Saturday, December 10, 2011

neomu neomu neomu neomu joha !!


assalamualaikum :D


hoy hoy !

okay aku dah habis tengok drama Korea yang kedua sempena cuti nie . jyeahhh ! suka !

" neomu neomu neomu neomu joha "

maksudnya , i really really really really like you .

scene yang paling comel dalam scene ni . episod 9 :)

siapa tahu drama apa yang aku maksudkan ? sila angkat tangan !!

-
-
-
-
-
-
-

okay tahniahhhhh . unfortunately kita jauh , tak boleh nak bagi hadiah :P 
*alasan*


.MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO.







kisah tentang seorang jejaka yang bercinta dengan seorang gumiho seekor serigala yang mempunyai 9 ekor yang teringin nak jadi manusia . in order to get her life as a human , she needs to face so much of tests . wuishhh , mak jemah skipping London you ! Mi Ho sanggup rasa sakit kehilangan satu per satu ekornya demi nak jadi manusia and get a happy life with the hero .  wahhh , skipping lagi kau ! ohmaaaaaaaaaaaiiiii !! sangat ohsem ! eh sape tak tengok lagi cerita ni , dah boleh try :)

jalan cerita yang tak berapa nak complicated dan yang penting , full of sweet and cute scenes ! comel sangat bila Shin Min Ah cakap neomu neomu neomu neomu joha " ! * sambil kedip kedip mata , mulut buat bunyik berdecit sambil muncung , jari telunjuk kanan dan kiri buat macam pistol bukak tutup dan dihalakan ke hero. haha. tak paham ? boleh tengok kat sini macam mana :) *

sejak dari first episod lagi aku dah rasa sangaaaat berminat dengan cerita ni . tapi mood agak tersasar di jalan-MU sikit bila tengok hero dia macam tak kena . tapi kan orang cakap TAK KENAL MAKA TAK CINTA . lepas dah tengok Lee Seung Ki memainkan peranan dalam beberapa episod , aku dah boleh rasa aura kesweetan yang dilakonkan memang aigoooooo best sangat ! lagi satu , setiap kali dia senyum , aku mesty teringat cik fafaw my dear BFF ! sebab hero dia ada lesung pipit kecik dan sangat dalam kat tepi bawah mulut sebijik macam cik fafaw punya . cute ! ^^

okay mungkin aku agak terlambat sebab baru tengok cerita nie , tapi tak kira . nak bagitahu jugak ! hek3 :)

notakaki :: esok nak pergi Putrajaya . jumpa my bombom anak buah , si Danish ! till then , bubyyeee ! assalamualaikum ! ;)



2 comments:

missleana said...

cik ozie.. aku dah tgk cite ni dulu2.. suka sangat heroin dia comey gilers...
.
.
comel kan masa dia sebut really4 like u.. haha

izzatizamburi :) said...

yes yes yes! comey gila kan ?
neomu neomu neomu chuaheaa~~ ;D