Monday, November 21, 2011

HAHA ape punya nama laa belog kau nih..


assalamualaikum..

yeahh right! ada yang ketawa terbahak-bahak bila aku sebut or bagitahu link belog aku kat diorang. memang cheese! haha. tapi seriously aku memang tak kesah dan tak jemu untuk jawab soalan soalan kenapa korang tuh. yeah aku memang dilahirkan untuk menjwab soalan korang. hihihi peace! XD

okay dikesempatan ini aku nak bagitahu apa dan kenapa link belog aku dipilih.. haaa.. bajet hot tak aku? yes! agak kedivaan lah jugak walaupun aku tahu ada yang menyampah nak baca belog aku ni. heiiii ape susah? kat belah tepi kanan dan atas tu, ade simbol 'X'...hah, ape tunggu lagi?! tekan la weh! ade aku kesah kau nak baca ke tak? laenkali tak payah la sebok sebok nak bukak kalau nak mengumpat aku dalam hati! aku panas nih aku panas nih!ooppss!hehehe sorry terEMOSI lebih pulak..

back to topic ozie. why? why is it acikadewadukudaka? okay meh aku cite. actually macam ni. 
waktu kecik kecik dulu kau pun mesti pernah maen kejar-kejar or ape ape jenis permainan la yang memerlukan kau nyanyi sesebuah lagu sambil tunjuk ke setiap ahli kumpulan sampai lagu tu habis kan? tujuannye adalah untuk menentukan dengan adil siapa yang akan jadi si pengejar kawan- kawan diaa. 




contoh lagu yang selalu aku dengar seperti 
ulat bulu, panjat lidi..siapa dulu, dia yang jaaaadi!
then, semua orang lari lintang pukang takut di 'sepp' oleh orang yang jadi tu..haha best sangat~

and lagu yang selalu aku guna sampaikan aku rasa seronok untuk di buat link belog nie, bunyinye cenggini..
aci kadewa dukudaka, ca ole ole aci, cicina walana..ci..ke..bum!

ataupun lagu yang nie..
in nanne watetu watite watetu in nanne watetu inde...putt!
hahahha dah boleh masuk tounge twister dah lagu yang third nie..kui3..aku pun tak pasti macam mana lagu yang nie aku boleh tahu. rasanya macam ciptaan sendiri. so kalau generasi akan datang ada menyanyikan lagu nie, ehem ehem.. aku boleh dapat royalty kot? hehe okay fine merepek!
nak tahu melodi sebenar lagu lagu nie? jom main sorok sorok! biar aku nyanyi! :D

so, based on these songs laa aku dapat ilham untuk meletakkan link belog aku tuh..tapi tak semua la..some parts jela..kau gila nak boh panjang panjang? jenuh laa! huhu.. 

notakaki :: bukan maen semangat lagi puan ibu dan adek kecil tengok bola. go Harimau Malaya! auummm!! :))

No comments: