Saturday, June 22, 2013

setahun setengah ;)

assalamualaikum wbt..

masuk hari nie dh cukup seminggu aku  melangkah ke semester baru iaitu semester 6 PISMP. another one year and half to finishhhhh.yezzzhaa!!

so, semoga semua perkara dipermudahkan dan aku dapat grad dengan jayanya sebagai hadiah untuk ibu, ayah,abah, abang,kakak dan adikku!insyaallahhhhhhhhhhhhh ;)

chaiyok chaiyok ozie!!! :D


Wednesday, June 12, 2013

Rutin Harian



facebook, tv, makan, tidur..facebook, tv, makan, tidur..

selama 3 minggu.

mau tak 4 kilo naek? padan muka!

tak saba nak balek jitraaaaa...say NO to nasi again!!!haishhhh :'(

Monday, June 10, 2013

perasaan paling tak best bila ?

assalamualaikum.

siapa pandai cuba jawab soalan kat atas tu.

..
..
..
..
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.

jawapan : bila cuti tinggal lagi seminggu dan akan pulang semula ke Jitraaaaaaaaaaaaaaaaaaa...hadoihhhh, xmauuuuu :'(

Thursday, June 06, 2013

Saya? Tunangan Orang? hik3 ^_^


Assalamualaikum..

sesungguhnya cerita ini lagi best daripada pergi bercuti semasa cuti sekolah!
takpe, tak payah berholiday pun.. dah cukup membahagiakan mak jemah. muahaha..


Ciri-ciri Encik tunang saya
* semestinya lebih tinggi.
* mukanya? sedap mata memandang :)
* Family? adik beradiknya merestui hubungan kami. alhamdulillahhhhh !

Cerita Pertunangan
* tema warna pink cair :D
* dihadiri saudara-mara dan kawan-kawan.
* lepas doa selamat, hold on proses sarung cincin sebab ? aku pergi cuci kuku, kuku ada kuning2 kunyit lepas goreng ikan masa lunch. hahaha. so, sarung cincin lepas zohor di masjid berhampiran.

Konflik hari Pertunangan
* ayah encik tunang buat hal ! dapat tahu menggatal dengan perempuan lain. kesian bakal ibu mertua aku. kih3
* Baju bakal ibu mertua dijahit tak betul. habis mengamuk beliau dekat tailor tu. ish3..
* bergaduh manja dengan encik tunang. dia cakap kereta senget sebelah masa nak hantar aku pergi masjid berhampiran. kurang asam punya encik tunangggg ! aku terus merajuk, ugut tak payah sarung cincin kalau tak boleh terima aku seadanya ! kah3, galaksss.


cerita habis kat situ je. aku terbangun dari tidur petang!
ASTAGHFIRULLAHAL'AZIM... INI SEMUA POYOOO! SYAITON SYAITON ....

mula-mula bangun tidur rasa syok jugak dengan mimpi tu. tiba-tiba teringat satu quote yang aku penah share kat facebook. berbunyi begini ..

'' SURUH KAWEN AWAL TERAMTLAH DISUKAI,  SURUH SOLAT AWAL MACAM-MACAM ALASAN PULA DIBERI "

nahhhh, tepat batu besar atas kepala!hasshasshass padan muka! tapi memang betul pun, aku kasi 10000 likes untuk quotation ni :)


okay u guysss, till then. bubyee assalamualaikummmm :)

Tuesday, June 04, 2013

Keluhan...

Assalamualaikum wbt..

ya aku tahu, keluhan itu tak baik.
orang yang mengeluh seumpama tidak bersyukur.
tapi kali ni aku tersangatlah mahu mengeluh.

Pertama, aku nak mengeluh sebab kemalasan aku yang berada pada tahap melampau untuk mengupdate belog, padahal nak diikutkan berguni-guni cerita yang aku nak tuliskan dan simpan rapi-rapi dalam belog ini.
Tah ape nak jadi, bukan suruh guna mesin taip. laptop pun malas bhaiiii..ini kes parah!

Kedua, aku nak mengeluh disebabkan salah aku sendiri. aku terasa saaaaaaaangat tak puas hati dengan 2 paper yang aku jawab masa exam lepas. Demi Allah, memang aku tak confident dan aku just boleh harap lecturer berlembut  hati dan bermood baik masa tanda paper aku tu. Amiiin.. tu laa, bagi masa study week, tah ape yang aku merapu. sekarang bar nak menyesal. Lumrah Kehidupan...

Ketiga, keluhan yang aku sendiri naik muak nak dengar walaupun aku sendiri yang suka cakap. tentang ? semestinyaaa isu diet yang tak pernah sempurna. elok nak stabil berdiet kat hostel, dah cuti pulak. bila cuti duduk rumah, naaaaaaaaaaaaaah..paham-paham jela.. sadis sadis..cuba lagi ozie, cuba lagi!peduli la orang nak cakap apa..badan kita lain-lain. ada yang cepat turun, ada yang cepat naik, ada yang lambat turun, ada yang tak naik-naik, ada yang senang maintain daaaaaaan ada yang sehari je dah boleh naik 2 kilo. aku la tu!bhahahha :D

Keempat, isu yang paling aku tak suka and sometimes aku jadi down down down :'(
Tahu apa? isu Jaminan Guru Pelatih IPG Dihapuskan..mana taknye, hampir 5 tahun setengah aku belajar di IPG, dari terkangkang-kangkang jalan budak sekolah sekarang dah boleh jalan ayu gaya cikgu tiba-tiba keluar statement nih. perghhhh, hilang arah jugak aku mula-mula baca. katanya, nak cari guru yang betul-betul berkualiti. satu benda yang aku nak tanya,

Boleh tak pihak tertentu senaraikan kualiti yang dimaksudkan?

aku tak faham kenapa keputusan macam ni boleh diputuskan........


sedih ok, sedih bila fikirkan keluhan yang keempat tu. tak tahu apa kesudahan nasib aku nanti..ni, semangat pendidik yang membara dalam diri aku ni, siapa nak jawabbbbb?? haihhh!

takpelaa, rezeki ada di mana-mana. insyaAllah. semoga Allah tingkatkan keimanan dan kesabaran buat aku. cukup la aku mengeluh hari ini. semoga tiada lagi keluhan pada masa akan datang. Amiiin Ya Rabb!