Sunday, December 22, 2013

3 days of NIGHTMARES :(

Assalamualaikum guys.
It has been 3 days since the day my hp went away :'(
Frankly say, yes! i'm so stress to the max.

To be worried to something not happening is not good.
I know.
I tried not to think about it but at times i just felt something.
Something scares me which automatically makes my blood pumped to my head.
And without my will,my tears came out.
Especially, when the day changes to night.

As i already got my result and it is quite good (improved than before),mum got me a present.
A new mobile phone which i don't deserve to have it actually.
Thank you,mum :'(
I'll make you proud someday. with Allah's will.

Wednesday, December 18, 2013

Manusia


my nokia handphone is no longer here.
my maxis number handphone.
no more whatsapp,wechat or line at the mean time.

i went to KFC toilet just now.
i put my handphone and the car key on the flush pump.
when i went out, i forgot those two babies.
but suddenly i feel very relax as my hand wasn't holding anything.
then, i rushed to the toilet.
and there was only my car key left.
my handphone was gone.
IN THE BLINK OF EYE.

before i went in , there was a young lady went out.
her face was so calm.
and of course, i did trust her.

but right after the incident, i was very upset with her.


aku tak kisah manusia sesama manusia saling menganiaya dan mengambil kesempatan atas kelemahan orang lain. tapi yang aku kisah ISLAM SESAMA ISLAM.

aku halalkan handphone tu, maybe itu dah memang rezeki dia dan aku cuai.

tapi kalau dia aniaya aku dengan gambar atau video dalam handphone tu, sumpah demi Allah.aku takkan ampunkan dosa dia sampai mati.carilah aku di akhirat. sebab itu maruah aku.

Semoga dia sempat bertaubat.



Saturday, December 14, 2013

Serius.


Aku dah tak boleh main lagi.
Aku kena pandai berjimat.
Aku kena belajar bersungguh-sungguh.
Aku perlu jadi matang.
Aku kena berubah.

Tahun depan aku FINAL YEAR hoiii !

#excited #risau #gementar #berubah #serius #stilltrying #helpme







Wednesday, December 11, 2013

Lawak Hari Ini goes toooooooo ???


Assalamualaikum wbt..

Ini cerita petang tadi. puan ibu buat lawak.. lawak ni mmg aku penah dgr sblm ni, Ustaz Kazim yang cakap kalau xsilap..tapi sbb sblm ni ak dgr sorang, so aku mcm xde feel sgt and ingat2 lupa..and then tadi, puan ibu repeat the joke again.

While we r talking about something2 stuff,suddenly mum told us something..

Mum  : Senang je kalau nak tahu orang tu jodoh kita ke x..
Nana : Istikharah! (very the confident one,memintas cakap puan ibu..)
Mum  : Bukan...
Syera : Abis tu?
Me   : (Excited jugak nak tahu, nak apply kat someone.haha)

Mum  : Kalau kita jumpa dia, kita tanya dia 'Nak ke mana?' kalau dia jawab 'Tak ke mana'..then dialah jodoh kita.. tapi kalau kita tanya, dia jawab 'Ahh,sebok la..' atau 'Lu pehal nak tau?' atau diam atau apa-apa jela jawapan lain, means dia bukan jodoh kita..
Me,Syera and Nana : (wondering) .. apesal plak ?

Mum  : Sebab....... "KALAU JODOH TAK KE MANA"
us   : *Burst Out Laughing!*

haiyaaaaaaaaa, terkena sekali! but seriously, hari pulak beria aku gelak padahal dh penah dgr bnde ni..hahahaaha..sengal btul laaa...






















*KALAU LAA SEMUDAH TU NAK TAHU SIAPA JODOH KITA, AGAKNYAAA MESTI DAH BANYAK CALON SUAMI AKU...ngehngehngehhhhhhhhhhhhhhhh :D

Monday, December 09, 2013

Tepung Ajaib Home Business ! not bad :)

Assalamualaikum semua!
Bismillahirrahmanirrahim...

