Wednesday, November 30, 2011

LINTAH? menarik ;)


assalamualaikum

hari ni gua nak bukak cerita pasal lintah. oopss! agak yekks (!) di situ.
takde lah, tadi kat facebook ade pulak ex-junior gua buat pameran muka dia buat rawatan lintah.

si lintah yang  'membesar bagai johan' !


OH EMM JEYYY! agak cool di situ!
gua pun mula lah berangan nak try jugak :D
pernah gak gua suarakan hasrat di hati nak buat rawatan nih kat membe membe gua, kat puan ibu gua .. tapi respon yang gua dapat agak tidak memberangsangkan.



gua ni memang suka try benda pelik pelik. contohnya, gua teringin nak try makan ulat sagu. atau juga dikenali sebagai ulat mulong. (kalau tak silap gua la. kalau salah, maksudnya gua dah tipu lu orang. gua mintak maap awal awal. nak kepastian, cuba tanya orang Bumi Kenyalang lah senang. heeee ).


gila mahal. kalau beli durian pun dah lepas 4 biji :)

haaaa.. kalau nak tahu, inilah rupanya ulat sagu. masa pergi Sarawak hari tu, ingat nak try kalau jumpa. sadisnya kisah gua kat sana, tak jumpa lah pulak . dengar dengar cerita, ulat ni rasanya agak juicy. haish. cool cool !

oh sudah! gua dah lari topic nih. okay berbalik kepada rawatan lintah. erm ermm betul ke rawatan ni berkesan? dengar dengar lintah ni menyedut keluar darah kotor? masalahnya sekarang, apa yang gua pernah baca, dalam badan kita ni tiada darah kotor (?). aku ulangi TIADA darah kotor. segala jenis darah yang terkandung dalam badan kita ni semuanya ada function tersendiri. kecuali lah darah yang keluar dari badan perempuan tiap- tiap bulan tuh . please excuse us :D

betul ke macam tu? habis tuh, yang kes orang pergi berbekam tu, apa pulak? dalam Islam pun, ada apa orang berbekam? katanya, menggalakkan pembersihan darah melalui kulit. hah sudah. gua dah confuse sekarang!

ada pulak satu dua kisah gua pernah baca pasal rawatan lintah ni ialah bila ada seorang makcik ni, matanya bengkak bengkak lepas buat rawatan ni. katanya ada jangkitan kuman kat dalam darah. lagi satu pasal seorang lelaki yang mengalami bengkak muka lepas buat rawatan ni. haish seram seyhh gua dengar! cukup lah dulu gua pernah bengkak muka akibat allergic. untuk pengetahuan, gua ni tak boleh makan udang mahal. nanti gua jadi gatal gatal satu badan. so, gua makan udang murah murah je. gua ni senang nak jaga. untung bakal laki gua. see ? gua ni sangat down-to-earth orangnya! teheee :P


so lepas gua buat pandai mengkaji sana sini pasal rawatan lintah nie, gua nak buat satu konklusi. izinkan saya yang berhormat (?). 
gua rasa lah, sebenarnya kegunaan lintah ni menyedut darah kotor memang betul. cumanya, kandungan darah dalam diri individu tu sendiri sama ada bebas daripada jangkitan kuman ke tak bebas ke kan. entah entah kes muka kembung tu sebab dah memang darah kat muka makcik tu berkuman tak? sebab tu lah bila lintah tu menyedut muka beliau, terhasil lagi satu fenomena darah kotor yang bergabung dengan darah berkuman. entah entah, 2- 3 jam lepas lintah tu sedut, lintah tu pun meninggal sebab tersedut darah berkuman tak? HAHA okay fine. gua sudah cipta teori sendiri. janganlah lu orang percaya sangat. gua memang suka gebang gebang nih :P


dah lah. gua nak pergi survey jap mana mana tempat yang gua boleh buat rawatan nih. ada cadangan? apa lagi, kongsi lah dengan gua!

notakaki :: 'gua' ganas tak hari ni? kecut tak ? baik 'lu orang' kecut, kalau tak ... gua tabur lintah kat depan rumah lu orang jap lagi!  =.="

wordless wednesday *3*


assalamualaikum






IT'S ALL ABOUT DREAMS
.:: i'll be there ::.



notakaki :: ada sape sape nak sponsor? sangat dialu-alukan :)  ouh!birthday abg kecil hari nie. happy birthday bro! hv a blast! :D


