Sunday, July 17, 2011

my 48 hours in Langkawi :D

assalamualaikum

hai semua?long time no see huh? :)
ya lorrr.busy ma~
hihi :D
 
okay macam yang i dah bgtahu dekat previous entry kan.
i spent my weekend in Langkawi.
hoorayy hooray !
ok stop it sebab bukan nak seronok.
actually kitorang kne cari sponsor laa.
untuk program Bina Insan Guru sem ni
sem 2 PISMP yang bertemakan khidmat masyarakat
di Rumah Anak Yatim Yayasan Saad,Perlis.

so, i pun ikot la cik syida kiteww balek to get the sponsor.
masyukkkkkk wa cakap lu!
jalan sana jalan sini, pergi buat muka tebal sikit
finally we managed to get RM225!
alhamdulillah :)
okay la dari tak dapat langsung kan? hehe :P

lepas puas hati dapat hasil, petang tu cik syida ajak gi umah makcik wa dia pulak.
untuk???
yeayyyy!!kait buah rambutan!!!
i punya la excited sampai sanggup patah balek ke rumah semata- mata nak amik camera .

yeahh tarik cek kak,tarikkk :)

asingkan buah dari daun
hasil terkumpul :D


okay untuk pengetahuan anda anda,proses mengait ni nampak je senang.
padahal...payah kot!dengan nak kawal galah tu lagi,berat kot!

lepas dah buat syok sorang sorang, makcik wa cik syida ni suggest pulak g panjat pokok rambutan.
i pun apa lagi? tuan rumah dah bagi kebenaran.
mana nak lepaskan peluang!HAHAHA

so hasilnya? dua beg guni kami angkut naek feri balek ipda semalam!
sampai sakit sakit laa jugak lengan i tergeliat sikit!huhu.
*ohh bukan guni ye, BEG GUNI. yang besar punyaaaaa!yang ade gambar comel comel tuh?huhu..anyway,thanks a loadsssss buat cik nani kitewww sebab tolong angkat beg guni jugak!hihi..

masa masa laen i pulak memang i tak boring ahh even i sorang jeww yang ikot cik syida balek kali ni.huhu :D
thanks to syida's family sebab sudi layan saya :)



okay i love Langkawi! :D

notakaki : serius aku jadi batak sekejap pasal rambutan. siap boleh petik then terus makan lagi petang petang. syokkkkk!manggis pun ada taw!tapi suka rambutan jugak!okay haruslah aku batak,rumah aku ada pokok mangga jewww..huhu :D

No comments: