Thursday, November 29, 2012

Finally...this is LIFE!


assalamualaikum wbt :)
sudah nak dekat sebulan aku duduk di rumah mengembangkan bisnes penternakan lemak lemak 1 Malaysia!mwahahaha :D

so, nak dijadikan cerita kali ni, hari sabtu lepas i went to shah alam to meet my girlfriendssss!what a life!aku happy sangaat dapat jumpa diorang. 8 years kot tak penah jumpa!haha okay aku tipu. slalu contact mesej je, kalau jumpa pun bukan sebab nak have fun macam tu.hehe. and ape yang buat aku jadi teruja bila aku dapat jadi budak UiTM Shah Alam untuk sehari.dapat tumpang tido pun bolehhh.haha serius batak. tapi serius aku batak la jugak sebenarnya. aku tengok kolej dia best sangaaaaaaaaaaaaaat nak dibandingkan dengan kolej aku. erkkk, ade yag kena buang maktab ni kangg!haha.bukan apa, aku tengok semua keperluan student memang disediakan dengan baik. plus, kebersihan terjaga. best best :D

okay actually bukan tu yang aku nak cite sangat. it's about what we did on that day!citenye bermula bila aku kena travel sensorang ke shah alam dengan bantuan driver aku. perghhh mewah mewah! aku g sane driver anta kot. korang mampu?haha.tapi driver aku hari tu, buat kerja amal, semua orang dia nak bagi tumpang. aku follow jela. AKU NAIK BAS LA!haha.so sampai kat klang sentral, girlfriends datang amik and we straight went to Sunway Pyramid. oh yeahh.

sampai-sampai je perut dah mintak makan. maklumla duduk rumah,makan cukup so dia manja sikit.tak boleh lewat makan sikit mula nak meragam. sweet sangat.so kitorang pun pergi cari tempat makan dalam tu. yang paling tak boleh blah, konon nak try makanan baru. masuklah satu kedai ni. welcomers dy bukan main lagi. meriah betul. kitorang pun amik seat.skali tengok menu, NAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAIIIII! paling murah RM22.40..jengjengjengg..dengan bajet seorang student yang pergi jumpe girlfriends untuk berjimba, aku memang tak saran. gile nak abis duit macam tu je kat makanan?No Way!tah sedap ke tidak.tobatttt..pastu, the funny part was when ktorg nak keluar dari tempat tu.mhahahaha..
(TIPS : muka perlu ditebalkan setebal mungkin, buat buat tak nampak orang lain ataupun buat buat tengok handphone kononnya got to go sampai tak sempat nak makan.confirm lepas. and 1 more thing, set dalam otak yang korang takkan jumpa lagi orang kat kedai tu :D )
last last kitorang makan kat BK je.okay la..

lepas dah makan, hati terasa riang namun tanggungjawab sebagai seorang muslim JANGAN kita abaikan. tediiaaa!so we all pergi surau mintak dipermudahkan urusan.hehehe

next patutnya nak main ice-skate tapi malas sebab kena queue up panjang sangat. same goes to wayang. takde mase la nk buang buang mase beratur. so jalan pergi naik atas carik game lain. taw ape? Archery!wahhh, aku sangaaat Robinah Hood hari tu. hahaha. best memang best tapi disebabkan masalah yang aku hadapi masa tu, aku tak bape nak boleh enjoy sangat,huuuu sedih. but still aku seronok sebab dapat experience main archery tu ;)

then, headed to cinema. tapi melencong ke tempat game. alaa yang token token tu.hambek kau jadi budak kejap. ehhhh, wajib la jadi budak dah kalau jumpa girlfriendsss. we will never be mature when we are together. tu yang pasti :D

lepas maghrib, pergi Ole Ole Shah Alam pulak. buat ape? we did charity. which is, menyumbangkan suara.hahahah..karaoke bhai. sampai pening kepala aku bergelak tawa n teran suara.bak kata orang ALL-OUT abis la. sumbang tak sumbang belakang kira.hahaha.

habis karaoke, ingat nak balik. tetiba tuka plan nak tengok wayang. then we all pun cari kedai makan dulu, melantak western food pulak. berganda-ganda untung bisnes aku.haha.lepas makan pergi JJ Bukit Raja pulak beli tiket nak tengok Twilight. nahhhh, 11.50pm! overrrrnight sangat.

masuk wayang mula mula aku rasa dah tak boleh go dh, tapi cte tu tersangat lah best sampai tak sanggup nak tidur. tengah2 tengok tu pulak laa,penyakit aku si Cik Asmaradana nak datang. dah la inhaler dalam kereta. aku tahan, tak nak kua punye pasal. tahan punye tahan sampai la cite tu habis. alhamdulillah, Allah masih beri aku peluang untuk bernafas macam biasa sampai sekarang....

