Saturday, July 09, 2011

tips nak dapat buah moktan free :D

assalamualaikum !

PERHATIAN KEPADA IPDARIAN

well macam yang kita taw,sekarang ni kan tengah musim buah degheyan durian and moktan rambutan and todayyy i'm gonna share with you guys macam mana nak makan secara free. nak taw? jom baca !hahaha 
*evil laugh*

okayy sepertimana yang kita taw kan, depan asrama ni kan ada kawasan perumahan. haaa kalau rasa teringin nak makan buah free boleh la gi jalan petang petang kat situ. bila lalu je depan rumah yang agak agak buah moktan tengah merah tu, buat buat la cakap

"huisshhh merahnye buah moktan dia...sedapnya..dah lama tak makan moktan..."

tips ni lagi berkesan kalau ada orang kat luar rumah tuh..kalau agak dia tak dengar, boleh cuba cakap ayat ni sekali lagi dengan lebih kuat. heee :D

tips kedua. pastikan anda membawa rm5 sebagai back-up :)
kalau nampak ada makcik or pakcik dok sapu sampah depan rumah, dengan muka tak malu boleh pergi kat dia dan cakap

'assalamualaikum mcik, kalau kami nak beli buah moktan ni boleh dak?'

haha untuk pengetahuan semua, orang jitra ni baik baik. 98%  akan bagi respon camni..

"ampa nak ka? bulehh aih..amek ja..banyok tu..mcik tak laghat nak makan dah haihh..toksah dok bayaq laa..kalau ampa tak ambek pun,mcik bukan makan sangat..busuk lagu tu ja nanti"

see....?

okay. sejauh mana kebenaran kata kata ni? aku jawab
sejauh penghujung dunia!cewahhh!
sebab semalam aku dan para peminat dah berjaya buat trick ni . tak pasal pasal kenyang moktan petang semalam!hahahha..

haa..nak try letteww! :D

notakaki : tapi jangan laa publish entry aku ni kat mana- mana. nanti kantoi pulak. kang tak pasal semua pokok togel jeww takut budak ipda buat trick ni ramai- ramai! hahahha :DD

4 comments:

missleana said...

hahaha...aku nak try lah...hehe

izzatizamburi :) said...

ok mekna..
buat jgn tak buat..
nak2 pulak ktorg x g jalan petang ni..
xde la saingan..
ohh,tapi law ade jumpe dak ipda laen,kem slm yeww!hahahhaha :DD

Anonymous said...

hihi...len kali kita wat keja 2 lg.da rzeki lebih bley mkn degheyan plak. :)

_org cute_

izzatizamburi :) said...

eleh cik anon nih,,igt org xkenal la tu!huhu :D
okay mek syu!jom2 pakat jalan petang..save bajet utk mkn mlm!hahahha :D