Wednesday, December 18, 2013

Manusia


my nokia handphone is no longer here.
my maxis number handphone.
no more whatsapp,wechat or line at the mean time.

i went to KFC toilet just now.
i put my handphone and the car key on the flush pump.
when i went out, i forgot those two babies.
but suddenly i feel very relax as my hand wasn't holding anything.
then, i rushed to the toilet.
and there was only my car key left.
my handphone was gone.
IN THE BLINK OF EYE.

before i went in , there was a young lady went out.
her face was so calm.
and of course, i did trust her.

but right after the incident, i was very upset with her.


aku tak kisah manusia sesama manusia saling menganiaya dan mengambil kesempatan atas kelemahan orang lain. tapi yang aku kisah ISLAM SESAMA ISLAM.

aku halalkan handphone tu, maybe itu dah memang rezeki dia dan aku cuai.

tapi kalau dia aniaya aku dengan gambar atau video dalam handphone tu, sumpah demi Allah.aku takkan ampunkan dosa dia sampai mati.carilah aku di akhirat. sebab itu maruah aku.

Semoga dia sempat bertaubat.



3 comments:

[S 0 y A][G 0 r g E 0 u S] said...

OZZIE OZZIE.simpati aku baca

[S 0 y A][G 0 r g E 0 u S] said...

simpati aku baca.hmmm

izzati zamburi :) said...

hmmm..aku tahu aku cuai..
tapi dia bukan terjumpa handphone tu, dia curi.
sebab aku tertinggal and dia sempat bertembung aku masa nak keluar toilet.
tapi sebab jiwa pencuri ada dalam diri, dia tak pulang handphone tu kat aku.

muka baik dan bertudung tak semestinya suci.

BEWARE :)