Tuesday, November 29, 2011

" I dengar.. U tak sihat? "

assalamualaikum


my headache is seriously killing me! penyakit lama datang balik. kenapa eh? nak kata tension, dah berbahagia bercuti kat rumah. nak kata apa lagi? haish, tak suka la. tak larat nak makan panadol. rasa macam nak deman tapi tak demam pun. 


tadi tengah berfacebook tiba tiba sakit kepala datang. perghh mencucuk gila. terus baring and tidur. bila dah bangun macam okay sikit. tapi tak sampai setengah jam, sakit balik. aku ni dah kenapa? kalau cakap tak cukup tidur, memang auta la jugak. sebab cuti cuti camni,, memang harapan la aku tak tidur lepas subuh kan? hehe oopss! kantoi..


.......................

seronoknya kalau dapat hidup kat tempat yang tinggi =.=

... 11 years 9 months 2 weeks 1 day ...

assalamualaikum




i really miss you ... 
i do ...



notakaki ::: scroll down your mouse to the bottom of this page to get what i mean.. please pray for HIS blessings to my hero :')

Monday, November 28, 2011

born to be a PLAYGIRL ;)


assalamualaikum wbt ;)
playgirl? wuhhh! kau hado ? hehehe :D

so guysss, perkenalkan boyfriends boyfriends saya!

Lee Dong Wook

Jae Hee


Jang Geun Suk


Siwon


dan yaaaaang paaaaaaling boyfriend adalah...jeng jeng jeng!!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

TARAAAAA!!!

Lee Min Ho!!
oh yeahhhh!! i heart Lee Min Ho sesangat! huh koya di situ~


kalau u olls nak tahu, i olls jumpe boyfriends boyfriends nie ofekos la kat korea! yeahhh, bukan nak riak tapi selalu la jugak pergi ke Korea tu kann..*cheese*
bukan susah pun nak gi sana.. tengok cerita korea, automatic rasa macam dah ada kat sane! hwahwahwa.. okay FINE sudah melayang jauh.

oh man! i'm SOOO K-POP meyh? haha sorry sikit! tak sampai tahap tu :D


notakaki ::: siapa muka macam boyfriends boyfriends di atas? jom kenal? hikhikhik :P

Sunday, November 27, 2011

OLE!


assalamualaikum wbt :)

baru balik dari kampung petang tadi..semangat nak tengok bola punya pasal! haihhhh!

dah syok gila dapat 2-0, agak hampa kejap bila Bahrain mula bangun menjadikan 2-2.. still relax, harapkan penalti tapi alih alih bila Bahrain sumbat lagi satu gol, i was like WHAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??

hm...kuciwass tapi takpe. macam biasa! KFCM handsome! HAHAHA :)

notakaki :: saya takmo jadi 'lalang'..kalah ke menang ke, player Malaysia tetap di hati! :))

Thursday, November 24, 2011

fuhhh!!


assalamualaikum!
just finished berdramathon cerita City Hunter! ohmyyyyy lepas nie pasti aku rindu dengan Lee Min Ho! fuhhhh~

duduk kat rumah nie best la jugak kan? boleh buat sesuka hati je.haha kenapa tiba tiba masuk topik nie aku pun tak faham :)
yelaa kan, macam adik kecik aku ni haa..setiap hari mandi tak sah kalau TAK lepas pukul satu petang. aku pun join sekali kekadang..ngehngehngeh! syok gila kot! okay then...


notakaki ::: nak packing barang sebab esok nak balik kampung! best best best! jumpa cousinsss! best :D

Wednesday, November 23, 2011

saya dah agak dah! ngeh ngeh ngeh~


assalamualaikum

macam yang aku cakap kat entry yang lepas tentang kemenangan Malaysia masa lawan Indonesia hari tu. hari ni bila Malaysia kalah 0-2 dengan Syria, masing masing letak status penyedap hati kat facebook. hikhikhik..kelakar betul laa. macam ada sorang membe nie..

typo * mlm ni *


ayat aku pulak? macam biasa la kan. takde la rasa down sangat. 
" menang kalah adat pertandingan kot. chill sudah :) "
tapi aku macam pasti je. mesti ada warga Indonesia yang tengah gelakkan kita! 
haishhh, takmo takmo takmo..takmo nakal nakal..emak marah kan..huhuhu :D


ada sorang membe aku ni pulak, aku setuju 100 peratus dengan status yang dia letak kat facebook tadi.