Kepada semua yang membaca,terbaca atau dibaca entry saya kali ni, sekadar nak memaklumkan bahawa saya ada membuat bisnes kecil-kecilan menjual Tepung Ajaib bagi kek coklat lembab atau 'Moist Chocolate Cake'.. Jadi,sesiapa di luar sana yang suka beli moist cake di kedai kedai dengan harga yang melambung tinggi, lebih baik membeli tepung ini untuk kepuasan hati..hehe..

Nak tahu macam mana rupa pek Tepung Ajaib ini?

Nahhhhhhhhhhhh!!






Nak tahu apa yang disediakan di dalam pek ?

Nahhhhhhhh!!!!




Cara menyimpan pek ini ??? mudah sahajaaaaaa..






Cara membuat moist chocolate cake anda ?
Tersangatlahhhh mudah! hanya perlukan 30 minit dan siap dimakan!







And lastly, ini adalah beberapa hasil kek menggunakan Tepung Ajaib!

Chocolate Muffin



White Snow Choc Cake


Candy Cruch Choc Cake layered with cheese


Marble Cheese Choc Cake



Almond Choc Cake



Almond Brownies


 So everyone,what are you waiting for?? contact saya segera untuk tempahan Tepung Ajaib!!

Ozie
whatsapp : 0172307704
Fb : Izzati Zamburi


Dapatkan segera,sementara stok masih adaaaaaaa!!
Mudah, Cepat dan Sedap!! yummyliciousss! :D



Friday, November 29, 2013

Thinkers

Assalamualaikum ..

Thinkers.
There are two types of it.
Positive and negative.

Yes, i do admit it. i am one of the negative-thinkers in the world. but believe me, EVERY GIRLS DESERVE TO BE NEGATIVE-THINKERS.
you know why? ya, girls and jealousy. they are good friends! XD

for some things, being a negative-thinker is good. so that we will always behave with our action. orang kata, ambil iktibar. and yeah, people change. bear in mind,guys!

the reason why being a negative-thinker becomes not good is when we did not reflect the thing we said to ourselves. we love to talk about people. we love to criticize people without ever think that we did it before.

let say,

Situation 1

i am driving a car in hurry! i need to go to the vet clinic as soon as possible to send my cat who just had an accident. what do you think people will say to me?

Makian 1 : Gile ke ape budak ni???bawak kereta laju!harap je perempuan!ishhhh,bahaya betul.
Makian 2 : Bodohhhh!!Dah lame hidup kot dia ni...

Meanwhile me?

"Sorry you guys, sorry sangat sangat..aku terpaksa bawak kereta macam ni..Ya Allah, selamatkanlah kucing aku..." (sambil menangis)

Situation 2

i am driving a car in a traffic jammed. suddenly, there was a car driver showing his bad attitude on road. what is on my mind ?

Makian 1 : Apa masalah dia ni nak cucuk cucuk kereta aku?relaks la, orang lain pun nak cepat jugak!damnnnn!!

Meanwhile the driver?

"Ya Allah, selamatkanlah ayahku..kau panjangkanlah umur ayahku...sempatkanlah aku berjumpa dengan ayah jika hari ini sudah tiba masanya untuk menghadapmu Ya Allah.." (sambil menangis)


*********************************************************************************


So guys, what's the difference??
Persoalan : Do they know your problems? do they ever care what's going on?

Conclusion : Whenever you feel angry to someone, always talk to yourself.

REMIND YOURSELF, REFLECT YOURSELF

Think before you spit them out! Be a positive-thinker. good luck!

Sunday, November 24, 2013

Wishes of a Young Lady (^_^)

Assalamualaikum..

Yes guys. i am a 22 years old, young lady right now!
yeayyy!!!congratulations for me,clap clap clap!!!
i'm a big big girl in a big big world~~
Daaaa!!enough with those big big big big big words!

As we are getting older maturer, so there will be no more childish birthday prank for me for this year. Alhamdulillahhh.. wink wink wink ;)
'No prank, No fun'
Who said so? it is totally wrong!

the only happiness you will get is when the people you love remember your important day in your life.