part yang paling panic bila nak masuk maingate UiTM jam 2 pagi. otw nak balik tu,macam macam alasan we all create. nk masuk g library la, ape la.last last sampai kaat pintu masuk, guard wat relax je. alhamdulillahhhhhhh!

masuk bilik, macam biase la . cite lame tak mungkin tamat kat situ je. we had our Pillow-talk sampai pukul 4 i guess. baru la tido. terkekek kekek gelak bile tingat kisah lama. kisah 'Suamiku Maruahku' pun ade. tah ape laa!hahaha

and the next day,bangun pagi je sambung gelak. then pergi mandi same same, gi makan and berpisahhhh :(

whatever it is, aku memang best sangat!.thanks girlfriends!at least i have something new about us again!love it :D
yukk ketemu lagi yaa!

here are some pictures of our precious moment!











and lastly, a BIGGG thanks to mother for allowing me to hang-out with them. love yousss! :D

Tuesday, November 20, 2012

desperately looking for friends! HAHA noob.


rasa macam nak menangis sebab terrrrrrrrrrrlalu bosan!
cuti yang paling membosankan.
adik kecik pergi berjimba dekat rumah sedara kat kl.
adik besar tengah berperang dengan SPM.
puan ibu sibuk dengan hal sekolah.
aku?
setiap pagi bangun dah takde orang kat rumah.
sampaaaaaaaaaaaai ke petang.
malam boleh buat ape sangat?
tv? Boriiiing~
aku boleh gila kalau berterusan macam ni.

GILA tahu?
kalau poket penuh, dah lama aku travel.
tediiiia!
KALAU yang tah bila bila boleh dapat.


baik duduk kat Jitra je.
keje kat sane, cukup bulan boleh gak aku tukar handphone lagi!
ni x, duduk tercongok kat umah nie.

-what-a-life-

cepat la disember!nak gi family day and get a life.

=______________________=

cuti yang membosangkangggggg =__="


cricket sound.

bye!

Friday, November 16, 2012

1 December 2012 ;)


assalamualaikum..

dah kenapa dengan 1 Dec 2012? jeng jeng jenggggg!
Engagement Day.

terkejut? serius aku tak tipu. jemput laa datang yang dekat-dekat tu.
tema purple pink. hehehehe.

9 balas 7 je. x grand mane pun. pelamin and hantaran pun puan ibu yang sediakan.
alahaiii malu la announce kat sini. ^_^

jemput la eh? bile nak langsung?
insyaallah kalau takde aral melintang, dua-dua pihak dah setuju bulan 4 tahun depan.
doa-doakanlaa jodoh panjang. amiiiiiin.

ouhhhh, agaknye macam nie la rasenye kalau sampai turn aku nanti kan?muahahaha. untuk makluman, pada tarikh nie kakak aku akan bertunang. i mean kakak tiri. ahh abaikan. kakak la jugak tu kan? dengan orang Johor tak silap. first time ni merasa family sndri nak bertunang. hahaha. puan ibu bukan main excited sediakan barang2 hantaran semua. untunglaa kreatif. tapi x jatuh kat aku kreatif tu. malangg malangg.

cakap pasal nie kan, agaknye puan ibu memang excited kot buat preparation. sampai tadi puan ibu tanya aku.

"ko dek, bile nak tunang?"
nahhhhhhhhhhh, terkejut mak jemah dengar soalan cepu emas tu sambil malu-malu.
cehh, geli je.

tapi kan, tu maksudnye greenlight ke saje bergurau? haa, aku dah confuse nie. jangan wat aku naik awan nanti payah nak tarik turun. mahahhaat magandi btol.

harap ibu memang joking je. tolongla jangan serius dalam joking. malu laa nak tunang tunang nie. i'm still younggggg, mother.hehehe.takpe dont worry. aku tak mampu nak langkah sampai 2 bendul. tunggu abg kecik and kakak settle dulu :D

okay then. BRB. daaaa~

Thursday, November 15, 2012

everybody, it's Thursday! ;)


assalamualaikum wbt :)
since it is Thursday and i've been 4 days in my Home Sweet Home. oh yeahhhh ;)

sebelum terlupa, salam maal hijrah to all muslims in the universe. Toooodia!..semoga tahun baru nie bawak semangat baru, hidup baru, perangai baru, berat baru (muahahaha) untuk aku dan semua orang. amiiiiin..

okay. yang sebenarnya aku pun tak tahu nak tulis pasal ape sangat. tapi disebabkan tangan macam nak menaip, aku fikir berblogging is the best way. yelaa, daripada aku merepek tah ape kat word tu, it's better aku tulis kat sini kan? tah la macam takde motof pon ade ape aku tengah buat sekarang nie. pathetic Me!