SERIOUSLY. jadi individu yang menjadi harapan orang ramai bukan mudah. kadangkadang kita dah letak sepenuh effort kita tapi dah kalau rezeki takde nak buat macam mana kan? so kita yang penyokong nie patutnya kena la faham situasi dorang. jangan maen sedap hati je cakap dorang nie macam macam. 
okay ?


notakaki ::: ahad nie Malaysia lawan Bahrain pulak. sila la terpacak depan tv bagi support :D
Malaysia Boleh!!


addicted

assalamualaikum




okay sekarang aku dah addicted dengan cerita Tentang Dhia ! at first tengok cerita tu takde la menarik pun. sebab Nora Danish yang berlakon. lagi lagi bawak watak bertudung. ohmyyy serious nampak fake gila!  mintak la lepas berlakon ni, tudung tu memang terlekat di kepala..hehehe..tapi bila dah beberapa hari follow cerita tuh.. not bad jugak la kan. lagi pulak Adi Putra nampak segak semacam je kat cerita tuh. awat tak tau? huhu..
but still, yang tak bestnye cerita ni ditayangkan waktu maghrib 7-8 malam. tapi nasib baik la duration iklan tv3 tuh lama sikit tak macam astro. so, boleh la aku tunaikan apa yang wajib dilakukan :)

cerita nie mengisahkan tentang seorang gadis kampung bernama Dhia yang telah bertunang tapi jodoh tak kesampaian. tapi sebab doa yang tak pernah putus terhadap Allah swt, Dhia dipertemukan dengan seorang lelaki bandar yang kebetulan sedang mencari jodoh.

dua background yang berbeza. ohmyyy aku dapat rasa dah. mesti cerita nie best ! standard cerita melayu la kan. mesti nanti ada konflik keluarga sikit, fitnah sana sini tapi at last hero and heroin 'berdua bersatu'.. ecewaahhhhh!

okay malas nak kupas lebih lebih. aku belum berhasrat lagi nak berkecimpung dalam bidang yang sama dengan Nujum Pak Belalang nak main tilik tilik masa depan pulak kan? hehe. nak tahu kesinambungan cerita ni, jom lah tengok! isnin hingga khamis jam 7-8malam! :D

notakaki ::: woot woot! tengok tv, tengok jugak! solat maghrib jangan buat lupa pulak! peace ! XD

MAKE UP? sorry we don't need it.


assalamualaikum

perempuan. dalam sibuk sibuk zaman milenium nie masih ramai girlfriends girlfriends yang susah hati sebab tak cantik. merungut sana sini dekat facebook lah, tagged lah, twitter lah. apa yang seronok sangat nak cantik, aku pun kurang faham. 

heyy c'mon lah girlfriends! sampai bila? don't worry laa. kita semua dilahirkan cantik kot. and you know what? everyone is beautiful BUT not everyone can see it. and perkara yang paling penting untuk cantik bukanlah melalui barang mekap yang beribu riban tuh. cukup lah dengan menyerlahkan inner beauty di dalam diri. nak tahu macam mana? sangat mudah dan tak perlu guna modal satu sehen pon.okay lets check it out!

be kind. cheerful. concern. sense of humour. polite. intelligent. humble. respect. generous. caring. ouhh! too much to be listed! dan yang paling penting BE YOURSELF!



sebenarnya, muka kita nie seriously tak bawa apa apa makna pun. kau buatlah plastic surgery ubah muka macam taylor swift pun tapi kalau inner beauty kau tak reti nak develop, orang still akan pandang sebelah mata je kat kau. jangan ingat bila muka lawa sekarang, kita akan lawa selamanya. ingatlah. nikmat di dunia nie bila bila je Allah boleh tarik.

wardina safiyyah. aku salute dengan wardina sekarang. kalau dulu, lawa memang lawa tapi kosong. sekarang? dah la lawa, pegangan agama phewww! alatan 'make up' yang dia guna sekarang memang mantap. lagi menambahkan kecantikan dia! twitter dia memang sangat berbaloi untuk di follow. setiap hari ade je input positif yang dia tweet. it's good then! ;)
jom follow ramai ramai! :D

notakaki :: agak agak tolong pomot twitter wardina ni, dapat komisyen x? hehe peace! XD

Tuesday, November 22, 2011

aauuuwwmmm!!!!


assalamualaikum

Malaysia VS Indonesia - Final Sukan SEA ke-26

proud to be Malaysian!
yeahhh Malaysia memang sentiasa boleh!
i heart my Harimau Malaya!
auwww! KFCM memang hebat!
ayat-ayat biasa kalau Malaysia menang bola..

cuba kalau kalah?
elehhh..Malaysia bagi chance je tuh...
ermm, mungkin bukan rezeki Malaysia nak menang kali nie..
relax la.asalkan Harimau Malaya tak maen kotor..
huhu..masing-masing letak ayat bajet nak sedapkan hati jew :D

well, apa yang aku cuba sampaikan sekarang ialah aku tak kira la whatever happen, Harimau Malaya is forever the best! Malaysia menang 4-3 melalui sepakan penalti. sengit dan tengit gila kot weh! memang terharu gila masa bola yang last dari player Malaysia TERbolos masuk ! alhamdulillah..kalau dah memang tercatat Harimau Malaya nak menang, menang jugak jadinya..kun fayakun kot! :)



TAHNIAH DAN SYABAS!
berbaloi aku bersengkang mata tahan ngantuk tadi! 

notakaki :: to all indonesian, KALAH ATAU MENANG ADAT PERTANDINGAN.. jangan jadikan kekalahan kamu sebagai dendam kepada warga Malaysia pulak ea.. peace! :D



Monday, November 21, 2011

HAHA ape punya nama laa belog kau nih..


assalamualaikum..

yeahh right! ada yang ketawa terbahak-bahak bila aku sebut or bagitahu link belog aku kat diorang. memang cheese! haha. tapi seriously aku memang tak kesah dan tak jemu untuk jawab soalan soalan kenapa korang tuh. yeah aku memang dilahirkan untuk menjwab soalan korang. hihihi peace! XD

okay dikesempatan ini aku nak bagitahu apa dan kenapa link belog aku dipilih.. haaa.. bajet hot tak aku? yes! agak kedivaan lah jugak walaupun aku tahu ada yang menyampah nak baca belog aku ni. heiiii ape susah? kat belah tepi kanan dan atas tu, ade simbol 'X'...hah, ape tunggu lagi?! tekan la weh! ade aku kesah kau nak baca ke tak? laenkali tak payah la sebok sebok nak bukak kalau nak mengumpat aku dalam hati! aku panas nih aku panas nih!ooppss!hehehe sorry terEMOSI lebih pulak..

back to topic ozie. why? why is it acikadewadukudaka? okay meh aku cite. actually macam ni. 
waktu kecik kecik dulu kau pun mesti pernah maen kejar-kejar or ape ape jenis permainan la yang memerlukan kau nyanyi sesebuah lagu sambil tunjuk ke setiap ahli kumpulan sampai lagu tu habis kan? tujuannye adalah untuk menentukan dengan adil siapa yang akan jadi si pengejar kawan- kawan diaa. 




contoh lagu yang selalu aku dengar seperti 
ulat bulu, panjat lidi..siapa dulu, dia yang jaaaadi!
then, semua orang lari lintang pukang takut di 'sepp' oleh orang yang jadi tu..haha best sangat~

and lagu yang selalu aku guna sampaikan aku rasa seronok untuk di buat link belog nie, bunyinye cenggini..
aci kadewa dukudaka, ca ole ole aci, cicina walana..ci..ke..bum!

ataupun lagu yang nie..
in nanne watetu watite watetu in nanne watetu inde...putt!
hahahha dah boleh masuk tounge twister dah lagu yang third nie..kui3..aku pun tak pasti macam mana lagu yang nie aku boleh tahu. rasanya macam ciptaan sendiri. so kalau generasi akan datang ada menyanyikan lagu nie, ehem ehem.. aku boleh dapat royalty kot? hehe okay fine merepek!
nak tahu melodi sebenar lagu lagu nie? jom main sorok sorok! biar aku nyanyi! :D

so, based on these songs laa aku dapat ilham untuk meletakkan link belog aku tuh..tapi tak semua la..some parts jela..kau gila nak boh panjang panjang? jenuh laa! huhu.. 

