Thursday, March 22, 2012

so sweeeeet of you my dear ;)



assalamualaikum ..


disebabkan aku dah lama mengabaikan blog ini, aku amik keputusan untuk mengupdate blog pada hari ini sehingga lebam! okay itu hanya objektif, tercapai atau tak belakang cerita! hew hew hewww ;)


okay for reader's information, kalau nak tahu la kan..kalau tak nak tahu takpe. tiada pakasaan. HAHA . PAKASAAN PON BOLEHH! sesungguhnya aku sangat malas nak tekan backspace -_-


bermula dari ahad sampai hari ini, kami the cikguss ni buat SBE di SK JITRA selama seminggu. syok weh! sangaaat!. para para sakura eh, para para guru kat sekolah tu semuaaaa baik dan ramah. mungkin sebab dah biasa terima guru practical dari IPDA gak kot?haha. and yang paling penting, guru Kelas Pemulihan sekolah ni memang sangat membantu. dari segi penginapan, cewaaah penginapan tauu!, maklumat murid, hal- hal Pemulihan, semua cikgu tu bantu. terima kasih cikgu! ^^


selama seminggu banyak benda kami buat. yang paling best, tolong ganti kelas. phewwww, kelas sangat out-of-control tapi best la jugak. biasela budak- budak kot. depa ni excited sikit kalau ada cikgu baru. yang bestnye, siap volunteer lagi nak buat persembahan nyanyian untuk kami. suara diorang boleh dikatakan semua berpotensi memasuki ujibakat Mentor tapi peluang untuk dipilih tu .. errr, NO KOMEN!hehehe :D
tapi pape pon aku memang best dengan keyakinan diorang tuh. aku pon kalah!huhu .


tadi last day, student masing-masing pakat mintak number. bila tanya ade handphone ke dak, depa jawab 'ada, ayah punya'.. sabo jela. jangan buat pasai, satgi tak pasal aku jadi mak tiri ampa!hohoho :)


berikutan cerita 'so sweeeeet of you my dear' macam title entry ini, tadi ada sorang budak darjah 3 nie dok kata ' laaa,awat cikgu mai kejap sangat? alaaa, cikgu mai la dok ngajaq kami lagi..'
dok alaaa sana, dok alaaa sini. rasa dihargai sangat.haha ;)
nak dijadikan cerita, masa dah habis sembang tu, kami habaq la kata kami last day. pastu dok bagi motivasi sikit suruh balajaq rajin- rajin, pandai- pandai. lepas tu bubyee. kami pun naik tangga, tiba tiba budak tu panggil..


'cikgu! cikgu pun blajaq elok- elok. ngajaq anak murid baik- baik tau'


aku jadi macam ' alahaiiiii, sweetnye kamu ni..' pastu baru aku kata okay, senyum kejap dan berlalu pergi..huhu..


okay ini adalaaa sikit sikit gambaq. sila sila.. tak cukup tempat, dapur ada kosong lagi..haha















okay that's all ;)

.:: sukajadicikgu ::.

Memori Tercipta

Bergetar jiwa dipersada bercahaya
Pertemuan harapan pertama kalinya
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Sukar dipercaya pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mengalun suara sesuri bisikan hati
Seiringan mencari haluan berseni
Bergetar jiwa menghadapi mimpi-mimpi
Tiada pun terduga pintunya terbuka

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama (3x)
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa


*nervoussssaaa ! hmmmm~

Sunday, March 18, 2012

kasihan kau beloggg :(

uhhhh, nampaknya semakin melampau-lampau aku mentidakhiraukan belog ini. haihhh kasihan. kalau la belog ni boleh cakap, dah lama dia suruh aku deactivate account belog aku nih agaknya. HAHA.

-_-

Saturday, March 10, 2012

henpon pon pon pon~~


kesemangatan keuntukkan kemembelian kehenponbaruan ketelahan kebermulaan!!

apa kata anda?

okay yang pasti bajet aku takkan lebih dari RM ?? tettt!! hahaha.

henpon murah pon boleh laa ;)


Tuesday, March 06, 2012

togethahhh!!








guess what ?? 

ya, kami seronok bermandi hujan!

we just love it to do it togethahhh!! ;)

know what ?

kami suka naek motor dalam hujan. it's kind of
GILA COOOOL KOT!
u should try it tooo! 
muaahaahahaha! :D

Monday, March 05, 2012

first time teruja dengan lagu YUNA ;)

.::TERUKIR DI BINTANG::.

phewww! jatuh terduduk!! *_*
suka lagu ni lepas tengok anak buah cik azra nyanyi kat facebook!
comel ! ;)


video



tak tak. 
tak bukak pun takpe, tu lagu yang YUNA nyanyi, bukan yang anak buah cik azra nyanyi ;)

*cari kat youtube pon banyak :)


Friday, March 02, 2012

giler kentang wohhhh!!




please, don't be suprised!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



our lunch for today!
6 orang makan, amek hiangggg !!

.::ketam, siput sedut Belitong, ikan goreng, sambal belaca, ulam- ulaman ::.

menu yang sangat diluar kawalan dan 'giler kentang wohhh' punya! bape puluh habes hari nie just for luch!
 okay now let see bape puluh pulak naek berat aku! cheese !! 

*sorry mum. housemate teringin, me join je. dan2 gune housemate, tp bedal same same jugak! pui!~ hehehe.tak slalu pun, jgn risau.hehehe :)


Thursday, March 01, 2012