Sunday, December 22, 2013

3 days of NIGHTMARES :(

Assalamualaikum guys.
It has been 3 days since the day my hp went away :'(
Frankly say, yes! i'm so stress to the max.

To be worried to something not happening is not good.
I know.
I tried not to think about it but at times i just felt something.
Something scares me which automatically makes my blood pumped to my head.
And without my will,my tears came out.
Especially, when the day changes to night.

As i already got my result and it is quite good (improved than before),mum got me a present.
A new mobile phone which i don't deserve to have it actually.
Thank you,mum :'(
I'll make you proud someday. with Allah's will.

Wednesday, December 18, 2013

Manusia


my nokia handphone is no longer here.
my maxis number handphone.
no more whatsapp,wechat or line at the mean time.

i went to KFC toilet just now.
i put my handphone and the car key on the flush pump.
when i went out, i forgot those two babies.
but suddenly i feel very relax as my hand wasn't holding anything.
then, i rushed to the toilet.
and there was only my car key left.
my handphone was gone.
IN THE BLINK OF EYE.

before i went in , there was a young lady went out.
her face was so calm.
and of course, i did trust her.

but right after the incident, i was very upset with her.


aku tak kisah manusia sesama manusia saling menganiaya dan mengambil kesempatan atas kelemahan orang lain. tapi yang aku kisah ISLAM SESAMA ISLAM.

aku halalkan handphone tu, maybe itu dah memang rezeki dia dan aku cuai.

tapi kalau dia aniaya aku dengan gambar atau video dalam handphone tu, sumpah demi Allah.aku takkan ampunkan dosa dia sampai mati.carilah aku di akhirat. sebab itu maruah aku.

Semoga dia sempat bertaubat.



Saturday, December 14, 2013

Serius.


Aku dah tak boleh main lagi.
Aku kena pandai berjimat.
Aku kena belajar bersungguh-sungguh.
Aku perlu jadi matang.
Aku kena berubah.

Tahun depan aku FINAL YEAR hoiii !

#excited #risau #gementar #berubah #serius #stilltrying #helpme







Wednesday, December 11, 2013

Lawak Hari Ini goes toooooooo ???


Assalamualaikum wbt..

Ini cerita petang tadi. puan ibu buat lawak.. lawak ni mmg aku penah dgr sblm ni, Ustaz Kazim yang cakap kalau xsilap..tapi sbb sblm ni ak dgr sorang, so aku mcm xde feel sgt and ingat2 lupa..and then tadi, puan ibu repeat the joke again.

While we r talking about something2 stuff,suddenly mum told us something..

Mum  : Senang je kalau nak tahu orang tu jodoh kita ke x..
Nana : Istikharah! (very the confident one,memintas cakap puan ibu..)
Mum  : Bukan...
Syera : Abis tu?
Me   : (Excited jugak nak tahu, nak apply kat someone.haha)

Mum  : Kalau kita jumpa dia, kita tanya dia 'Nak ke mana?' kalau dia jawab 'Tak ke mana'..then dialah jodoh kita.. tapi kalau kita tanya, dia jawab 'Ahh,sebok la..' atau 'Lu pehal nak tau?' atau diam atau apa-apa jela jawapan lain, means dia bukan jodoh kita..
Me,Syera and Nana : (wondering) .. apesal plak ?

Mum  : Sebab....... "KALAU JODOH TAK KE MANA"
us   : *Burst Out Laughing!*

haiyaaaaaaaaa, terkena sekali! but seriously, hari pulak beria aku gelak padahal dh penah dgr bnde ni..hahahaaha..sengal btul laaa...






















*KALAU LAA SEMUDAH TU NAK TAHU SIAPA JODOH KITA, AGAKNYAAA MESTI DAH BANYAK CALON SUAMI AKU...ngehngehngehhhhhhhhhhhhhhhh :D

Monday, December 09, 2013

Tepung Ajaib Home Business ! not bad :)

Assalamualaikum semua!
Bismillahirrahmanirrahim...

Kepada semua yang membaca,terbaca atau dibaca entry saya kali ni, sekadar nak memaklumkan bahawa saya ada membuat bisnes kecil-kecilan menjual Tepung Ajaib bagi kek coklat lembab atau 'Moist Chocolate Cake'.. Jadi,sesiapa di luar sana yang suka beli moist cake di kedai kedai dengan harga yang melambung tinggi, lebih baik membeli tepung ini untuk kepuasan hati..hehe..

Nak tahu macam mana rupa pek Tepung Ajaib ini?

Nahhhhhhhhhhhh!!






Nak tahu apa yang disediakan di dalam pek ?

Nahhhhhhhh!!!!




Cara menyimpan pek ini ??? mudah sahajaaaaaa..






Cara membuat moist chocolate cake anda ?
Tersangatlahhhh mudah! hanya perlukan 30 minit dan siap dimakan!







And lastly, ini adalah beberapa hasil kek menggunakan Tepung Ajaib!

Chocolate Muffin



White Snow Choc Cake


Candy Cruch Choc Cake layered with cheese


Marble Cheese Choc Cake



Almond Choc Cake



Almond Brownies


 So everyone,what are you waiting for?? contact saya segera untuk tempahan Tepung Ajaib!!

Ozie
whatsapp : 0172307704
Fb : Izzati Zamburi


Dapatkan segera,sementara stok masih adaaaaaaa!!
Mudah, Cepat dan Sedap!! yummyliciousss! :D