A big thanks to 

1.my girlfriends #hexagon for celebrating my birthday walaupun tulis umur aku 23 kat atas kek tu. Saja nak bagi aku cepat tua taww!!
2.my bestfriend Farah for the sweet lovey dovey birthday presents! #parisnotebook #travellingpillow.
3.those who wished with a great wishes. Amiiiin :)

SOoOoOoOoOoOo??

ya,inilah masanya..Ooo yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

there are some things that i need to handle SERIOUSLY by now. yes,by now! right now! i am 22 years old guys, 22! bukan 2 tahun, bukan 12 tahun tapi 22 tahun! so, it's time to look forward for some stuff.

1. Be a hardworking girl 'young lady'.
2. Learn how to cook.
3. Manage my financial WISELY.
4. Learn how to socialize with people around.
5. Manage my weight problem. errrrrrr *_*
6. Control my emotions.

wish me luck! ;)

Monday, November 04, 2013

Hello my dear November !

Holla everyone, assalamualaikum............

today is 4th Nov 2013, where i am 22 years and 1 day old now..
alhamdulillah, He gives me another chance to have this world..

well mother, i love you!
thank you soooooo much for raising me up!
i know it was not easy and will never be easy for you to take care of me.
and that is why i love you more than myself.
cry cry cry :'(

So, for all the wishes i got from my friends, i'll send it to u mother.
Semoga sihat selalu, dimurahkan rezeki dan panjang umur.
Amiiiiiin :)

Friday, September 27, 2013

Lagu...



cukuplah dengan lagu.
hati wanita mudah luluh.

elehhhhhhhhhhhhhhhhh, lelaki pun 2x5 jugak..
hahaha..

Thursday, September 26, 2013

Kawan Lelaki VS Teman Lelaki

Assalamualaikum wbt..

okay, tajuk entry macam Primadona kat astro sangaaaaat kn..
tapi apa boleh buat, tajuk ni jugak la aku nak ulas hari ni.

ehem ehem. okay tolong baca baik-baik.
satu ayat je.

kadangkala, tak semua yang kita rasa baik untuk kita,baik untuk kita kerana kadangkala apa yang kita rasa tak baik untuk kita, baik untuk kita.

you get it ?
maksudnya tak semua kita nak, elok. malah, apa yang kita tak nak is much better.
simple kan?

here we go.
i have a friend. a boyfriend which used to be my special boyfriend.
okay before i procced with my words.
please open your mind.Widely.jangan hidup di takuk yang lama.

okay back to my story.
yeah, he is my Ex and we are still keep-in-touch.
bukan bersentuhan. means masih berhubung.
and at the same time, i have a current special boyfriend.
okay again, please open your mind,
this is just for sharing.

to be truth, this Ex i am talking about is a very good guy. the reason we broke up is not that serious. it was just because of something childish. Plus, the last time we broke up was not the first time. I can say it was a 3rd or 4th time. we date, we broke up, again and again.
the thing i'm trying to confess is, he is very matured guy. he knows how to comfort me. he can give advices. he look forward to our future. when i was in a very tough situation (till i'm crying), he was there. chilling me up, put up the best out of me and make me laugh.but then, here we are. we were meant to be friends.
yes, MEANT TO BE FRIENDS.
and now, whenever i have a bad day i still thinking of him. bukan sebab tak appreciate special boyfriend, tapi sebab Ex was there when i was in trouble before.
for these kind of story, special boyfriend don't have any right to be mad at me.
(but he has the right to be jealous. yang tu comel.haha.)
because, he found me when i was happy without anymore sad moments or problems to be shared with him.
compared to Ex, which he knew every little part of my sad moments.
but luckily, special boyfriend memang memahami.

the thing i would like to highlight here, based on my past is.. sometimes, when we are dating someone memang kita akan plan happily. but kalau Kun Fayakun Allah swt cakap kita ditakdirkan hanya untuk berkawan, there you go. kita akan berkawan sampai bila-bila. we have to accept it. BUT bear in mind, walaupun kita sedang bahagia dengan someone else, we still have our past that can be possibly repeated. don't be too confident. sebab itu, mahu berkawan biar bersahaja. takut nanti badan merana.

so, tak semua kita nak, elok. malah, apa yang kita tak nak is much better.

maksudnya dekat sini, i planned to have a family with Ex but tak boleh. we broke up in the middle of our relationship. it was all Allah's plan. keep calm and follow the flow. HE knows the best for me.
meanwhile, dulu tak nak hubungan terputus. but then, it ended with the blink of eye. apa yang much better? tengok sekarang, we are friends. happy dengan life masing-masing.

so, Kawan Lelaki VS Teman Lelaki.
i dont think special boyfriend needs to be jealous with me. because you know what?
special boyfriend still got place in here. my heart. krik krik krikk..~
as long as u believe in faith, we will make it happen.
Insyaallah.