notakaki :: bukan maen semangat lagi puan ibu dan adek kecil tengok bola. go Harimau Malaya! auummm!! :))

layan~

assalamualaikum

sempena cuti aku kali nie, sebenarnya terlalu banyak benda yang aku dah plan. tapi disebabkan beberapa masalah yang datang tanpa diundang, plan terpaksa ditukar. bukan sahaja ditukar tapi dihapuskan. aku ulang, DIHAPUSKAN! aigoooo!! tapi takpe takpe takpe. best hape? okay takde la best sangat tapi so far aku boleh je hidup macam orang biasa! ecewahhh, memang kau tu orang luar biasa sebelum ni kan?huh..


aku duduk rumah nie takde la kerja lain. korea stuff lah! ape lagi... hehehe.. sekarang tengah mabuk dengan cerita City Hunter. aku excited nak tengok cerita nie mula-mula bukan sebab ape pun, just sebab ade Lee Min Ho berlakon. tapi bila dah tengok beberapa episod, layan jugak laa kan. macam yang aku penah cakap sebelum nie, korean movie ke drama ke, hape ke.. semuanya suka buat orang jadi gila bayang. kadang- kadang tu, rasa macam naik belon gas dah!taw taw je dah ada kat atas awan duk makan tutti frutti dengan goku! punya la tinggi angan-angan. cheese betul! =D



haaa.. betul tuh! aku sokong 110 peratus dengan quotation nih! hehehe. okay guys..see you again! bobyeee!!

notakaki :: semalam seorang membe dah selamat jadi laki orang. haihhh, muda muda lagi dah berumahtangge. berani betul ambil risiko..hihi..papepun, i wish you d best lah! chaiyok chaiyok! semoga kekal hingga ke akhir hayat..amin~

Sunday, November 20, 2011

HOME is just the best!

assalamualaikum

ermm tak kesah laa aku dodok termenung dalam bilik ke, aku tercongok kat depan tv tengok channel paling bosan di dunia ke, aku bersembang pasal orang yang lalu lalang depan rumah ke,, yang pasti this is my HOME and i LOVE it! takde tempat yang paling best daripada ini. stay in home for hours doing nothing as long as my family is here! cukup membahagiakan. SERIOUSLY !

tadi godek godek fb. dapat tahu ada seorang membe nih tak balek rumah and maybe nak stay ipda sampai habis cuti. i was like WHATTT?? ARE YOU CRAZY?! 
okay membe aku yang sorang nie memang orang paling tabah la kalau betul dia tak balek. cuti sem kot. waktu paling bahagia and relax sekali compared to cuti cuti yang laen. huh ini adalah satu kerugian! =P

semalam. puan ibu tanya pasal aku. dah ada 'kawan' ke belum.
oh no! blushing blushing i tersipu malu =.="
lek lu sap kok lu, bu... musim mengawan belum tiba lagi..kehkehkeh..nanti adek bawak bakal suami terus!.. tak maen la pakwe pakwe..hehehe..lepas dapat green light puan ibu, embah, abah and mak..kita kira langsung terus je nanti! HAHAHA :)

kalau kat rumah, aku rasa aku terlepas dari komitmen and masalah masalah yang selalu membebankan aku. best sangat! alhamdulillah. tapi kadang tu aku pun rasa komitmen aku tu memang 100% aku lepaskan. mane tak nye, sampai kawan kawan aku pun complain yang aku nie kalau kat rumah, tak payah la nak mesej ngan aku. 10 jam lepas tu baru di reply nyee.. heee nak buat macam mana, aku pun tak tahu. rasa macam handphone tu kadang aku pun lupa letak kat mana. sorry kawans! ;)

okay. habus cerita merepeks aku di rumah. saje nak update. dh jarang sangat berblogging. kang kalau lama sangat tak menaip, hilang pulak kemahiran motor halus aku ni haa. cewahhh! exam habis dah dek nun~
till then, buhbyee semua! jumpa lagi! :D

Thursday, November 17, 2011

hoyeah hoyeahhhh !


assalamualaikum..salam sejahteraaa kepada anda semua moga bahagiaaaa..lalalalala~

amboi seronok kau senah! mentang-mentang dah habis exam kan? HAHA!. untunglaa aku dah habis exam tapi paper yang last petang memang macam hampagasss!susah gila kot?!

esok is wehooo!!! 
i'm coming home i'm coming home. tell the world i'm coming home.
ini baru HOYEAHHH! serunuks gila tenuksssss! ouhh satu benda. esok tak balek naek bas. tapi naek kereta. tumpang kawan dari ipg bainun. dengar cerita dia bawak kereta macam racer formula1. tapi tak tahu lah kan, kot kot esok jadi pemandu berhemah gara- gara bawak anak dara gadis sunti puan rafidah ni haaa. hihihi. harap-harap gitu laa! 
bio lambat sampeinyee, asalkan selamatnye udohh~

okay sekarang nak packing bilik. HAMEKKAUUU! well, for your readers readers information, starting next year i dodok rumah sewa.. haa sila lah datang berhari raya. jangan lupa bawak duit raya untuk tuan rumah. hoho.

notakaki :: hihi mana ada notakaki pun.gagah nak pi baca pasaipa? kan buang masa. hahaha :)

Friday, November 11, 2011

my first time ;) part II

assalamualaikum

riang ria raya aidiladha di perantauan part II ;)






serious OVERSEA! hikhikhik ;)

notakaki :: exam mode. doakan kejayaan saya! :)

Sunday, November 06, 2011

my first time ;)

assalamualaikum

selamat hari raya aidiladha buat semua umat islam out there!

okay seriously raya di perantauan takde laa tacing sangat. 
boleh la sembang , raya haji kot. cuba raya aidilfitri? cuba lahh! baru hang ketahuan! 
hihihi okay silap fakta.

okay seriously raya aidiladha di perantauan takde laa tacing macam raya aidilfitri =.="

for the first time, aku solat hari raya setelah 20 tahun aku hidup.
okayy jage sikit hati tu, jangan nak mengumpat aku sangat. bukan aku nak menunjukkan kejahilan aku, tapi dah memang aku tak pernah ade kesedaran sebelum nie. atau mungkin sebab dah 20 tahun dan matlamat utama menjadi seorang yang matang? hanya Allah yang mengetahui. sekurang- kurangnya aku jujur dan aku betul- betul berniat nak buat. much better dari kau pergi solat raya tapi dipaksa atau sekadar nak tunjuk bagus. oopss! sorry! selamat hari raya! heee ;)
apepun, syukur alhamdulillah aku berkesempatan menunaikan solat sunat hari raya aidiladha.

dan kedua, for the first time jugak aku beraya sakan macam hari raya puasa di hari raya haji tahun ini. makanan hari ni semua ditaja! tak payah risau cafe tak bukak. pagi- pagi lagi, dah dapat makanan sponsor dari masjid ipda, tengahari,  lecturer dah ajak makan kat rumah beliau, petang, pergi rumah cikgu syuhada pulak. makan sup semua bahagian lembu, petang sikit lagi, pergi rumah besan cikgu keyna pulak, dijamu makan laksa lagi ! 
perghhh memang maju ke hadapan la perut aku hari nie. 
malam ni pulak, ke rumah lecturer lagi! 
haaaa, jangan nak kata aku bandar sangat laa! aku memang duduk kampung tapi nak buat macam mana, dah tempat aku tak berapa nak sambut raya haji nie. 
selalunya, sup tulang memang ada masak, tapi buat makan tengahari lepas tu settle. pagi- pagi abang aku pergi solat raya, aku pulak enak dibuai mimpi siap dengan baju kelawar. pukul 10 pagi, jaga-jaga laa, pasti puan ibu kejut bangun menggunakan senjata utama. 
iaitu MULUT! kehkehkeh ;)

"woiii, bangun nak oiii.. raya nie.."
boleh tahan lagi.

"korang nie tak reti malu ke? bangun pukul 10 pagi! malu la sikit nanti entah ade orang datang ke, ape ke..bla bla blaa blaaa.. orang raya bangun awal! blaa bla blaa.. ni korang.. bla blaa blaa.."
haaa, kalau keluar kata-kata nie dari mulut puan ibu, siap sedia laa! sila la bangun sebab tidur kau takkan aman dah lepas tuu. kalau tak..

SRAAAAPPP!! 
*sound effect bukak langsir bilik besar-besar*
PAPPP!PAAPPP!
* tutup segala bagai suis yang boleh mengundang keselesaan*

aku pun mula bertindak " oouuuuhhhhh,cair~.. " gara- gara terkena sinaran matahari! 
hehehe hiperbola sangat!

