Thursday, November 29, 2012

Finally...this is LIFE!


assalamualaikum wbt :)
sudah nak dekat sebulan aku duduk di rumah mengembangkan bisnes penternakan lemak lemak 1 Malaysia!mwahahaha :D

so, nak dijadikan cerita kali ni, hari sabtu lepas i went to shah alam to meet my girlfriendssss!what a life!aku happy sangaat dapat jumpa diorang. 8 years kot tak penah jumpa!haha okay aku tipu. slalu contact mesej je, kalau jumpa pun bukan sebab nak have fun macam tu.hehe. and ape yang buat aku jadi teruja bila aku dapat jadi budak UiTM Shah Alam untuk sehari.dapat tumpang tido pun bolehhh.haha serius batak. tapi serius aku batak la jugak sebenarnya. aku tengok kolej dia best sangaaaaaaaaaaaaaat nak dibandingkan dengan kolej aku. erkkk, ade yag kena buang maktab ni kangg!haha.bukan apa, aku tengok semua keperluan student memang disediakan dengan baik. plus, kebersihan terjaga. best best :D

okay actually bukan tu yang aku nak cite sangat. it's about what we did on that day!citenye bermula bila aku kena travel sensorang ke shah alam dengan bantuan driver aku. perghhh mewah mewah! aku g sane driver anta kot. korang mampu?haha.tapi driver aku hari tu, buat kerja amal, semua orang dia nak bagi tumpang. aku follow jela. AKU NAIK BAS LA!haha.so sampai kat klang sentral, girlfriends datang amik and we straight went to Sunway Pyramid. oh yeahh.

sampai-sampai je perut dah mintak makan. maklumla duduk rumah,makan cukup so dia manja sikit.tak boleh lewat makan sikit mula nak meragam. sweet sangat.so kitorang pun pergi cari tempat makan dalam tu. yang paling tak boleh blah, konon nak try makanan baru. masuklah satu kedai ni. welcomers dy bukan main lagi. meriah betul. kitorang pun amik seat.skali tengok menu, NAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAIIIII! paling murah RM22.40..jengjengjengg..dengan bajet seorang student yang pergi jumpe girlfriends untuk berjimba, aku memang tak saran. gile nak abis duit macam tu je kat makanan?No Way!tah sedap ke tidak.tobatttt..pastu, the funny part was when ktorg nak keluar dari tempat tu.mhahahaha..
(TIPS : muka perlu ditebalkan setebal mungkin, buat buat tak nampak orang lain ataupun buat buat tengok handphone kononnya got to go sampai tak sempat nak makan.confirm lepas. and 1 more thing, set dalam otak yang korang takkan jumpa lagi orang kat kedai tu :D )
last last kitorang makan kat BK je.okay la..

lepas dah makan, hati terasa riang namun tanggungjawab sebagai seorang muslim JANGAN kita abaikan. tediiaaa!so we all pergi surau mintak dipermudahkan urusan.hehehe

next patutnya nak main ice-skate tapi malas sebab kena queue up panjang sangat. same goes to wayang. takde mase la nk buang buang mase beratur. so jalan pergi naik atas carik game lain. taw ape? Archery!wahhh, aku sangaaat Robinah Hood hari tu. hahaha. best memang best tapi disebabkan masalah yang aku hadapi masa tu, aku tak bape nak boleh enjoy sangat,huuuu sedih. but still aku seronok sebab dapat experience main archery tu ;)

then, headed to cinema. tapi melencong ke tempat game. alaa yang token token tu.hambek kau jadi budak kejap. ehhhh, wajib la jadi budak dah kalau jumpa girlfriendsss. we will never be mature when we are together. tu yang pasti :D

lepas maghrib, pergi Ole Ole Shah Alam pulak. buat ape? we did charity. which is, menyumbangkan suara.hahahah..karaoke bhai. sampai pening kepala aku bergelak tawa n teran suara.bak kata orang ALL-OUT abis la. sumbang tak sumbang belakang kira.hahaha.

habis karaoke, ingat nak balik. tetiba tuka plan nak tengok wayang. then we all pun cari kedai makan dulu, melantak western food pulak. berganda-ganda untung bisnes aku.haha.lepas makan pergi JJ Bukit Raja pulak beli tiket nak tengok Twilight. nahhhh, 11.50pm! overrrrnight sangat.

masuk wayang mula mula aku rasa dah tak boleh go dh, tapi cte tu tersangat lah best sampai tak sanggup nak tidur. tengah2 tengok tu pulak laa,penyakit aku si Cik Asmaradana nak datang. dah la inhaler dalam kereta. aku tahan, tak nak kua punye pasal. tahan punye tahan sampai la cite tu habis. alhamdulillah, Allah masih beri aku peluang untuk bernafas macam biasa sampai sekarang....

part yang paling panic bila nak masuk maingate UiTM jam 2 pagi. otw nak balik tu,macam macam alasan we all create. nk masuk g library la, ape la.last last sampai kaat pintu masuk, guard wat relax je. alhamdulillahhhhhhh!

masuk bilik, macam biase la . cite lame tak mungkin tamat kat situ je. we had our Pillow-talk sampai pukul 4 i guess. baru la tido. terkekek kekek gelak bile tingat kisah lama. kisah 'Suamiku Maruahku' pun ade. tah ape laa!hahaha

and the next day,bangun pagi je sambung gelak. then pergi mandi same same, gi makan and berpisahhhh :(

whatever it is, aku memang best sangat!.thanks girlfriends!at least i have something new about us again!love it :D
yukk ketemu lagi yaa!

here are some pictures of our precious moment!











and lastly, a BIGGG thanks to mother for allowing me to hang-out with them. love yousss! :D

7 comments:

Miss sYiDa said...

yeeaaayyy..bestnye..nnti bwk ak..tringin nk p jd batak jgk..hahaha...fara keyla, pasnie ak tempah satu seat..sehari pon ok...hahaha....

izzatizamburi :) said...

hahaha..yeahh boleh2!
jom dtg sni weyh..best2!

Miss sYiDa said...

ak tringin nk maen bnda tu...biar r org nk kta ak batak ka apa...dah ak mmg xpenah maen kn..xkn nk wat penah maen lak..hahahhahhaha...t bwk ak..

izzatizamburi :) said...

okay t insyaallah ade rezeki kte p naaaa... :D

Fazlin Zulkipli said...

weiii..wat laporan BIG ka?? :P

Fazlin Zulkipli said...

weiii..wat laporan BIG ka :P

izzatizamburi :) said...

hahaha..ang mmpu?
hehe..