Thursday, August 15, 2013

Apakah ?


bukan sekali bukan dua kali bukan tiga kali.
tapi setiap kali.
setiap kali esoknya nak ditegur, nak dimesej, nak dicall,
malam sebelumnya mesti aku mimpi dulu.
macam malam tadi,
baru je mimpi.
bukak fb, ada mesej.
Apakah?

*_*


Thursday, August 08, 2013

Hari Ini





Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Minal Aidil Wal Faizin semuaaaa!! :)





Sunday, August 04, 2013

Well guys. i'm still alive! bhahaha

Asalamualaikum wbt..hello hye malaysia!
haven't blog for ages. ade two months kot. ke lebih ? -wondering-

i've been so 'First Lady' for these past two months. it's not that kind of busy actually but i really dont have time to blog about life. i mean My Life. yeahh exactly!
there's so much things to tell, to share, to ask but in the end i lost it all. i lost my memory. just because i dont have free time to put my fingers here to type everything.

when i did some flashback of my life, the one and only thing that i can remember is we (my ipda girlfriends) didnt pay our P1 wimax bills until it got suspended!and dats y guys, dats y!!!i lost it all!  that is the main reason WHYYYY i'm not that addicted to internet and i cant blog.

okay lets get enough with this.

currently, i am doing my practical session as a trainee teacher at Sk Hakim Teh, Limbang, Sarawak. haha okay please be serious ozie! it's Sk Hakim Teh, Jitra Kedah actually. i will be here for two months from 14 July 2013 to 18 September 2013. the school environment is so calm, surrounds with paddy fields and trees. it makes me feel like teaching in a rural area. even the students of the school are only 206 and the teachers are 24.

sooo sarawak kan? :P


okay lahh,time to hadap assignment. see u sooooon! :)

Saturday, June 22, 2013

setahun setengah ;)

assalamualaikum wbt..

masuk hari nie dh cukup seminggu aku  melangkah ke semester baru iaitu semester 6 PISMP. another one year and half to finishhhhh.yezzzhaa!!

so, semoga semua perkara dipermudahkan dan aku dapat grad dengan jayanya sebagai hadiah untuk ibu, ayah,abah, abang,kakak dan adikku!insyaallahhhhhhhhhhhhh ;)

chaiyok chaiyok ozie!!! :D


Wednesday, June 12, 2013

Rutin Harian



facebook, tv, makan, tidur..facebook, tv, makan, tidur..

selama 3 minggu.

mau tak 4 kilo naek? padan muka!

tak saba nak balek jitraaaaa...say NO to nasi again!!!haishhhh :'(

Monday, June 10, 2013

perasaan paling tak best bila ?

assalamualaikum.

siapa pandai cuba jawab soalan kat atas tu.

..
..
..
..
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.

jawapan : bila cuti tinggal lagi seminggu dan akan pulang semula ke Jitraaaaaaaaaaaaaaaaaaa...hadoihhhh, xmauuuuu :'(

Thursday, June 06, 2013

Saya? Tunangan Orang? hik3 ^_^


Assalamualaikum..

sesungguhnya cerita ini lagi best daripada pergi bercuti semasa cuti sekolah!
takpe, tak payah berholiday pun.. dah cukup membahagiakan mak jemah. muahaha..


Ciri-ciri Encik tunang saya
* semestinya lebih tinggi.
* mukanya? sedap mata memandang :)
* Family? adik beradiknya merestui hubungan kami. alhamdulillahhhhh !

Cerita Pertunangan
* tema warna pink cair :D
* dihadiri saudara-mara dan kawan-kawan.
* lepas doa selamat, hold on proses sarung cincin sebab ? aku pergi cuci kuku, kuku ada kuning2 kunyit lepas goreng ikan masa lunch. hahaha. so, sarung cincin lepas zohor di masjid berhampiran.

Konflik hari Pertunangan
* ayah encik tunang buat hal ! dapat tahu menggatal dengan perempuan lain. kesian bakal ibu mertua aku. kih3
* Baju bakal ibu mertua dijahit tak betul. habis mengamuk beliau dekat tailor tu. ish3..
* bergaduh manja dengan encik tunang. dia cakap kereta senget sebelah masa nak hantar aku pergi masjid berhampiran. kurang asam punya encik tunangggg ! aku terus merajuk, ugut tak payah sarung cincin kalau tak boleh terima aku seadanya ! kah3, galaksss.


cerita habis kat situ je. aku terbangun dari tidur petang!
ASTAGHFIRULLAHAL'AZIM... INI SEMUA POYOOO! SYAITON SYAITON ....

mula-mula bangun tidur rasa syok jugak dengan mimpi tu. tiba-tiba teringat satu quote yang aku penah share kat facebook. berbunyi begini ..

'' SURUH KAWEN AWAL TERAMTLAH DISUKAI,  SURUH SOLAT AWAL MACAM-MACAM ALASAN PULA DIBERI "

nahhhh, tepat batu besar atas kepala!hasshasshass padan muka! tapi memang betul pun, aku kasi 10000 likes untuk quotation ni :)


okay u guysss, till then. bubyee assalamualaikummmm :)

Tuesday, June 04, 2013

Keluhan...

Assalamualaikum wbt..

ya aku tahu, keluhan itu tak baik.
orang yang mengeluh seumpama tidak bersyukur.
tapi kali ni aku tersangatlah mahu mengeluh.

Pertama, aku nak mengeluh sebab kemalasan aku yang berada pada tahap melampau untuk mengupdate belog, padahal nak diikutkan berguni-guni cerita yang aku nak tuliskan dan simpan rapi-rapi dalam belog ini.
Tah ape nak jadi, bukan suruh guna mesin taip. laptop pun malas bhaiiii..ini kes parah!

Kedua, aku nak mengeluh disebabkan salah aku sendiri. aku terasa saaaaaaaangat tak puas hati dengan 2 paper yang aku jawab masa exam lepas. Demi Allah, memang aku tak confident dan aku just boleh harap lecturer berlembut  hati dan bermood baik masa tanda paper aku tu. Amiiin.. tu laa, bagi masa study week, tah ape yang aku merapu. sekarang bar nak menyesal. Lumrah Kehidupan...

Ketiga, keluhan yang aku sendiri naik muak nak dengar walaupun aku sendiri yang suka cakap. tentang ? semestinyaaa isu diet yang tak pernah sempurna. elok nak stabil berdiet kat hostel, dah cuti pulak. bila cuti duduk rumah, naaaaaaaaaaaaaah..paham-paham jela.. sadis sadis..cuba lagi ozie, cuba lagi!peduli la orang nak cakap apa..badan kita lain-lain. ada yang cepat turun, ada yang cepat naik, ada yang lambat turun, ada yang tak naik-naik, ada yang senang maintain daaaaaaan ada yang sehari je dah boleh naik 2 kilo. aku la tu!bhahahha :D

Keempat, isu yang paling aku tak suka and sometimes aku jadi down down down :'(
Tahu apa? isu Jaminan Guru Pelatih IPG Dihapuskan..mana taknye, hampir 5 tahun setengah aku belajar di IPG, dari terkangkang-kangkang jalan budak sekolah sekarang dah boleh jalan ayu gaya cikgu tiba-tiba keluar statement nih. perghhhh, hilang arah jugak aku mula-mula baca. katanya, nak cari guru yang betul-betul berkualiti. satu benda yang aku nak tanya,

Boleh tak pihak tertentu senaraikan kualiti yang dimaksudkan?

aku tak faham kenapa keputusan macam ni boleh diputuskan........


sedih ok, sedih bila fikirkan keluhan yang keempat tu. tak tahu apa kesudahan nasib aku nanti..ni, semangat pendidik yang membara dalam diri aku ni, siapa nak jawabbbbb?? haihhh!

takpelaa, rezeki ada di mana-mana. insyaAllah. semoga Allah tingkatkan keimanan dan kesabaran buat aku. cukup la aku mengeluh hari ini. semoga tiada lagi keluhan pada masa akan datang. Amiiin Ya Rabb!





