Tuesday, April 30, 2013

Bila April :)

assalamualaikum yu olls !!!
it has been so loooooong after February x berblogging. oh myyy! too much things to blog actually BUT too busy handling so much things mengalahkan PM. well, student life memang macam ni lah kan? bila lagi nak rasa.

well, sepanjang Mac takde mende sangat just tersangat lah sibuk dengan assignment. but wait!ada satu benda yang best nak share pasal Mac. u know what? we (girlfriends) did crazy thing again! motif? to see how care and concern the people in Jitra. and the award went toooooo a kind-hearted pakcik! okay okay lemme tell u the story.

malam tu we olls balik dari somewhere, headed to pasar malam. on the way back, dekat satu traffic light nie we olls saw something weird about myvi car in front of us (our car). nak tahu kenapa? jeng jeng jeng..

the car boot tengah ternganga luas and dorang sikit pun x perasan pasal open air tuh! kitorang pun ape lagi. gelak terbahak-bahak tak cukup nafas! then, dengan sifat empati di dalam diri, kitorang pun pergi la sebelah kereta tu to tell them about it. and that's the end about them. suddenly one of us suggest to do the same thing to see siapa yang prihatin kalau we olls yang ada dalam situasi tu. ape lagi, plan agreed! we olls berhentikan kereta kat tempat gelap-gelap sikit and bukak boot kereta!and remind each other to buat tak tahu if anybody pandang pelik kat kitorang untill they come and tell us about the boot. hahaaha and finally, at the traffic light jugak, ade pakcik ni pegi kat tepi kereta and tell us. seriously memang tak tertahan nak tergelak dengan plan gila sendiri sampai cik Lyn terburst-out-laughing!hahaha..

itu laa cerita gila pasal Mac kami dalam busy-busy berassignment! :D

And now, April. oops, end of April to be exact.
well apa yang best was berpraktikum selama sebulan (31 Mac- 25 April 2013)  kat Sk Dato' Wan Kemara di Changlun.
apa yang pasti, Alhamdulillah so much thing i've learnt as a teacher andddddd macam biasa la, kes rindu kat budak-budak pasti akan jadi. sebulan ajaq depa rasa jatuh sayang woooooooooooo! :D




Haaa..ni la antara murid-murid Tahun 2 yang aku ajar subjek Bahasa Melayu. tu Shahkir, Safuan, Zulkifli dan Maisarah. ade lagi si Yusnita dan Mustakir tapi x mai. haaa, kan x pasal x dapat makan kek! rugi rugi :D


Yang ni pulak student Tahun 6. Yang buat Gwiyomi tu partner aku. Cikgu Mila namenye. single lagi, berkenan boleh pm.hwahwahwa! eh jangan jangan jangan. aku tipu je :D



Haaaaa.. yang ni pulak students Tahun 3. aku ajar subjek Matematik kat depa ni selama sebulan. syok sangat-sangat walaupun banyak ragam :D



Okay guys. yang nie pulak antara geng kakak kakak cikgu yang sporting and best gila kat sekolah tu. kitorang jadi rapat compare ngan guru-guru lain sebab kakak kakak cikgu nie selalu masuk kelas pemulihan. and the one sebelah kanan aku tu is my guru pembimbing. Alhamdulillah, i learnt from the best! bertuah badan dapat praktikum sekolah nie dengan guru pembimbing yang x lack of knowledge tentang Pemulihan Khas. Alhamdulillahhhhhhhhhhhhhh :D



And here we come. me with Sumayyah! she got me. enough said.

haihhhhh, bila dah upload gambaq depa ni mula la nak rindu-rinduan! aishh geram aih! just one wish for them. 

"Semoga menjadi pelajar yang cemerlang dan insan yang berguna pada suatu hari nanti. "
amiiin ya rabbal alamin :)