Thursday, July 14, 2011

gedik



assalamualaikum

tajuk kita pada hari ini berkenaan dengan perkataan GEDIK.
apa dia murid murid ....?
geeediiiiiiikkkkkkkk~

pandai.tepuk tangan ramai ramai!! :D

semalam dok komen komen d FB dengan membe pasal gedik.
tiba tiba dia bagi statement


"siapa kata lelaki tak suka perempuan gedik? lelaki just tak suka kalau kegedikkan tu ditonjolkan"


jap jap! kau ni paham ke dak maksud perkataan gedik nih?
jadi pelik pulak aku bila baca ayat kau nih.
kiranya perempuan baek yang sopan pun kau label gedik ah?
cuma bagi kau tu gedik yang tak ditonjolkan?macam tuh?

ohh maybe kau musykil dengan maksud perkataan ni kan?
ok kawan.let me explain it to you :)

gedik tu maksudnya bila seseorang tu bercakap dengan gaya yang terliuk lentok macam tulang patah.suara yang ala ala manja padahal kalau dengan kaum sejenis,nauzubillahhhh! tobat nak cakap lembut macam gitu. lagi..yang suka mencari perhatian orang lain dengan kelembutan dia. yang paling pentingggg, selalu bajet macam ada orang nak usha dia jeww so secara tak langsung, bila keluar jeww dari pagar kaum hawa, dia pun start la lakonan macam artis terkenal seluruh dunia!

okay paham? kalau tak paham takpe. boleh text saya. kita sembang laen! :)

sekian definisi gedik dari saya.

notakaki : tahu watak yvonne dalam cerita Nora Elena? haaa tu la GEDIK :P

ok bai ! XD

2 comments:

Ieyka said...

haaaaaa, sy suka dgn definii awk bg tu ozie... nama pun gedik, xde maknanyer utk perempuan baik kan??? hehehhee.. lawak la "member" awk tue... :p

izzatizamburi :) said...

haha yess 'member' sy tu mmg lawak :)