Wednesday, May 08, 2013

Exam Mode On


Study Study Study!

*macam buang mase jugak update blog just nak tulis yang tu.hahaha.

Saturday, May 04, 2013

tergalaks seketika.

kisah tergalaks. HAHAHA.


tak balik mengundi ke?
                         tak
duduk mane?
                        selangor.
ooo..sem brapa?
                        sem 5
semua skali bape taon? 4?
                        5 tahun setengah..campur pra..
umur berapa?
                       22
22?laaa,sebaya la..
                    *senyum*
tak makan ka?
                      tak, beli dh kat pasar malam tadi. xde kawan, 
                      malas nk mkn sorang2..
xpe2, kawan tu xde, kawan nieee ada..
                    *krikk krikk krikk*
dak aih, melawak je..



now, siapa nak jawab ? dush dush dushhh!

.KEMBALI KE PANGKAL JALAN.

Tuesday, April 30, 2013

Bila April :)

assalamualaikum yu olls !!!
it has been so loooooong after February x berblogging. oh myyy! too much things to blog actually BUT too busy handling so much things mengalahkan PM. well, student life memang macam ni lah kan? bila lagi nak rasa.

well, sepanjang Mac takde mende sangat just tersangat lah sibuk dengan assignment. but wait!ada satu benda yang best nak share pasal Mac. u know what? we (girlfriends) did crazy thing again! motif? to see how care and concern the people in Jitra. and the award went toooooo a kind-hearted pakcik! okay okay lemme tell u the story.

malam tu we olls balik dari somewhere, headed to pasar malam. on the way back, dekat satu traffic light nie we olls saw something weird about myvi car in front of us (our car). nak tahu kenapa? jeng jeng jeng..

the car boot tengah ternganga luas and dorang sikit pun x perasan pasal open air tuh! kitorang pun ape lagi. gelak terbahak-bahak tak cukup nafas! then, dengan sifat empati di dalam diri, kitorang pun pergi la sebelah kereta tu to tell them about it. and that's the end about them. suddenly one of us suggest to do the same thing to see siapa yang prihatin kalau we olls yang ada dalam situasi tu. ape lagi, plan agreed! we olls berhentikan kereta kat tempat gelap-gelap sikit and bukak boot kereta!and remind each other to buat tak tahu if anybody pandang pelik kat kitorang untill they come and tell us about the boot. hahaaha and finally, at the traffic light jugak, ade pakcik ni pegi kat tepi kereta and tell us. seriously memang tak tertahan nak tergelak dengan plan gila sendiri sampai cik Lyn terburst-out-laughing!hahaha..

itu laa cerita gila pasal Mac kami dalam busy-busy berassignment! :D

And now, April. oops, end of April to be exact.
well apa yang best was berpraktikum selama sebulan (31 Mac- 25 April 2013)  kat Sk Dato' Wan Kemara di Changlun.
apa yang pasti, Alhamdulillah so much thing i've learnt as a teacher andddddd macam biasa la, kes rindu kat budak-budak pasti akan jadi. sebulan ajaq depa rasa jatuh sayang woooooooooooo! :D




Haaa..ni la antara murid-murid Tahun 2 yang aku ajar subjek Bahasa Melayu. tu Shahkir, Safuan, Zulkifli dan Maisarah. ade lagi si Yusnita dan Mustakir tapi x mai. haaa, kan x pasal x dapat makan kek! rugi rugi :D


Yang ni pulak student Tahun 6. Yang buat Gwiyomi tu partner aku. Cikgu Mila namenye. single lagi, berkenan boleh pm.hwahwahwa! eh jangan jangan jangan. aku tipu je :D



Haaaaa.. yang ni pulak students Tahun 3. aku ajar subjek Matematik kat depa ni selama sebulan. syok sangat-sangat walaupun banyak ragam :D



Okay guys. yang nie pulak antara geng kakak kakak cikgu yang sporting and best gila kat sekolah tu. kitorang jadi rapat compare ngan guru-guru lain sebab kakak kakak cikgu nie selalu masuk kelas pemulihan. and the one sebelah kanan aku tu is my guru pembimbing. Alhamdulillah, i learnt from the best! bertuah badan dapat praktikum sekolah nie dengan guru pembimbing yang x lack of knowledge tentang Pemulihan Khas. Alhamdulillahhhhhhhhhhhhhh :D



And here we come. me with Sumayyah! she got me. enough said.

haihhhhh, bila dah upload gambaq depa ni mula la nak rindu-rinduan! aishh geram aih! just one wish for them. 

