Tuesday, December 06, 2011

segalanya yang berlaku kepada kita, ada hikmahnya :)



assalamualaikum.

pernah rasa diri seperti seorang yang 'loser' ? OMG i hate this word!
tak pernah ? okay nampak sangat menipu.

betul tak pernah ? 
okay awak lah orang paling untung di dunia dan wajib lah anda bersyukur :)

setahu aku , memang agak susah nak jumpa golongan manusia yang puas hati dengan keadaan diri .
walaupun dah cukup semua benda yang menjadi keperluan hidup , tapi bila tengok kemewahan orang lain , dengan tiba tiba mesti ada terdetik satu perasaan mahu memiliki di dalam hati .

sementara tunggu nak dapat , takde siapa yang kita hadap . melainkan ?
yang pasti Allah swt . puas berdoa siang dan malam supaya dimurahkan rezeki .
kedua , parents . memang naya siapa yang ada anak yang selalu mempunyai rasa sebegini di dalam diri .
tak tak . sesungguhnya memang tak salah berkeinginan macam tu . cuma kita . 

kita yang perlu decide sama ada nak dapatkannya dengan cara yang betul atau salah. kedua , lihat lah pada kemampuan . okay fine , aku pun kekadang macam tu jugak :P

ouh lupa . ni aku nak share pasal satu kisah .

you know what ? aku tertarik dengan cerita ni . secara tak langsung menjadi muhasabah kepada diri sendiri .

sebenarnya kita tak perlu nak pulun sangat mendapatkan sesuatu yang bukan milik kita . 

and tolonglah ozie ! tolonglah jangan rasa sedih atau tak puas hati . bear in your mind . 

tak semua yang kita suka adalah terbaik buat kita dan tak semua yang kita benci bukan terbaik untuk kita .

-Allah knows the best for us-



No comments: