Friday, February 14, 2014

14 years since the day.....


Malam tadi dalam pukul 3 lebih aku terjaga dari tidur..rasa tak boleh nak lelap mata tapi mengantuk sangat..
pagi ini aku bukak Facebook and finally baru aku faham dan terfikir kenapa aku terjaga dari tidur malam tadi lepas terbaca status fb ibu..

Itulah waktunya..14 years back at 3:00 am..
my Superhero was gone..
HE took back what's HIS, which was my father.

Semoga ayah tenang di sana..adik rindu ayah..
Bila adik flashback balik kenangan dengan ayah, adik jadi sebak.
Ingat masa ibu pergi kursus, i was like crazy missing ibu and ayah bagi kain batik ibu kat adik buat hilang rindu..
Ingat lagi masa ayah nak pergi ajar tuisyen malam, i was like crazy nak ikut jugak sampai nangis2..and finally ayah bawak jugak..
Ingat lagi masa adik ngan kakak bergaduh sebab tv, ayah rotan kitorang..adik menangis sampai tertidur..then masa adik tidur i can feel u beside me dan usap2 rambut adik..
Tapi masa tu bila kat sekolah orang bercerita pasal ayah masing-masing, adik tak pernah mengaku adik manja dengan ayah. adik cakap adik bukan anak manja.

Satu perkara yang paling adik ingat sampai bila-bila ialah bila adik nak tidur, ayah akan tepuk adik sambil berzikir..

Ayah, tahun ni adik dah nak masuk 23 tahun.Insyaallah tahun ni adik habis study and next year adik akan mula ikut jejak langkah ayah ngn ibu. To be a teacher. Kalau ayah ada lagi mesti ayah pun bagi sokongan kat adik macam mana ibu support adik kan. Rasa cemburu (sikit) bila kawan-kawan adik bercerita pasal ayah diorang. Tapi takpe, dont worry . Anak ayah dah besar. I can think wisely :)

Ayah..
Abang n Kak Airin dh nak jadi mommy n daddy. Abang Ijat dah nak kahwin. Kakak dah kerja. Syera STPM tahun ni and Nana dah Form 4.
terlalu banyak perkara dah berlaku sepanjang 14 tahun nie tapi alhamdulillah semuanya cukup untuk kami 6 beradik..walaupun ayah dah pergi jauh, tapi ayah dah tinggalkan seorang ibu yang sangat kuat untuk kami...Thank You SoOo Much!!

Ya Allah, kau cucurkanlah rahmat ke atas arwah ayahku..allayarham Mohd Zamburi bin Ismail..semoga arwah tenang di sana..




Ayah, I REALLY MISS YOU! ='(