"Semoga menjadi pelajar yang cemerlang dan insan yang berguna pada suatu hari nanti. "
amiiin ya rabbal alamin :)



Wednesday, March 20, 2013

Monday, March 11, 2013

Sick Lady

Assalamualaikum..

Yes, i was a sickgirl before and now i've become a sicklady.
i am an in-and-out hospital lady.
i am.
pity me but i can't do anything.
it's me. i was not born as Badang, Totally Spies and whatsoever.
However, i am still very thankful because i am not SO sick like others.
i still have my families and friends. 
Thank You Allah for lending them in my life :)

Low Metabolisme
Weak Immune Body System
Breathing Problem (Asthma)

There are parts of me. but no worries, i am okay! :)
Because, i am just living with them.
i am not suffering of these three things. at all!
compared to all those having and suffering cancer out there.
Alhamdulillah i am categorized as in a good health.
that's the most important.

Please remember one thing.
Most of us have far more courage than we ever dreamed we possessed ;)


Thursday, February 14, 2013

13 years since the day ...

Assalamualaikum..

today is the day.
13 years ago,14th February 2000, on Moday, at 3:00 am.
when i was in standard 3, 9 years old.
sleeping calmly in my bed, here in our home.
He, our beloved hero left us and meet Allah.
Daripada Dia kita datang dan kepada-Nya kita kembali.

Semoga Allah merahmatimu, Ayah.
Al-fatihah..



i resembled him a lot init? hihihi :D
my eyebrow, my face shape, my eyes, my ermmm like everything!haahaha
ouh 1 more thing, that topung gomak face is not me.
she's my lil sister.
=)

Friday, January 25, 2013

Power Rangers of Us :)

Assalamualaikum, salam sejahtera salam satu Malaysia.

dah dah, hari ni takmo mengumpat pasal budak baru.

hari ni nak post pasal hadiah yang aku, ehhhh! KAMI dapat sempena pointer meningkat frommmmmmmmmmm??

Ucu :)

nak tahu hadiah ape?
we olls dapat Power Rangers watch! muahahahaha :DD

here it is!


4 of us got the same watches n colours but another 2 of course la special sikit sebab 4 flat :D
but it's ok, we dont mind but happy with that!

thanks Ucu! semoga cu dimurahkan rezeki selaluuuuu :)

ouh before that, ucu ade bukak kedai spec baru kat Paya Keladi name Effaazam Eyecare. moh kite gegor kedai cu ramai ramai!
*promotte promote*

datang jangan tak datangggg! daaa ^^,



Wednesday, January 16, 2013

Budak Baru

assalamualaikum..

hye, nama saya izzati, nak lagi komesyel panggil Ozie. saya pelajar semester 5 program pismp tahun ini di tempat yang sama tapi suasana yang berbeza. Asrama, my new home. boringggg~ TAPI? jimattttt~ yeah, itu yang kita mahukan.

ha, cakap pasal budak baru, sem nie ade budak baru tapi bukan kelas aku masuk dalam batch nie. Selangor mari woiiii, muka bajet good good je, aku pun mula nak bangga. tapi bila makin hari dia buat perangai good good je, aku mula la tak nak mengaku statemate. muahahaha!

ouh okay abaikan, ekceli nak cite pasal life baru duduk kat asrama nie. ouhh best sangat. mane x nye, kitorang nie bayar sewa bilik tapi ibarat menywa satu blok!well, asrama ini kami yang punya!muahahaha..motip?

okay la penat nak type. yang pasti budak baru tu sangat erghhhhhhhhhhhhhhhhh.haha.ngumpat ngumpat.maaf.