TODAYYY.
baibai ! XD

Friday, June 03, 2011

best kan ??



assalamualaikum

hmph~
memang best bila family kecoh kecoh
nak book tiket ke Kuching untuk januari tahun depan
dan aku?
-sory takde cuti untuk awak-
alahaii naseb badan laa nak jadi cikgu..
cuti pun tak sama macam budak budak U
...T_T...


Wednesday, June 01, 2011

ce bagi pendapat siket :D



assalamualaikum

waktu cuti cuti camni
rasa bosan pulak bila takde aktiviti.
malam tadi dah me'nyumbang'kan suara sampai 10 lagu
kat Ole Ole Shah Alam
terjumpa pulak cik reza and cik miniy!
haha :D

ni kejap lagi cadang nak gi keluar pulak :P
nak watpe pulak ek?
nak maen game jela..
beli token banyak banyak,enjoy lama lama!
HAHAHA
*evil laugh :P

so lepas ni,
ce cite nak wat apa pulak?
lagi dua minggu dok umah nih!
haih~

:D