Wednesday, November 23, 2011

addicted

assalamualaikum




okay sekarang aku dah addicted dengan cerita Tentang Dhia ! at first tengok cerita tu takde la menarik pun. sebab Nora Danish yang berlakon. lagi lagi bawak watak bertudung. ohmyyy serious nampak fake gila!  mintak la lepas berlakon ni, tudung tu memang terlekat di kepala..hehehe..tapi bila dah beberapa hari follow cerita tuh.. not bad jugak la kan. lagi pulak Adi Putra nampak segak semacam je kat cerita tuh. awat tak tau? huhu..
but still, yang tak bestnye cerita ni ditayangkan waktu maghrib 7-8 malam. tapi nasib baik la duration iklan tv3 tuh lama sikit tak macam astro. so, boleh la aku tunaikan apa yang wajib dilakukan :)

cerita nie mengisahkan tentang seorang gadis kampung bernama Dhia yang telah bertunang tapi jodoh tak kesampaian. tapi sebab doa yang tak pernah putus terhadap Allah swt, Dhia dipertemukan dengan seorang lelaki bandar yang kebetulan sedang mencari jodoh.

dua background yang berbeza. ohmyyy aku dapat rasa dah. mesti cerita nie best ! standard cerita melayu la kan. mesti nanti ada konflik keluarga sikit, fitnah sana sini tapi at last hero and heroin 'berdua bersatu'.. ecewaahhhhh!

okay malas nak kupas lebih lebih. aku belum berhasrat lagi nak berkecimpung dalam bidang yang sama dengan Nujum Pak Belalang nak main tilik tilik masa depan pulak kan? hehe. nak tahu kesinambungan cerita ni, jom lah tengok! isnin hingga khamis jam 7-8malam! :D

notakaki ::: woot woot! tengok tv, tengok jugak! solat maghrib jangan buat lupa pulak! peace ! XD

4 comments:

Miss ieDa @ dato' siti said...

yoooooooo...sy pown glakn cta nie n bertmbh gla dgn heronya!!!!hensem!!!!aaaauuuuwwwwww.....dah la cm suuuweeeeettttt...

izzatizamburi :) said...

really? okay kita ada naluri yg sama! and...okay fine cte nih mmg suwitttt dgn kehadiran adi putra yg bwk watak camtu kan? kan ? kan ?

ouhh pengsan! *_*

Miss ieDa @ dato' siti said...

haaaaaaa...btol2...kalah cite korea..hahahahaa..layan jaa...

izzatizamburi :) said...

cehhh! 'kalah cte korea' konon..takpe2 akan ku hasut kamu wahai dato' supaya layan cte korea dan addicted macam aku jugak!HAHAHA