ouh, hari selasa lepas asar hari tu, adik kawan rapat aku meninggal dunia. umur baru 18, sakit leukimia. innalillah. kesian sangat tengok emak arwah (cikgu sekolah menengah aku dulu). mesti dia terlalu sedih, anak dia yang masih terlalu muda dah pergi tinggalkan dia buat selamanya. mane tak nye, sampai duduk terkulai layu la ayat novel cakap. hmm, semoga roh ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. amiiin..

cite pasal cuti ni pulak, there's nothing special plan yang aku nak buat. actually, dlu ade la ingat nak stay lama sikit kat kedah sebab nak keje. tup tup plan kena ubah. so bile dah balik sini, susah sikit la jawabnye aku nak keje bagai. plus,kene jadi cikgu tuisyen untuk adik kecik aku tu. taun depan dah nak PMR, tapi result exam hari tu, Subhanallah! macam lagi 4 tahun nak PMR!geram je aku tengok. harap harap boleh la tolong sikit nak improvekan dia punya result.

rase tu je kotuntuk hari ni. kotuntuk??kotuntuk pon bolehhhh!!haha. spacebar aku nie problem btol la~

okay semua. assalamualaikummmm! kalau tak jawab dosa, kalau jawab Gatal! (dah pulak? ni pengaruh cte Hantu Kapchai la nie.tah ape laaa.sengal betul)

Friday, November 09, 2012

what's on your mind izzati ???!


what's on your mind la weh?
what the helium are you thinking about?
enough means enough la.
no more all those stuff.
just forget everything.
it's NOT your life anymore.

Wednesday, November 07, 2012

FreeDom Ma chalei Dum Ma chalei dum!

asslamualaikum......................!

alhamdulillah, selesai menjawab paper terakhir untuk sem ni petang tadi!walaupun soalan yang agak ERRRGHHH, tapi nasib takde yang aku tinggal kosong.
harapn sekarang nie, nak lulus ja. pointer tinggi rendah tolak tepi. nanti kalau dah dapat tahu semua subjek lulus, baru fikir balik pasal pointer rendah ke tinggi.agagagaga..

sekarang? time to relax and enjoyyyyy! rasa lapang tak payah fikir ape ape dah. tak sabar nak jalani hidup macam ular sawa!wakakakaka. tapi jangan nak berharap sangat. kat sini (rumah sewa), maybe boleh macam tu. kat rumah? NO WAY! nak try kena dengan puan ibu, cuba buat jadi ular sawa.

so sementara tak balik rumah, akan ku enjoy tengok movie sampai termuntah!muaahhahaha. HEAVENNNNNNNNN ;)

okay then. time to to swimming swimming swimming! happy holiday olls!lebiu! assalamualaikum :D

Saturday, November 03, 2012

happy BORNday to me ;)

assalamualaikum 3 november 2012.
jyeahhh, today is my big day! yeayyy!!happy birthday to me!
i am now 21 years old! 2 more years to go to be called a graduated student! insyaallah :)
thanks everyone for all the wishes. may Allah bless us!

first of all, berinfinity kasih buat ibu tersayaaaang sebab dah melahirkan, mengasuh, melindung,menjaga,memberi kasih sayang dekat adik. i really don't know how to express it in a real way but what i really know is i love you so much! i really can't go through all the hard times and pain i ever had without u. thank you very much, ibu!



seriously, today is a very special day for me. as predicted, my housemates do suprised

me last night! thank you korang! aku sangaat tak terjangkau difikiran yang korang nak buat macam tu skali dekat aku. sangat terkejut, terharu and happy! nak tahu ape diorang buat?

around 11.55pm (2 nov 2012), mase aku tengah lepak makan, suddenly diorang datang dari belakang sambil nyanyi lagu Happy Birthday n pegang kek. tibe2, aku tak sempat nak mengucap, 'ketepekkkk!!' , telur ayam atas kepala! damnnnn! aku? terpaksa redha mengenangkan masa tu dekat tempat awam. then, ingatkan dah abis. tibe2, nahhhhhhhhh..pati sirap+isi telur disapu kat muka aku. urghhh, sangat face-mask!aku?masih redha. dalam hati "okay takpe. mesti dah takde lagi, tempat awam kot. xkan diorang nak buat teruk2"..n 'splashh!!' air pulak!aku dimandikan di khalayak ramai. puas!

dah tu xpela, we olls makan-makan kek kejap, minum-minum and balik rumah. AND AGAIN! air teh susu+salad buah+air busuk tah ape tah lagi+tepung! omaigoddd!sangat tak tau nak cakap macam mana. nak jerit, kawasan kejiranan. dh tu, yang last sekali, kne simbah air satu badan! nahhh, terus kesejukkan and rasa agak semput!hahaha.







i got a special present from someone.
really love it as i really need it now.


a purse!
thank you thank you thank you :)


whatever it is, korang memang osem!we quarreled a lot, but we build the friendship a loads! i love US! thank you!!! :D

"Let us be grateful to people who makes us happy, they are the charming gardeners who makes our soul blossom!"

be right back :)