===========================

kesimpulannya, saya bersyukur sebab dapat buat solat raya dan sambut hari raya dengan gembira pada hari raya aidiladha tahun ini.
DAN
sesungguhnya leteran seorang ibu merupakan muzik yang sangat indah di dunia!so.. rajin rajin lahh dileteri!hohoho :)

gambar kegembiraan? 
pasti laa ada! esok lah kalau rajen! jumpa lagi! 
bubyeee ;))


Saturday, November 05, 2011

angkara gatai tangan !


assalamualaikum.

seorang gadis muda disyaki sedang menahan air matanya daripada berjurai gara-gara 'gatal tangan' menaip TAKBIR RAYA di saluran youtube.

huhuhu sedihnyaaaa! sayu hati bila dengar takbir raya nie. 
haa tu la! yang ang p galak nak dengar sangat tu pasaipaa? 
dengar sikit- sikt sudah.. ni dok ulang! haishh..

gadis menjawab : mula- mula ingatkan saja laa nak feel sikit-sikit raya di perantauan..ingatkan apedehal sangat laa.. rupa-rupanyaaaa.. hmmmm :'(

serious rasa macam duduk di overthesea sangaaaaaaaat! wuuuu~ 


SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA 
kepada semua umat islam di seluruh dunia ;)

.doakan saya supaya dapat mengawal perasaan pada esok hari.

Thursday, November 03, 2011

it's time to say THANK YOU! ;)


assalamualaikum

and now  i am 20! 

hugs hugs myself :)

goodbye little girl, hello young lady! :)

dear puan ibu,

thank you so much! thank you for all the things you have done for me. i may not understand you on some things but i know that you're only doing the right things JUST for your children. i thanked GOD for giving you as my mum because there is no one who could replace you in my life. mum, you are the greatest mum i ever had and i am fortunate having you by my side. thanks for all the love, encouragement and ehem2 your great cooking which makes me feels great on HOW DO I LOOK right now!hahaha! you really have done a great job in bringing me up! thanks a million for that! for these past 20 years we've gone through together, i am sorry for every single things i have done which makes you rolled down your tears! maaf dipinta sempena raya haji akan datang! heeee =P 
last but not least ,  thanks for bringing me into a world where love can be expressed electronically! so that i don't feel awkward saying those wishes for you. hehehe :D



lovesss,
adeq :)

notakaki :: since i'm 20, can i have a lover? i mean a real lover ! hehehe gataiiiii! :)

Wednesday, November 02, 2011

my last day of 19th ! sighhhhh~


assalamualaikum

yeah yeah so guys this is really my veghiiiii last day of 19th! ohmyyyyyyy macam tak caye dat i'm turning 20 esok! what a day !

i'm so excited but a lil bit frust i must say ! saya dah meningkat umur dan tak boleh jadi budak budak lagi dan hell yeahhhh semakin dekat dengan kematian!  
*akhirat jangan lupa!*

and for your information whoever who is reading this entry now, malam tadi my para peminat telah mengadakan suprise birthdayy party in advanced! oh yeah i'm sooo touched yet so felt like  
kurang asem punya korangggg!!!
buat pertama kalinya para peminat saya sangat kurang sopan malam tadi. 
pergi mandikan aku dengan air sampah, CISSS betul ! gali punya gali, secret recipe telah bukan secret lagi.

sisa maggi beserta kuah, kepok lekor masam berpakej sambal, teh susu basi, kicap expired yang dah berbuih!

haaa memang terbaik lah kan. perfume aku laa yang paling mahal malam tadi. CISSSS lagi sekali!haha.
tapi disebabkan aku tak puas hati  terkena sorang, telah aku berikan kepuasan yang sama buat para peminat!hahaha. jadilah acara membusukkan diri secara beramai- ramai malam tadi! siap ada yang terkena mandi air rendaman sotong cina dan balance air mop aunty cleaner lagi ! yeahhh PUAS HATI sangat ! ghahahahahaha! gelak jahat.

setelah keadaan terkawal, peminat pun dah tenang, masuk acara kedua iaitu acara makan makan. ohmyyyyy cake dan pizza! 

thankyou :')

thankyou :')


haihhh susahsusah jee korang nih. tapi aku sangat happy malam tadi ! thanks a loadsss my dearss dearsss yang best sekalian ! sebab korang laa aku mampu tersenyum setiap hari! pengganti family yang sangat sangat berharga bagi aku ! love u ollsssssss ! :)